17 Ιαν 2016

Ολοι οι άνθρωποι του προέδρου

Η γενιά των 40άρηδων, το «λόμπι της Καλλιθέας», οι Μεσσήνιοι, οι σταθερές αξίες του γραφείου Μητσοτάκη και οι........
«σιδηρές κυρίες» που βρίσκονται στο πλευρό του νέου ηγέτη της Ν.Δ.

H γενιά των 40άρηδων αναλαμβάνει δράση στη νέα σελίδα της Νέας Δημοκρατίας όπως διαμορφώνεται με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. αποτελείται από στελέχη που εμπιστεύεται σε προσωπικό επίπεδο εδώ και πολλά χρόνια ο νέος πρόεδρος του κόμματος, οι οποίοι, στο σύνολό τους, έχουν κεντροδεξιό προφίλ και διάθεση δημιουργίας.

Πρόκειται για τα πρόσωπα που όλη την εσωκομματική προεκλογική περίοδο ήταν οι «αφανείς ήρωες» ή αλλιώς η dream team του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από την περασμένη Κυριακή οι ρόλοι άρχισαν να διαμορφώνονται και το παζλ αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας.

Δεξί χέρι του νέου προέδρου της Ν.Δ. και στενός του συνεργάτης από την ενασχόλησή του με τα κοινά, είναι ο δημοσιογράφος-πολιτικός επιστήμονας Μακάριος Λαζαρίδης ο οποίος είχε το σχεδιασμό της προεκλογικής καμπάνιας και αναλαμβάνει διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε στις 21 Νοεμβρίου, μία ημέρα πριν από τις εσωκομματικές εκλογές, ο Μακάριος Λαζαρίδης στο διαδίκτυο: «Γνώρισα τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ΟΝΝΕΔ, το 1985. Μικρά παιδιά, τότε. 17 ετών εκείνος, 16 εγώ. Από τότε πέρασαν 30 χρόνια. Η σχέση μας συνεχίστηκε. Ο Κυριάκος παρέμεινε ίδιος. Απλός, προσηνής, ευγενής. Δεν τον άλλαξε ούτε η πρωθυπουργία του μεγάλου ηγέτη Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ούτε το βουλευτικό ούτε το υπουργικό αξίωμα. Παρέμεινε ο Κυριάκος. Θα μπορούσα να γράψω πολλά γιατί είμαι #‎metonKyriako. Ακόμη και αν δεν με είχε τιμήσει εδώ και αρκετά χρόνια με τη θέση του υπεύθυνου του γραφείου Τύπου, εγώ πάλι μαζί του θα ήμουν. Αξίζει να είναι ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. και ο επόμενος πρωθυπουργός. Καλή μας επιτυχία, πρόεδρε!».

Η πρώτη αλλαγή με την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ. ήρθε με τον ορισμό του Νίκου Παπαθανάση στη θέση του γενικού διευθυντή της Ν.Δ. Μηχανολόγος-μηχανικός στην ελεύθερη αγορά, ο κ. Παπαθανάσης ήταν πρόεδρος στις Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ) τον Νοέμβριο του 2012 επί συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ενώ έχει ρίζες στην Καλλιθέα όπου συμμετείχε ενεργά στα αυτοδιοικητικά δρώμενα. Εχει παλαιά συνεργασία με το σημερινό δήμαρχο Καλλιθέας κ. Δημήτρη Κάρναβο, ο οποίος ήταν ένα από τα 50 στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είχε υπογράψει την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επομένως, το «γαλάζιο λόμπι» της Καλλιθέας έχει σημαντικό ρόλο στα νέα δεδομένα της Νέας Δημοκρατίας.

Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβε ο 45χρονος πρώην βουλευτής Αχαΐας Μιχάλης Μπεκίρης, γιος του πρώην βουλευτή και υπουργού, Βασίλη Μπεκίρη. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Γαλλία και εργάστηκε ως δημοσιογράφος, ενώ εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2004 και επανεξελέγη το 2007 και το 2009. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης Καραμανλή διετέλεσε υφυπουργός Μεταφορών. Από τότε επαγγελματική και οικογενειακή του «έδρα» ήταν το Αίγιο. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών. Ο κ. Μπεκίρης, από τις πρώτες κιόλας ημέρες στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, έχει διακριθεί για την ευγένειά του αλλά και την αποτελεσματικότητα στην επίλυση των πρώτων εκκρεμοτήτων του γραφείου.

Από τους στενούς συνεργάτες του νέου προέδρου είναι ο Θανάσης Νέζης, ο οποίος βρίσκεται δίπλα του από την πρώτη ημέρα που ο κ. Μητσοτάκης εξελέγη βουλευτής Β’ Αθηνών και είναι ιδιαίτερα έμπειρο στέλεχος σε θέματα εσωτερικών...
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...