1 Ιαν 2016

Παυλόπουλος σε Τσίπρα: Του χρόνου με γραβάτα γιατί θα έχουμε βγει απ' το μνημόνιο

Δεν ζητώ συγκυβέρνηση, προτρέπω σε συνεννόηση, διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας......
«Εγώ έβαλα τον πήχη ψηλά στην πενταετία. Εσύ θα είσαι τότε» απάντησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός υποσχόμενος εμμέσως ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα Παυλόπουλου για δεύτερη προεδρική θητεία - Το καρφί του Προέδρου για την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όπως κάθε πρώτη του χρόνου υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο για τις καθιερωμένες ευχές τους υπουργούς, τους πολιτικούς αρχηγούς και την ηγεσία του στρατού και του κλήρου.

Η σημερινή τελετή ήταν η πρώτη φορά του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να αστειευτεί αλλά και να στείλει μηνύματα στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό.

Την παράσταση έκλεψε ο διάλογος που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στον οποίο «προέβλεψε» ότι του χρόνου θα φορέσει γραβάτα «γιατί θα έχουμε βγει από το Μνημόνιο». «Αλλά θα τη φορέσεις τη γραβάτα τότε» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος θυμήθηκε την υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα φορέσει γραβάτα όχι για το Μνημόνιο αλλά για το χρέος.

Ο πρωθυπουργός δεν άφησε αναπάντητη την... πρόκληση λέγοντας στον Προκόπη Παυλόπουλο ότι «εγώ έβαλα τον πήχη ψηλά στην πενταετία. Εσύ θα είσαι τότε».

Ενδιαφέρον είχε και ο διάλογος του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στον οποίο είπε με νόημα - «καρφώνοντας» την προκάτοχό του Ζωή Κωνσταντοπούλου - «μπράβο που ξανάφτιαξες τη Βουλή που ξέραμε». Ο κ. Βούτσης από την πλευρά του αντευχήθηκε για ειρήνη στην Ευρώπη «μπας και πάρουμε κι εμείς κανένα αντίδωρο».

Ο κ. Παυλόπουλος είχε θερμό τετ α τετ και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη τον οποίο συνέχαρη για τους χειρισμούς του λέγοντάς του ότι «τα έχεις καταφέρει πολύ καλά και μπράβο σου».

Προφανώς όλοι θυμούνται τις σκληρές δημόσιες συγκρούσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μάλιστα η τότε πρόεδρος της Βουλής είχε φτάσει στο σημείο να κατηγορήσει τον κ. Παυλόπουλο για αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και πραξικοπηματικές κινήσεις.

Όταν μιλάω για συνεννόηση δεν εννοώ συγκυβέρνηση
Ο κ. Παυλόπουλος είχε και μακρύ διάλογο με τους δημοσιογράφους μέσω των οποίων βρήκε την ευκαιρία να στείλει μηνύματα στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Αφού δήλωσε αισιόδοξος ότι τον Ιανουάριο θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση σημείωσε με νόημα ότι «τότε θα απαιτήσουμε και αυτά που μας αναλογούν όχι μόνο για το χρέος αλλά και για το προσφυγικό».

Απαντώντας, δε, σε όσους ευρωπαίους αξιωματούχους κατά καιρούς έχουν αναφερθεί στην έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν τόνισε ότι «όσοι τα λένε αυτά δεν ξέρουν τι είναι η ζώνη Σένγκεν».

Δοθείσης της ευκαιρίας οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Παυλόπουλο και για το αν θα υπάρξει νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αρκείται στο σχόλιο ότι «εγώ είμαι εδώ αν το θέλει ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί».
Προσπαθώντας, τέλος, να λειάνει τις εντυπώσεις που άφησε με τις αναφορές στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του για την ανάγκη ενότητας εξήγησε ότι όταν αναφέρεται στην ανάγκη ομόνοιας των πολιτικών δυνάμεων αυτό δεν σημαίνει συγκυβέρνηση αλλά προτροπή σε συνεννόηση.
Πηγή: protothema.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...