7 Φεβ 2016

Μπόνους εδρών μόνο με ποσοστό γύρω στο 40%

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης τονίζει την ανάγκη.......
να διασφαλιστεί η πλειοψηφία των 200 ψήφων για τον νέο εκλογικό νόμο, ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.

Μιλώντας στο "Έθνος της Κυριακής", ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ανοίγει τα χαρτιά του για τον νέο εκλογικό νόμο. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι

«Το μπόνους, αν θα υπάρξει στο νέο εκλογικό νόμο, πρέπει να συνδέεται με ένα ποσοστό το οποίο θα πιάσει είτε το πρώτο κόμμα ή ο συνασπισμός κομμάτων. Για παράδειγμα, το 40%. Τότε μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι ο Ελληνικός λαός θέλει να κυβερνήσει αυτό το κόμμα ή αυτός ο συνασπισμός. Τότε, ενδεχομένως, δικαιολογείται ένα τέτοιο μπόνους»,

«Ο εκλογικός νόμος θα πρέπει να υπηρετεί τρεις αρχές:
Πρώτον, την απαραίτητη εμπιστοσύνη που πρέπει να καλλιεργηθεί ανάμεσα στα κόμματα – άρα δεν πρέπει να υπάρξει αιφνιδιασμός.

Δεύτερον, να διασφαλίσουμε την πλειοψηφία των 200 ψήφων, άρα να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, στο τέλος της τετραετίας.

Τρίτον, η νέα ριζική, δημοκρατική, θεσμική του παρέμβαση να προκαλέσει το ενδιαφέρον των πολιτών, προτρέποντας και όχι αποτρέποντας το 40% του Ελληνικού λαού – ιδιαίτερα των νέων – που αδιαφορούν και αποστρέφουν το πρόσωπό τους από την πολιτική» συμπληρώνει ο Υπουργός, αναφερόμενος στις αρχές που πρέπει να υπηρετεί ο νέος εκλογικός νόμος.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρεται και στη μεταρρύθμιση για τη νέα κάρτα-κλειδί, υποστηρίζοντας πως "μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε τη διαλειτουργικότητα των μεγαλύτερων βάσεων δεδομένων του Δημοσίου, για να φτάσουμε σε μια κάρτα-κλειδί". Και συνεχίζει: "Η διαλειτουργικότητα των Μητρώων θα είναι πλέον το βασικό μέσο για την ταχεία ηλεκτρονική διεκπεραίωση υπηρεσιών με το Δημόσιο. Παράλληλα, θα μειώσει τις μετακινήσεις των πολιτών για τις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ τα οικονομικά οφέλη από την πάταξη της φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής θα καταστήσουν το κράτος πιο λειτουργικό".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...