15 Φεβ 2016

Εφορία: Εξόφληση του φόρου εισοδήματος σε 8 ή 9 μηνιαίες δόσεις

Την εξόφληση του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει με την εκκαθάριση.....
των φετινών φορολογικών δηλώσεων σε περισσότερες και μάλιστα μηνιαίες δόσεις εξετάζει το υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται πρόταση για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος σε 8 ή 9 δόσεις.

Η πρόταση, με την οποία θα πρέπει να συμφωνήσει το κουαρτέτο των θεσμών, προβλέπει ότι το συνολικό ποσό οφειλών που αναγράφεται στο χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα θα μπορεί να εξοφληθεί σε μηνιαίες δόσεις αντί των τριών διμηνιαίων δόσεων που ισχύει σήμερα (πρώτη μέχρι τέλος Ιουλίου, δεύτερη μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και τρίτη μέχρι τέλος Νοεμβρίου).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο, η πρώτη δόση λήγει στο τέλος του επόμενου μήνα από την βεβαίωση του φόρου και η τελευταία στις 30 Δεκεμβρίου 2016. Δηλαδή ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων θα είναι ίσος με τον αριθμό των μηνών που θα απομένουν από το τέλος του μήνα εκκαθάρισης της φορολογικής δήλωσης μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου.

Για παράδειγμα, αν η φορολογική δήλωση υποβληθεί και εκκαθαριστεί τον Μάρτιο, τότε η συνολική φορολογική οφειλή του εκκαθαριστικού θα μπορεί να εξοφληθεί σε 9 μηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων μέχρι το τέλος Απριλίου και η τελευταία μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Για όσους θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους τον Απρίλιο (που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και οι περισσότεροι δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι φέτος η 30η Απριλίου) οι μηνιαίες δόσεις για την εξόφληση των οφειλόμενων ποσών θα είναι 8, από Μάιο μέχρι Δεκέμβριο.
Πηγή: imerisia.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...