7 Φεβ 2016

Τσίπρας: Η Ελλάδα «γέφυρα» ανάμεσα στην Ευρώπη και το Ιράν

Διήμερη επίσκεψη
Aύριο η συνάντηση με τον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεί - Ταξίδι ουσιαστικής επανεκκίνησης......
και ενίσχυσης των σχέσεων των δυο χωρών, χαρακτήρισε την επίσκεψή του στο Ιράν ο πρωθυπουργός Αλέξης ΤσίπραςΤαξίδι ουσιαστικής επανεκκίνησης και ενίσχυσης των σχέσεων των δυο χωρών, χαρακτήρισε την επίσκεψή του στο Ιράν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η συνεργασία αυτή είναι στρατηγικού χαρακτήρα.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, συνοδευόμενος από την κυβερνητική αντιπροσωπεία, το τεχνολογικό πάρκο της Τεχεράνης, την ιρανική silicon valey.

Υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα ο διευθυντής του πάρκου τον προσφώνησε ως τον πιο ανεξάρτητο ηγέτη της ΕΕ, κάτι που σχολίασε με ικανοποίηση ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα τόνισε είναι μη ανεξάρτητη χώρα με ενεργητικά πολυδιάσπαση εξωτερική πολιτική.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει το ρόλο της «γέφυρας» ανάμεσα στην Ευρώπη και το Ιράν για την ανάπτυξη των οικονομικών, εμπορικών, ενεργειακών, τεχνολογικών σχέσεων.

Στο τεχνολογικό πάρκο έγινε παρουσίαση της προσπάθειας που κάνει η χώρα, σε συνθήκες διεθνούς περιορισμού και αποκλεισμού, στον τομέα της προηγμένης και υψηλής τεχνολογίας, τη νανοτεχνολογία.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεί την Δευτέρα.

Ο κ. Τσίπρας, επισκέφθηκε το πρωί την ιστορική πόλη, Ισπαχάν, σύμβολο της ιρανικής κουλτούρας και πολιτισμού.
Πηγή: protothema.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...