2 Φεβ 2016

Έρχονται πρόωρες εκλογές; - Διαψεύδει η κυβέρνηση - Δεν τις θέλει και η ΝΔ

Την ίδια στιγμή κορυφώνονται οι αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό 
Η κορύφωση των αντιδράσεων για το ασφαλιστικό και η γνώση ότι έρχονται και άλλα εξίσου δύσκολα νομοσχέδια στο άμεσο μέλλον όπως το εργασιακό και το φορολογικό έχουν....
δημιουργήσει φήμες για σενάρια πρόωρων εκλογών, λίγους μήνες μετά την τελευταία προσφυγή στις κάλπες κάτι που διε΄ψευσε πριν από λίγο η κυβέρνηση, διά της εκπροσώπου της Όλγας Γεροβασίλη.

«Δεν υπάρχει κανένα σενάριο για εκλογές. Αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν θα ήταν πρόβλημα για το ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήταν πρόβλημα για το λαό. Οι εκλογές θα τορπίλιζαν τη διαδικασία για τη σταθεροποίηση του οικονομικού κλίματος» ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η ιδέα προσφυγής σε πρόωρες κάλπες έχει πέσει στο τραπέζι σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση από τους Θεσμούς στη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ στο ίδιο κλίμα εντάσσεται και η προειδοποίηση του Αλέκου Φλαμπουράρη, να παραδώσει την έδρα του όποιος βουλευτής διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική και συγκεκριμένα νομοσχέδια.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός έχει συναντήσεις με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά και τον πρώην πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, δείχνοντας ότι προσπαθεί να επιτύχει ευρείες συναινέσεις

Ο πρωθυπουργός υποδέχεται σήμερα στο Μαξίμου την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατόπιν αιτήματός της για το μεταναστευτικό, και λίγο αργότερα θα υποδεχτεί τον πρώην πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Η ΝΔ δεν θα ήθελε μαι πρόωρη προσφυγή στις κάλπες για δύο βασικούς λόγους. Το κόμμα βρίσκεται σε διαδικασία ανασύνταξης και το κυριότερο είναι ότι αυτά τα ίδια νομοσχέδια θα έπρεπε να τα περάσει ή ίδια εάν και εφόσον γίνοταν κυβέρνηση.  

Οπότε δημιουργείται το ερώτημα για ποιο λόγο να επιθυμούσε εκλογές εδώ και τώρα; Υπάρχει δε και η πιθανότητα (αρκετά μεγάλη) να χάσει εκ νέου τις εκλογές η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης να ξεκινήσει με μια οδυνηρή ήττα την αρχηγία του στο κόμμα.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση της Όλγας Κεφαλογιάννη ότι: «Αν ο κ. Τσιπρας καταθέσει για 2η φορα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θα είναι κάτι πρωτοφανές».

«Προσωπικά, θεωρώ καταστροφική αυτή την κυβέρνηση και την πολιτική της. Οτιδήποτε συνιστά αλλαγή της, για εμένα είναι θετικό. Από εκεί και πέρα, η χώρα δεν μπορεί να τρέχει συνέχεια σε εκλογές, αλλά δεν είμαστε και ένα κόμμα που το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η επάνοδός μας στην κυβέρνηση», δήλωσε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84».

Κατά των εκλογών τάχθηκε και ο Νίκος Βρούτσης ο οποίος μιλώντας στον Realfm σημείωσε ότι "αν κάνει εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζοντας, όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις, ότι θα τις χάσει, τότε σημαίνει, ότι θέλει να δραπετεύσει πολιτικά."

Εν ολίγοις στη ΝΔ απεύχονται τις εκλογές διότι θα πρέπει να προσφέρουν τις ίδιες ακριβώς "λύσεις".
Πηγή:pronews.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...