2 Φεβ 2016

Η ομιλία της Άννας Καμμή στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΚΕΠοΜ

…η ανυπαρξία του κράτους, οι δαιδαλώδεις διαδικασίες, η απληστία των επιχειρηματιών, αλλά κυρίως........
η ανοχή του Δήμου με αποτέλεσματα φαινόμενα παραβατικότητας σε όλα τα επίπεδα να οξύνονται επικίνδυνα.

Καιρός να κάνουμε κάτι! Να αντιδράσουμε όλοι μαζί δυναμικά γιατί πολύ σύντομα τίποτα δεν θα θυμίζει το νησί που αγαπήσαμε…

Κυρίες και κύριοι, 
κυρία και κύριοι αντιδήμαρχοι, κ. πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κυρία Νομιαρχιακή σύμβουλε, κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων, αγαπητοί φίλοι,

Καλώς ήρθατε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κίνησής μας!

Ευχαριστούμε για την παρουσία σας!

Ευχόμαστε σε όλους και όλες καλή χρονιά!!

Οι δραματικές δημοσιοοικονομικές συνθήκες, οδηγούν σε ασφυξία φορείς και πολίτες.

Διανύουμε τον 2ο χρόνο διοίκησης της νέας δημοτικής αρχής σε δύσκολους καιρούς για την Χώρα μας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι δραματικές δημοσιοοικονομικές συνθήκες, οδηγούν σε ασφυξία φορείς και πολίτες.

Πεποίθηση μας είναι ότι στην παρούσα συγκυρία της οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής κρίσης που βιώνουμε σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, η μόνη διέξοδος είναι η συσπείρωση και η συλλογική δράση των πολιτών.

Σε καιρούς δύσκολους, σε καιρούς που χάνονται κεκτημένα χρόνων, σε καιρούς που διακυβεύεται η εθνική μας ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια δεν πρέπει να εφησυχάζουμε!

Με βάση την πεποίθηση μας αυτή συμμετέχουμε ενεργά και στα δημοτικά δρώμενα από το 2010 θέλοντας έτσι να συμβάλλουμε στην υγιή ανάπτυξη και στην κάθαρση που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Είναι γνωστό ότι η νέα δημοτική αρχή κληρονόμησε έναν Δήμο με πολλά και σοβαρά προβλήματα, αποτέλεσμα χρόνιας κακοδιαχείρισης. Πολλά από αυτά ήταν ήδη γνωστά, κάποια νοικοκυρεύτηκαν επί δημαρχίας Γρυπάρη, πολλά βγαίνουν διαρκώς στην επιφάνεια.

Παραλείψεις, προχειρότητες, ολιγωρία, αδιαφορία και εξυπηρέτηση συμφερόντων, συμπεριφορές που οδήγησαν τον Δήμο σε αδιέξοδα. Δημόσια κτήρια χωρίς άδεια, κάποια από αυτά σχολεία, χωρίς πυρασφάλεια, κακοδιαχείριση στην υπηρεσία καθαριότητας, καταπάτηση δημόσιων χώρων, υπερεκμετάλλευση των παραλιών, υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, ανεκτικότητα σε κάθε είδους παραβατικότητα.

Αποκτήσαμε την φήμη ενός τόπου που όλα επιτρέπονται!
Την αρνητική εικόνα του νησιού δεσμευτήκαμε όλοι οι υποψήφιοι στις εκλογές του 2014 να την αλλάξουμε και να την κάνουμε αντάξια της φήμης ενός καταξιωμένου τουριστικού προορισμού, ο οποίος πασχίζει να κρατήσει παράλληλα και την πολιτιστική του ταυτότητα.

Όμως οι υποσχέσεις και η ανανεωμένη σύνθεση των ψηφοδελτίων όλων των παρατάξεων καθώς και η απομάκρυνση ως φυσική παρουσία από το προσκήνιο προσώπων που έχουν συνδεθεί με ότι καταδικάζουμε, από μόνη της δεν αρκεί.

Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας!

