16 Απρ 2016

"Τελειώνουν" υπουργούς στα υπόγεια του Μαξίμου: Ποιοι είναι στη "μαύρη" λίστα, ποιοι μένουν και ποιοι θέλουν να πάνε σπίτι τους!

- Σε σαρωτικό ανασχηματισμό θα προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας αν αποφύγει τις εκλογές
- Δρίτσας, Φίλης, Κουρουμπλής, Πολάκης και Σταθάκης δεν μπορούν να κοιμούνται...
ήσυχοι
- Ο νέος ρόλος της Ολγας Γεροβασίλη και τον Γιάννη Μουζάλα
- Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νίκος Τόσκας ακούγεται πως θέλουν να εγκαταλείψουν το... καράβι

Μπαράζ ονοματολογίας έχει ξεκινήσει στα υπόγεια του Μαξίμου και κανείς υπουργός δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος, σύμφωνα με τον "ΒΗΜΑτοδότη"!

Πρώτος και καλύτερος ο Θοδωρής Δρίτσας, για τον οποίο, όπως κυκλοφορεί στα υπόγεια του Μαξίμου, υπάρχει οργή τόσο για τις ασυναρτησίες που έλεγε για την πώληση του λιμανιού όσο και για τη σχέση του με τους διάφορους “αλληλέγγυους” στον Πειραιά. Μάλιστα το προηγούμενο βράδυ της αναχώρηση του κ. Τσίπρα για το Παρίσι κλήθηκε στο... “πραιτόριο” μαζί με άλλους που εμπλέκονται στο Προσφυγικό και οι φωνές του πρωθυπουργού ακούγονταν ως την Ηρώδου του Αττικού.

Δεύτερος προς αποχώρηση είναι ο Νίκος Φίλης, “Ο Νίκος δεν μπορεί πλέον να σταθεί στο υπουργείο Παιδείας” λένε κάποιοι στο Μαξίμου. Και εξηγούν το γιατί: η επιμονή του για ρήξη με την Εκκλησία αλλά και οι θέσεις του για την Παιδεία, όπως και οι απόψεις του για την εθνική επέτειο, έχουν ήδη δρομολογήσει την έξοδό του. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ένας που θα χαρεί ιδιαίτερα αν απομακρυνθεί από το Παιδείας ο κ. Φίλης θα είναι ο Αρχιεπίσκοπος. Ο κ. Τσίπρας δεν σκοπεύει, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, να έρθει σε ρήξη με την Εκκλησία.

Ο επόμενος που προορίζεται για έξοδο, σύμφωνα με όσα διαδίδονται από το Μαξίμου, είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Τη θέση του θα καταλάβει, κατά πάσα πιθανότητα, η Όλγα Γεροβασίλη για να ετοιμάσει τον εκλογικό νόμο. Το βέβαιον είναι ότι η κ. Γεροβασίλη φεύγει από κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η ίδια θέλει το Εσωτερικών, αλλά δεν αποκλείεται ως γιατρός να βρεθεί και στο Υγείας.

Την έξοδο από την κυβέρνηση θα δει και ο Παύλος Πολάκης. Ο Γιάννης Μουζάλας τοποθετείται, όπως φημολογείται, σύμβουλος ή υπουργός Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ (για να γίνει και το χατίρι του Π. Καμμένου).

Ο Γ. Σταθάκης ή θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο (ο ίδιος θέλει το Οικονομικών) ή θα πάει στο σπίτι του. Υπουργός Ανάπτυξης ωστόσο επιδιώκει να γίνει ο Νίκος Παππάς.

Υπάρχει μια κατηγορία υπουργών που ζήτησαν ήδη να μην συμμετέχουν πλέον στην κυβέρνηση. Ο ένας είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που δεν θέλει να επωμιστεί τα νέα μέτρα που έρχονται. Αναζητείται νέος “τσάρος” της Οικονομίας και το μοναδικό όνομα που ακούγεται είναι αυτό του Γιώργου Χουλιαράκη.

Θα πρέπει να αποκλειστεί από το χαρτοφυλάκιο αυτό ο Γιάννης Δραγασάκης, αφενός επειδή ο ίδιος το απέρριψε από τον περασμένο Ιούνιο και αφετέρου επειδή θεωρεί ότι έχει έργο να προσφέρει ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συντονιστής διαφόρων οικονομικών επιτροπών. Άλλωστε, όπως κυκλοφορεί στα υπόγεια του Μαξίμου, ο αντιπρόεδρος δεν αντέχει τα ξενύχτια των διαπραγματεύσεων και τις μαραθώνιες συνεδριάσεις των Eurogroup.

Ο άλλος που ζήτησε να φύγει είναι ο Νίκος Τόσκας. Μάλιστα στις κατ' ιδίαν συνομιλίες του λέει συχνά πως θα παρακαλέσει τον πρωθυπουργό να τον απαλλάξει από το “μαρτύριο που περνά”. Επισφαλή κρίνουν και τη θέση του Νίκου Κοτζιά.
Πηγή:ΒΗΜΑτοδότης-newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...