22 Φεβ 2016

Γ. Χατζημάρκος: “Εδώ στο Καστελλόριζο, εκτός από το νοτιοανατολικό σύνορο της Ελλάδας και της Ευρώπης, οριοθετείται και το διακύβευμα”

Στο ακριτικό νησί ο Περιφερειάρχης για την διαχείριση της έξαρσης των προσφυγικών ροών.........
Διήμερη επίσκεψη στο Καστελλόριζο πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο οποίος μετέβη στο ακριτικό νησί για να επιληφθεί της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα, με την μεγάλη αύξηση την προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Χρήστο Ευστρατίου, συμμετείχε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγίστης, όπου αποτυπώθηκε η έκδηλη αγωνία των λιγοστών κατοίκων του νησιού, που με ανύπαρκτα μέσα και ίδιες δυνάμεις, δίνουν καθημερινά τον τιτάνιο αγώνα διαχείρισης της έκρηξης των μεταναστευτικών ροών.

Στην διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αναζητήθηκαν λύσεις όχι μόνο για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, αλλά και για όλα τα χρονίζοντα ζητήματα που ταλανίζουν το ακριτικό νησί, που διαχρονικά έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του από την πολιτεία.
Κοινή διαπίστωση αποτελεί η υποστελέχωση των Σωμάτων Ασφαλείας, Λιμενικού και Αστυνομίας , που επιβάλλεται να ενισχυθούν άμεσα τόσο με ανθρώπινο δυναμικό όσο και με υλικοτεχνικά μέσα, η ανάγκη υγειονομικής θωράκισης του νησιού, καθώς και η διοικητική θωράκισή του, μέσω της ενίσχυσης σε προσωπικό του Δήμου Μεγίστης.

Ο κ. Χατζημάρκος, από το Καστελλόριζο, μίλησε σήμερα το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή "κοινωνία ώρα mega" με τους Δ. Καμπουράκη και Γ. Οικονομέα, όπου περιέγραψε τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο Καστελλόριζο, λόγω της ραγδαίας ενίσχυσης του μεταναστευτικού ρεύματος από τα απέναντι τουρκικά παράλια, για την μεγάλη αγωνία και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των κατοίκων να ανταπεξέλθουν, χωρίς μέσα , σε ένα τόσο μεγάλο και σύνθετο πρόβλημα όπως το μεταναστευτικό και με ιδιαίτερη έμφαση στα εθνικά χαρακτηριστικά του νησιού και στα όσα διακυβεύονται εκεί, δήλωσε:

“Εδώ στο Καστελλόριζο, δεν οριοθετείται μόνο το νοτιοανατολικό σύνορο της Ελλάδας και της Ευρώπης, οριοθετείται και το διακύβευμα. Και το διακύβευμα αυτό, για όσους μπορούν να το αντιληφθούν, είναι πάρα πολύ μεγάλο”.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...