Σε αυτήν την κατεύθυνση πολλά έχουν να γίνουν ακόμη!
Κοπη Πίτας ΚΕΠΟΜ Καμμή Ρουσουνέλος 310116
ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2014-2015
Όλοι οι σύμβουλοι της ΚΕΠοΜ έδωσαν τον αγώνα τους στα πόστα που η επιλογή του κόσμου τους κατέταξε. Ενεργά παρόντες εντός κι εκτός συμβουλίων, εντός και εκτός Μυκόνου, φροντίσαμε με κάθε τρόπο όχι μόνο να υπερασπιστούμε τις αρχές μας αλλά και να προτείνουμε λύσεις στα χρόνια προβλήματα του τόπου.

Δεν θα αναφερθώ αναλυτικά στα πεπραγμένα της Κίνησής μας από το 2014 έως σήμερα. Μπορείτε να θα τα βρείτε στο εφημεριδάκι που μοιράζεται σήμερα εδώ.

Για τα πεπραγμένα της νέας Δημοτικής αρχής έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

• Γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια νοικοκυρέματος του Δήμου κυρίως σε διοικητικά θέματα. Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται για το νοικοκύρεμα της Οικονομικής Υπηρεσίας. Ήταν άλλωστε τόσο προβληματική η κατάσταση, που ακόμη και μια μικρή βελτίωση καταγράφεται ως τεράστια επιτυχία. Βλέπετε παλεύουμε για τα αυτονόητα!

• Οι συνεδριάσεις τουλάχιστον στο Δημοτικό Συμβούλιο γίνονται σε πολιτισμένο κλίμα και στα θετικά πρέπει να καταγραφεί ότι τηρείται ο κανονισμός λειτουργίας του ΔΣ. Θυμίζω ότι ήταν ζητούμενο επί προεδρίας Σκαγιά!

• Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν και παραμένει η διαχείριση των απορριμμάτων πρόβλημα που συναγωνίζεται σε σοβαρότητα την τραγική υποστελέχωση όλων των δημόσιων υπηρεσιών.

• Η δε υποστελέχωση σε συνδυασμό με την δυσκολία εύρεσης κατοικίας για ενοικίαση και την ακρίβεια στο νησί απομακρύνει ακόμη και τις λίγες περιπτώσεις υπαλλήλων που επιθυμούν να εργασθούν εδώ. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος σε λίγο καιρό να μειωθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των δασκάλων, των γιατρών, των αστυνομικών, των λιμενικών αφού και αυτοί που υπηρετούν εδώ ζητούν να φύγουν είτε γιατί διώχνονται από τα σπίτια που μένουν είτε γιατί δεν τα βγάζουν πέρα με την ακρίβεια, ειδικά μετά και την αύξηση του ΦΠΑ.

Για αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα, κάτι πρέπει να κάνει ο Δήμος και η ίδια η κοινωνία!

Τελευταία ο Δήμαρχος έστειλε στο ΥΠΕΣ πρόταση τροπολογίας για παροχή κινήτρων σίτισης και στέγασης στους δημόσιους υπάλληλους, η οποία ακόμη και αν γίνει πράξη, που το ευχόμαστε, το πρόβλημα εύρεσης κατοικίας δεν το λύνει. Για αυτό πρέπει να κινηθούμε διαφορετικά!

Θα πρέπει να διερευνηθεί σοβαρά η δυνατότητα παροχής στέγασης από τον ίδιο τον Δήμο! Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι ένα ακίνητο κατάλληλο για την στέγαση πολλών υπαλλήλων, το ξενοδοχείο Άνω Μερά, πουλήθηκε τελικά σε επιχειρηματία που κι αυτός θα το χρησιμοποιήσει για την στέγαση του προσωπικού του.

Κρίμα! Χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία για τον Δήμο της Μυκόνου, ο οποίος στους 14 μήνες διοίκησης δεν έκανε σοβαρά βήματα για να το διεκδικήσει!

Με την κατάλληλη επισκευή, τα 75 δωμάτια του ξενοδοχείου θα κάλυπταν με το παραπάνω τις ανάγκες στέγασης δημοσίων υπαλλήλων του νησιού!

Υπάρχουν όμως ακόμη ακίνητα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για αυτόν τον σκοπό.

Για το θέμα αυτό επικοινωνήσαμε ως Δημοτική Κίνηση τον περασμένο Δεκέμβριο με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή, ο οποίος δεσμεύτηκε να διερευνήσει το νομικό πλαίσιο και στην περίπτωση που δεν υπάρχει να το δημιουργήσει, έτσι ώστε οι Δήμοι που μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά να μπορούν να παρέχουν οι ίδιοι στέγαση στο υπαλληλικό προσωπικό της περιοχής τους. Αναμένουμε την απάντηση από μέρα σε μέρα!

