12 Απρ 2016

Οδηγίες για την συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων

Τον αναλυτικό οδηγό για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων για........
τα εισοδήματα του 2015, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Το γνωστό «βιβλιαράκι» είναι ένας χρήσιμος οδηγός για λογιστές και απλούς πολίτες που θέλουν να συμπληρώσουν τη δήλωση χωρίς λάθη που θα οδηγούσαν σε περισσότερους φόρους.
Οπως αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα ο γενικός γραμματέας Γ. Πιτσιόρλας, συνεχίζεται και φέρος η προ-συμπλήρωση της δήλωσης με τα στοιχεία που συλλέγονται ηλεκτρονικά από εργοδότες, δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, ασφαλιστικά ταμεία, πιστωτικά ιδρύματα κ.λπ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε τον αναλυτικό οδηγό της εφορίας.

Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος της ορθότητας των προσυμπληρωμένων στοιχείων είναι χρήσιμος. Ειδικά στις περιπτώσεις ασυμφωνίας βεβαιώσεων αποδοχών σε μισθωτούς, συνταξιούχους ή επιτηδευματίες, είναι προτιμότερο να απευθύνεστε για διορθώσεις στους φορείς που χορήγησαν τη βεβαίωση.

Επίσης, συνεχίζεται να προβλέπεται και φέτος επιπλέον μείωση φόρου 2.100 ευρώ για τα εισοδήματα που φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών τα οποία δεν υπερβαίνουν το ποσό των 21.000 ευρώ αλλά χωρις την υποχρέως συμπλήρωσης αποδείξεων. Στις ιατρικές δαπάνες περιλαμβάνεται και η δαπάνη για την αγορά φαρμάκων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...