17 Φεβ 2016

Κατάθεση Αναφοράς από τον Γιάννη Βρούτση για την υγεία στα νησιά των Κυκλάδων.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης,.......
κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά για τα προβλήματα στην υγεία που απασχολούν τα νησιά του Νομού Κυκλάδων.

Γ. Βρούτσης : «Η πολιτεία με τρόπο καταχρηστικό, άδικο και πονηρό ανοίγει την κερκόπορτα για τη μεταφορά στους Δήμους της ευθύνης της κάλυψης των λειτουργικών εξόδων των δομών υγείας»

Ειδικότερα:
Προς τον Υπουργό Υγείας κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δημάρχου Μήλου (α.π. 687/15-2-2016), σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας στα νησιά των Κυκλάδων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έγγραφο η προωθούμενη τροπολογία στη βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας (Κάλυψη λειτουργικών αναγκών των Δημοσίων Δομών Υγείας από τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού και Ν.Π.), με την οποία η πολιτεία με τρόπο καταχρηστικό, άδικο και πονηρό ανοίγει την κερκόπορτα για τη μεταφορά στους Δήμους της ευθύνης της κάλυψης των λειτουργικών εξόδων των δομών υγείας.
Με τον τρόπο αυτό έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία τους, χωρίς ανάλογη μεταφορά πόρων (ούτε ένα ευρώ). Έτσι, όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δημιουργεί συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού εναντίον των δήμων όλης της χώρας, καθώς με έμμεσο τρόπο και “καλές προθέσεις” μεταφέρει τα τεράστια προβλήματα των δομών υγείας στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά στον τομέα της υγείας έχουν πολλαπλασιαστεί, καθώς η κυβέρνηση αδιαφορεί και τους στερεί πόρους.

Ζητείται, λοιπόν, από το αρμόδιο υπουργείο να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη διάταξη, η οποία εξυπηρετεί σκοπιμότητες, δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα και μεταβιβάζει τις ακέραιες ευθύνες της κυβέρνησης στην τοπική αυτοδιοίκηση!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...