~ Για την τραγική υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας που παραμένει ο μεγάλος ασθενής, θεωρούμε ότι τόσα χρόνια ούτε ο Δήμος ούτε η Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας έχουν κινηθεί δυναμικά για την βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί. Αρκούνται σε δωρεές ιδιωτών και σε ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ των υπηρεσιών που αποδεδειγμένα δεν λύνει το πρόβλημα!

Η άποψή μας είναι ότι όχι μόνο θα πρέπει να κινητοποιηθεί όλο το νησί διεκδικώντας περισσότερους γιατρούς στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στο υπουργείο με κάθε τρόπο, αλλά και να ιδρυθεί δημοτικό ιατρείο το οποίο θα στεγάζεται στο ΚΥ. Οι Δήμοι που λειτουργούν τέτοιου είδους δομές έχουν την δυνατότητα από τον νόμο να προσλάβουν ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό συμβάλλοντας έτσι στην παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας.

~ Απορρίμματα
Η εγκληματική διαχείριση για πολλά χρόνια από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας οδήγησε στην διάλυσή της υπηρεσίας. Καταστρεμμένα αυτοκίνητα, έλλειψη αρκετού και καταλλήλου προσωπικού, κορεσμός του ΧΥΤΑ, έργο που θα έπρεπε να μας καλύψει με σωστή διαχείριση για 20 και πλέον χρόνια – 7 χρόνια θέλει να γεμίσει το κάθε κύτταρο και στα 7 χρόνια λειτουργιάς του από το 2009 έχουν γεμίσει ήδη τα δύο.

Ούτε σε αυτήν την περίπτωση διακρίνεται η διάθεση του Δήμου να επιρρίψει ευθύνες! Αντιθέτως ο κ. Δήμαρχος για να τιμήσει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τις πολύτιμες υπηρεσίες του δεν παραλείπει κάθε χρόνο να του κόβει κομμάτι από την βασιλόπιτα του Δήμου!

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στην θέση μας για διαχείριση των απορριμμάτων η οποία θα πρέπει να γίνεται από τον Δήμο και να βασίζεται στην πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση-κομποστοποίηση. Η διαφωνία μας με την διοίκηση του Δήμου είναι ότι με πρόσχημα την υποστελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας επιδιώκει να δώσει την αποκομιδή των απορριμμάτων και την διαχείριση του ΧΥΤΑ σε ιδιώτη όχι μόνο φορτώνοντας τον Δήμο με τεράστια ποσά αλλά κυρίως χάνοντας πολλά έσοδα από την εκμετάλλευση των ανακυκλώσιμων.

Είναι άλλωστε πολιτική επιλογή του Δημάρχου η ανάθεση δημόσιων δομών και υπηρεσιών σε εργολάβους και ιδιώτες. Μετά τα σκουπίδια, σειρά έχουν τα σφαγεία, οι δημόσιες τουαλέτες, το δημοτικό πάρκινγκ στο παλιό λιμάνι και ποιος ξέρει τι άλλο έχει σειρά! Με την αλλαγή του νομικού πλαισίου για την διαχείριση των απορριμμάτων αναγκαστικά θα πρέπει να επανεξετασθεί και η πολιτική του Δήμου.

Η μελέτη για το ΤΣΔΑ το οποίο εκ του νόμου κινείται στην κατεύθυνση που και εμείς για χρόνια υποστηρίζουμε, έχει υιοθετήσει προτάσεις που προήλθαν από διαβούλευση και όταν ψηφιστεί από το ΔΣ του Δήμου εάν εφαρμοστεί σωστά θα συμβάλει στην επίλυση του τόσο σοβαρού ζητήματος.
• Τραγική εγκατάλειψη της Άνω Μεράς

Διαπίστωση όχι μόνο δική μας αλλά και των ίδιων των κατοίκων του χωριού.

Στις συνεδριάσεις της Δημοτικής Κοινότητας της Άνω Μεράς η δραστήρια σύμβουλος Ματίνα Μανδηλαρά πολλές φορές έχει αναφερθεί σε αυτά ζητώντας να δοθεί προτεραιότητα σε θέματα που αφορούν στην υγεία και προτείνοντας λύσεις για όλα όσα καταγράφονται ως χρόνια προβλήματα.

