8 Φεβ 2016

Οι αναγνώστες της Telegraph προτείνουν διακοπές ξεκούρασης στη Μύκονο και τη Χάλκη

Συμβουλές για διακοπές χαλάρωσης από τους αναγνώστες της σε προορισμούς που.........
ενδείκνυται για ηρεμία και ξεκούραση, ανάμεσα στους οποίους είναι η Μύκονος και η Χάλκη, δημοσιεύει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Για τη Μύκονο, η εφημερίδα αναφέρει τα εξής: «Γυρνώντας τη Μύκονο με γουρούνα. Το καλύτερο μέρος για ξεκούραση είναι το ελληνικό νησί της Μυκόνου. Νοικιάστε μια γουρούνα και απολαύστε την οδήγηση στα ήσυχα σοκάκια που οδηγούν στις παραλίες, σταματήστε και φάτε κάτι από το φούρνο (το κέικ πορτοκαλιού, η πορτοκαλόπιτα, είναι εξαιρετικά), και στη συνέχεια διασκεδάστε στη Χώρα, ανάμεσα στα κατάλευκα κτίρια και τους ανεμόμυλους. Μετά από μια βόλτα τα μαγαζιά, παραγγείλετε κρύα ποτά στο Little Venice και απολαύστε τον κόσμο να προχωρά». 
Για τη Χάλκη, αναγνώστης της εφημερίδας αναφέρει τα εξής: «Παρατηρώντας την ήσυχη ζωή στο λιμάνι της Χάλκης. Επισκεπτόμαστε τη Χάλκη τα τελευταία 16 χρόνια. Είναι το καλύτερο μέρος για ξεκούραση – μια σύντομη διαδρομή με φέρι από τη Ρόδο. Έχει μόνο ένα χωριό, δίπλα στο λιμάνι, και σπίτι κτισμένα σε πλαγιά. Ενοικιάζουμε ένα από αυτά, μια βίλα με σκαλοπάτια που οδηγούν στα καθαρότερα θαλασσινά νερά. Περνάμε τις ημέρες μας σε κάποια από τις 3 παραλίες της περιοχής.

Τα βράδια τρώμε σε κάποια από τις λίγες ταβέρνες στην αποβάθρα. Όπως οι περισσότεροι από τους συχνούς επισκέπτες, πλέον νιώθουμε μέρος της τοπικής κοινότητας. Τρεις εβδομάδες ευτυχίας – χωρίς αυτοκίνητα και music bar – με πολύ σπάνιες βραδιές με ελληνικούς χορούς και φίλους. Καθώς το νησί εξαφανίζεται στην ομίχλη, ξέρουμε ότι ο παράδεισος θα είναι εκεί να μας περιμένει τον επόμενο χρόνο ξανά».
via
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...