• Το σοβαρότερο πρόβλημα παραμένει η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου.

• Σοβαρή απαίτηση η λειτουργία του δημοτικού ιατρείου. Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κοινότητας και τις προσφορές κατοίκων επισκευάσθηκε το σπίτι του γιατρού που ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Μένει σε πρώτη φάση να διεκδικήσουμε δυναμικά την μεταφορά από το Κέντρο Υγείας ενός αγροτικού ιατρού έστω και 2 φορές την εβδομάδα.

• Προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στον φωτισμό των δρόμων.

• Ανεπαρκή δρομολόγια συγκοινωνίας ειδικά τον χειμώνα.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΔΚ στην οποία ο Πρόεδρος έφερε όλα τα θέματα προς συζήτηση παρουσία του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου δόθηκαν απαντήσεις και υποσχέσεις για κάποια από αυτά. Πολλά από αυτά όπως η αποκατάσταση του οδοστρώματος και ο δημόσιος φωτισμός έχουν συμπεριληφθεί στον π/υ του δήμου για το 2016. Μέρος του οδοστρώματος αποκαθίσταται και από την περιφέρεια. Χρειάζεται όμως διαρκής υπενθύμιση και αναφορά σε αυτά από την Δημοτική Κοινότητα για το καλύτερο αποτέλεσμα.

• Σχολεία

• Σοβαρά προβλήματα σημειώνονται στην λειτουργία των σχολείων της α’ βάθμιας εκπαίδευσης του νησιού εξαιτίας της μη χρηματοδότησής τους. Αιτία οι σοβαρές παραλείψεις του προηγούμενου προέδρου της αρμόδιας σχολικής επιτροπής κ. Σκαγιά. Για το θέμα αυτό έχουμε στείλει πρόσφατα ως Κίνηση σχετική καταγγελία στον ελεγκτή δημόσιας διοίκησης κ. Ρακιντζή. Σημειώνουμε εδώ ότι ο Δήμος δεν έχει κάνει προς το παρόν καμία ενέργεια για την απόδοση ευθυνών και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εξακολουθούν να λειτουργούν με δωρεές.

• Σοβαρά είναι τα προβλήματα και στην λειτουργία των σχολείων της β’ βάθμιας εκπαίδευσης, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης εγκαταστάσεων (Γυμνάσιο –ΕΠΑΛ).

• Στα θετικά καταγράφεται η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου ΝΑ για την σύναψη διαβαθμιδικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας για την συντήρηση όλων των σχολικών μονάδων και την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού.

• Επίσης στα πολύ θετικά η συμβολή του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου στην νομιμοποίηση τοθ σχολείου, ενέργεια που ανοίγει τον δρόμο όχι μόνο για την ολοκλήρωση της μελέτης πυρασφάλειας αλλά και την κατασκευή νέων αιθουσών που τόσο έχει ανάγκη.

• Πολιτισμός

Χρονιά πολιτισμού για την Μύκονο το 2015!

Ευτυχείς συγκυρίες οι παρουσίες Μυκονιατών σε θέσεις κλειδιά για τον πολιτισμό.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας η Μύκονος καμάρωσε δικό της παιδί στην θέση υπουργού και μάλιστα στο νευραλγικό πόστο του Υπουργείου Πολιτισμού. Η παρουσία του Νίκου Ξυδάκη στην θέση αυτή σηματοδότησε σοβαρές εξελίξεις στα πολιτιστικά πράγματα για την Ελλάδα αλλά και για την Δήλο.

Επίσης η εκλογή του Μυκονιάτη Στέλλιου Μπρίγκου στην θέση του αντιπεριφεριάρχη πολιτισμού ΝΑ, συντέλεσε στην πραγματοποίηση σημαντικών εκδηλώσεων!

Ανάλογο και το ενδιαφέρον του Δήμου για τον Πολιτισμό, που είτε μέσω της ΚΔΕΠΠΑΜ είτε υιοθετώντας σημαντικές πρωτοβουλίες φορέων και ιδιωτών έδωσε την αιγίδα του σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σταθμός στα πολλά πολιτιστικά δρώμενα οι μουσικές συναυλίες στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, η εκδήλωση για την ανάδειξη του Φάρου Αρμενιστή, οι εκδηλώσεις Δήλος – Άδηλος, η παρουσίαση του βιβλίου του αρχαιολόγου κ. Τσάκου, τα εγκαίνια της νέας αίθουσας του Ιδρύματος Π. Κουσαθανά.

Όλα τα παραπάνω μαζί με την σημαντική δραστηριότητα συλλόγων και φορέων του νησιού, των δυο μουσικών σχολών αλλά και πολλών ιδιωτών συντέλεσαν στην πολιτιστική άνοιξη της χρονιάς που πέρασε.

• Αθλητισμός

Σημαντικές οι διακρίσεις αθλητών των σωματείων Α.Ο. Άνω Μεράς και Α.Ο Μυκόνου. Η σοβαρή δουλειά που γίνεται εκεί από παράγοντες και γονείς έχει φέρει περίπου 800 παιδιά στον αθλητισμό μέσα από ακαδημίες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, στίβου και ενόργανης.
Και τώρα στα δύσκολα!

• Καταπάτηση δημόσιου χώρου ( παραλίες, πλατείες, κοινόχρηστοι χώροι). 
Ομολογουμένως η κατάσταση στις παραλίες και όχι μόνο, έχει ξεφύγει. Στην περιοχή της Άνω Μεράς έχουμε το Καλό Λιβάδι που χρόνο με τον χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους άπληστους επιχειρηματίες. Πέρυσι μάλιστα απέκτησε και Φοίνικες! Η Αλεξάνδρεια δεν έχει τίποτα να ζηλέψει!

Και ενώ μέχρι πρόσφατα είχαμε να ανησυχούμε κυρίως για τις νότιες παραλίες του νησιού ήσυχοι ότι με παλαιότερες αποφάσεις του Δήμου περί μη εκμετάλλευσης κάποιες θα έμεναν απείραχτες, τα τελευταία χρόνια φαινόμενα καταπάτησης διαπιστώνονται παντού. Πέρυσι σώσαμε προς το παρόν την Φραγκιά από την επιθυμία ντόπιου επιχειρηματία να ανοίξει και εκεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος!

• Σήμερα που μιλάμε συντελείται μεγάλη καταστροφή στον Πάνορμο με παράνομες οικοδομικές εργασίες στην άμμο 20-30 μέτρα από την θάλασσα καταστρέφοντας όχι μόνο τους αμμόλοφους αλλά όλη την περιοχή.

Καλούμε από αυτό τον Δήμο να πάρει θέση! Να μην πετάει το μπαλάκι στην Κτηματική Υπηρεσία και να κινήσει όλους τους μηχανισμούς ως η Ανώτατη αρχή του τόπου για να προστατέψει ότι απέμεινε!

Ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος άλλωστε έχει δώσει υπόσχεση στους κατοίκους κατά την συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου για την προστασία του Πανόρμου ότι θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την προστασία του! Και όχι μόνο του Πανόρμου!
Το ίδιο συμβαίνει στην Παράγκα αλλά και σε όλο το νησί! Πέρυσι το καλοκαίρι στην Φτελιά οι μπράβοι γνωστού εστιατορίου της περιοχής έδιωξαν ντόπιους από την παραλία! Αλήθεια γιατί χρειάζεται μπράβους ένα παραθαλάσσιο εστιατόριο?

Στην Αγία Άννα του Καλαφάτη με καυγά πέρασε μια φίλη με το παιδί της από την πύλη εισόδου στην παραλία με καφέ αγορασμένο από αλλού. Αντιμετώπισε δε την πολύ εχθρική συμπεριφορά των υπαλλήλων όταν διαπίστωσαν ότι απλά θα καθίσει στον λιγοστό ελεύθερο χωρίς να πληρώσει ομπρέλα! Και πόσα άλλα!

Θα έπρεπε ο Δήμος και σε αυτό το ζήτημα να κινηθεί πιο δυναμικά!

Κατ αρχάς επέτρεψε την συμμετοχή στην δημοπρασία επιχειρηματιών που έχουν καταγγελθεί πολλές φορές για καταπάτηση παραλιών και όχι μόνο, που δεν τηρούν τους όρους της σύμβασης, που δεν πληρώνουν!

Στις νέες καταγγελίες για υπερεκμετάλλευση αρκέστηκε και πάλι στην αποστολή εγγράφων κυρίως για να κατευνάσει τις διαμαρτυρίες!

Και δεν μιλάμε για τον βιασμό της Χώρας, την χωρίς όρια επιχειρηματικότητα παντός είδους, την ανεξέλεγκτη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων!

Στο έγκλημα συντελούν η ανυπαρξία του κράτους, οι δαιδαλώδεις διαδικασίες, η απληστία των επιχειρηματιών, αλλά κυρίως η ανοχή του Δήμου με αποτέλεσμα τα φαινόμενα παραβατικότητας σε όλα τα επίπεδα να οξύνονται επικίνδυνα.

Καιρός να κάνουμε κάτι! Να αντιδράσουμε όλοι μαζί δυναμικά γιατί πολύ σύντομα τίποτα δεν θα θυμίζει το νησί που αγαπήσαμε εμείς και τα εκατομμύρια των επισκεπτών του!

• Παραλάβαμε έναν δήμο με πολλές οφειλές προς τρίτους, πολλές οφειλές από ανείσπρακτα τέλη, χωρίς περιουσιολόγιο, με πολλά δημοτικά κτήρια ακόμη και σχολεία, να μην έχουν τίτλους ιδιοκτησίας και νομιμοποιήσεων.

Οι διαπιστώσεις αυτές δεν μας ξενίζουν. Τα περισσότερα από αυτά μας είναι γνωστά από την προηγούμενη δημαρχιακή περίοδο.

Αυτό που ξενίζει είναι ότι η νέα διοίκηση δεν δείχνει σοβαρή διάθεση να επιρρίψει συγκεκριμένες ευθύνες στους υπαίτιους προηγούμενους δημοτικούς άρχοντες και να προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Μία και μοναδική περίπτωση μέχρι σήμερα που το ΔΣ του Δήμου πήρε απόφαση να προσφύγει στον εισαγγελέα για τις ευθύνες όλων των διοικήσεων από το 2006 έως σήμερα για το μεγάλο σκάνδαλο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ που θα κοστίσει στον Δήμο επιπλέον 700.000 ευρώ (!) από τόκους υπερημερίας και δικαστικά έξοδα, ήταν μετά από πρόταση της μειοψηφίας μείζονος και ελάσσονος. Την πρόταση αυτή υιοθέτησε αναγκαστικά και ο Δήμαρχος όμως ακόμη ο Δήμος δεν έχει εκτελέση την ομόφωνη αυτή απόφαση, στην ουσία ακυρώνοντάς την!

Πολιτικές ευθύνες!

Για όλα αυτά κάποιοι ευθύνονται! Και δεν είναι άλλοι από τους δημοτικούς άρχοντες που για χρόνια διαχειρίζονταν τα δημοτικά θέματα, οι ίδιοι που είτε παραιτήθηκαν είτε τέθηκαν σε αργία από τα καθήκοντά τους κατηγορούμενοι στην δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο.

Η αθώωσή τους από το δικαστήριο για υπεξαίρεση δεν τους απαλλάσσει από τις πολιτικές ευθύνες τους! Και αυτό πρέπει διαρκώς να το αναφέρουμε στον δημόσιο λόγο μας όχι μόνο εξαιτίας των συνεπειών στις ζωές μας αλλά ειδικά γιατί διακρίνεται η επιθυμία τους να διεκδικήσουν την ψήφο των Μυκονιατών, αμετανόητοι σαν να μην έχει συμβεί το παραμικρό.

Ομιλία Δημάρχου στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου έκανε τον δικό του απολογισμό παρουσιάζοντας στα έργα και τις ημέρες της διοίκησης μόνο τα θετικά και αποκρύπτοντας σκόπιμα τα αρνητικά.

Σήμερα ακούσατε αυτά που δεν μας είπε ο Δήμαρχος!

Είναι γεγονός ότι το περασμένο καλοκαίρι τα προβλήματα οξύνθηκαν περισσότερο από άλλα χρόνια! Όχι μόνο από την μεγάλη προσέλευση επισκεπτών! Κυρίως από την δική μας συμπεριφορά! Γι αυτό και ο Δήμαρχος προσπάθησε να απαντήσει στα παράπονα, στην απογοήτευση και την δυσαρέσκεια του κόσμου για την ανικανότητα να επιβάλει την τάξη κατηγορώντας την αντιπολίτευση !

Η αντιπολίτευση λοιπόν φταίει για τα κακά της μοίρας μας! Κατηγορηθήκαμε (πλην κάποιων εξαιρέσεων, αναρωτιόμαστε ποιους εννοούσε άραγε;) ότι λειτουργούμε με εμπάθεια, ότι βάζουμε τρικλοποδιές στο έργο της διοίκησης!

Καμία αναφορά στις προτάσεις μας, στην πολιτισμένη και εμπεριστατωμένη παρουσία μας στα συμβούλια, στην συμβολή μας στις διαδικασίες! 

Δεν μας κάνει εντύπωση!

Εδώ δεν έγινε αναφορά σε ενέργειες της κ. Γρυπάρη μέλος της δικής του παράταξης σήμερα, τις οποίες τις βρήκε μπροστά του και τις ολοκλήρωσε (σφαγείο, παιδικές χαρές, μελέτες για ΕΠΑΛ, βρεφονηπιακό σταθμό, κ.ά.)

Απαντάμε ευθέως!

Σε ότι μας αφορά, η αντιπολίτευση είναι εδώ για να λέει στον κόσμο ό,τι η συμπολίτευση αποκρύπτει σκοπίμως!

Είναι εδώ για να κρίνει το έργο της διοίκησης και να προσφεύγει κατά αποφάσεων με τις οποίες δεν συμφωνεί ή θεωρεί λανθασμένες.

Της δίνεται άλλωστε αυτό το δικαίωμα εκ του νόμου!

Είναι εδώ για να φέρνει θέματα προς συζήτηση και να προτείνει λύσεις!

Εκτός εάν ο κ. Δήμαρχος θέλει έναν μονοπαραταξιακό Δήμο στα χνάρια του προκατόχου του Χρήστου Βερώνη! Θυμίζουμε λοιπόν στον νεαρό μας δήμαρχο ότι τα μεγάλα σκάνδαλα στον Δήμο της Μυκόνου «έσκασαν» την τετραετία 2002-2006 όταν ο πανίσχυρος τότε Βερώνης διοικούσε χωρίς αντιπολίτευση! Για αυτό να φυλάγεται!

Και να ευγνωμονεί την τύχη του να έχει όχι μία αλλά δυο παρατάξεις να τον αντιπολιτεύονται!

Κυλιόμενη εκπροσώπηση - Η Δήμητρα Νάζου παραχωρεί την θέση της στο Τοπικό Συμβούλιο στον Μάκη Μωράκη

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω μία ανακοίνωση.

Στα πλαίσια της κυλιόμενης εκπροσώπησης, που αποτελεί όπως ξέρετε καταστατική αρχή της ΚΕΠοΜ, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα της συμμετοχής σε περισσότερα μέλη, η σύμβουλος Δήμητρα Νάζου παραιτείται από την Δημοτική Κοινότητα Μυκόνου και δίνει την θέση της στον Μάκη Μωράκη!

Δώσαμε πολλές μάχες με την Δήμητρα! Όπως έχουμε δώσει και με την Ματίνα και με τον Δημήτρη! Πάντα δυναμικά παρούσα στα συμβούλια, πάντα στην ώρα της, πάντα ενημερωμένη!

Παραμένει μέλος της ΚΕΠοΜ. η παρουσία της είναι πάντα χρήσιμη και πολύτιμη!

Την ευχαριστούμε για την συμβολή της και της ευχόμαστε καλή επιτυχία με ότι καταπιάνεται!

Ευχόμαστε καλή δύναμη και στον αντικαταστάτης της τον Μάκη, έναν επίσης χρήσιμο και άξιο συνεργάτη!
Υγεία, αγάπη, αγωνιστικότητα, αλληλεγγύη, ελπιδα

Ελπίζω να μην σας κούρασα! Στόχος της σημερινής ομιλίας δεν ήταν να δυσαρεστήσουμε κάποιους αλλά να πούμε πως βλέπουμε εμείς τα ζητήματα του Δήμου, να βάλουμε κάποια πράγματα στην θέση τους και να συμβάλουμε στην ενημέρωση!

Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά!

Με υγεία, με αγάπη, με αγωνιστικότητα και αλληλεγγύη!

Και προπαντός με ελπίδα γιατί η ελπίδα δεν πρέπει να πεθαίνει όσο κι αν κάποιοι την επιβουλεύονται!
Σας ευχαριστώ!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...