6 Απρ 2016

Ντουμπάι - Μύκονος

Ling Ling Mykonos
Το λεπτό μελαχρινό αγόρι έσκυψε γρήγορα κάτω από τον καναπέ. Με ταχυδακτυλουργικές σχεδόν κινήσεις «απελευθέρωσε» τις δύο πέρλες.........
που είχαν κυλήσει στα πόδια του μινιμαλιστικού ύφους επίπλου. Η Θέκλα χαμογέλασε γεμάτη ευγνωμοσύνη στον υπάλληλο του «Armani Hotel Dubai». Οι λευκές πέτρες είχαν δραπετεύσει από το μεταλλικό φόρεμα του Valentin Yudashkin. Σκέφθηκα ότι ο διάσημος σχεδιαστής δημιούργησε ένα πολύ «βαρύ» ανοιξιάτικο φουστάνι. Η παιδική μου φίλη παρατηρούσε τις καλογυμνασμένες πλάτες του αγοριού. Κούνησα αδιάφορα το κεφάλι μου. Ο νεαρός μου θύμιζε περισσότερο τον... μικρό Μόγλη ο οποίος είχε χαθεί στα βάθη της ζούγκλας. Η εικόνα του Πιέτρο Μποσέλι, super model του Giorgio Armani, και αυτή του Πάτρικ-Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ με μαγιό και κοιλιακούς-φέτες στις παραλίες του Ντουμπάι κάλυπταν με βαρύ πέπλο σκόνης οποιαδήποτε άλλη ανδρική παρουσία.

Ο μεγαλοβιομήχανος χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος- Κασσανδρής με ενημέρωσε ότι ο προσωπικός του art dealer μόλις λίγα λεπτά πριν «έκλεισε» για εκείνον στο Χιούστον σπάνιο πίνακα-πορτρέτο (19ος αιώνας) του Franz X. Winterhalter. Η Θέκλα, η οποία εδώ και τρία χρόνια αγόρασε τίτλο ευγενείας με σκοπό να «εισχωρήσει» στους κύκλους των «σκληροπυρηνικών» bluebloods, χτύπησε τα χέρια της με ενθουσιασμό. Το κουδούνισμα του τηλεφώνου διέκοψε τη συζήτησή μας. Ο μπάτλερ Σουλπίκιος στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής μας ενημέρωσε ότι η θεραπαινίς Καντελάρια συνελήφθη έξω από την έπαυλη «Ορτανσία» στην Εκάλη. Η μανία της να αλλάζει περούκες και το συνωμοτικό της ύφος οδήγησαν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι είναι... μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης!

Λακκούβες, «τακούνια και... «Hakkasan»
Ο golden heir προχωρεί σε όλες τις διαδικασίες για την... απελευθέρωση της εκκεντρικής πλην τιμίας θεραπαινίδος με τη ροζ, α λα Κέιτ Μπλάνσετ περούκα. Το λίαρ τζετ μας μεταφέρει από το Ντουμπάι όπου περάσαμε μαζί με ξένους φίλους το Πάσχα των καθολικών στην αγαπημένη Mykonos. Ο πάντα πολύ δυνατός αέρας κουνάει τις μεγάλες φούντες που είναι δεμένες γύρω από τα γαλάζια πέδιλά μου του Pierre Hardy. Παρατηρώ ότι οι λακκούβες στον διάδρομο του πολυσύχναστου αεροδρομίου του κοσμοπολίτικου νησιού έχουν «κλείσει» για μία ακόμη φορά. Η μικρή, λέει, ομάδα των αστυνομικών θα ενισχυθεί με συναδέλφους τους από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Το ίδιο θα συμβεί και στη Σαντορίνη των πάμπλουτων αμερικανών τουριστών. Εκεί όπου μεταφέρθηκε η ομάδα που είχε «αναλάβει» πέρυσι το Mykonian ιστορικό «Remezzo». Το team του παγκοσμίως δημοφιλούς «Hakkasan» του Λονδίνου μεταφέρθηκε το προηγούμενο weekend στο χρυσοφόρο ανεξάρτητο κρατίδιο Mykonos. Όλοι αυτοί δημιουργούσαν καινούργια πιάτα, δοκίμαζαν κοκτέιλ και «κλασικές» γεύσεις στο «Ling Ling Hakkasan» της Μυκόνου.

Χρυσά projects και μεγιστάνες στο νησί των ανέμων
Το «Kazarma» και το «La Cucina Di Daniele» είναι πάντα ανοιχτά - ακόμη και τις κρύες μέρες. Ο Ζαννής Φραντζέσκος του «NAMMOS» αναχώρησε αεροπορικώς από το νησί με τη σύζυγo και την κόρη του. Ο επιχειρηματίας θα επιστρέψει σύντομα. Το Πάσχα άλλωστε πλησιάζει. Το καινούργιο Mall στη θέση του «Belvedere Cottage» δεν θα είναι έτοιμο το εφετινό καλοκαίρι. Ο κ. Κασσανδρής πληροφορείται ότι ο Αντώνης Ρέμος θα «στέλνει» και πάλι τα τραγούδια του σε ολονύκτιο ταξίδι πάνω από τα κύματα. Ένα καινούργιο νυχτερινό spot είναι σχεδόν έτοιμο. Ένα spot που θα φιλοξενεί τον Αντουάν Ρεμουά, αγαπημένο τραγουδιστή των Λιβανέζων, Σαουδαράβων, Τούρκων και Ρώσων μεγιστάνων, το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού.

Κοιτάζω πέρα μακριά από την παραλία της Ψαρούς. Οι ξένοι κροίσοι, οι διάσημοι stars, αθλητές και top models συνήθιζαν να φθάνουν με χειροποίητα Riva. Ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς , η Αλεσάντρα Αμπρόσιο, ο Valentino με την Ολίβια Παλέρμο και τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη. Ο Ιταλός μετρ στη διάρκεια της τριήμερης παραμονής του στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα δοκίμασε την κουζίνα του «Zonars» και εντυπωσιάστηκε από τα κοσμήματα της Ελενας Σύρακα.

Η Έλενα Σύρακα - Πανά έκλεψε την παράσταση με τα μπιζού της-μικρά έργα τέχνης  στο Katara Cultural Center στην Ντόχα του Κατάρ.

Η «κίνηση» Νιάρχου και ο γάμος Μαργαρώνη στη Χίο
Μια ελληνική οικογένεια με παγκόσμια επίσης ακτινοβολία βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης ανάμεσα στους επιφανείς guests. Ο Φίλιππος Νιάρχος, μεγάλος κολεξιονέρ έργων pop art, θα προχωρήσει τελικά σε αλλαγές στο περίφημο «Hotel De Chanaleilles» στο Παρίσι; Ο παππούς Σταύρος είχε αγοράσει το υπέροχο κτίσμα το 1957. Το γέμισε με Ρενουάρ, Γκογκέν, Σεζάν και Βαν Γκογκ. Ο Φίλιππος κληρονόμησε τη συλλογή κλασικών έργων. Ο ίδιος συλλέκτης μοντέρνας τέχνης και τα τρία παιδιά του (Σταύρος junior, Ευγενία, Τεό) θα τολμήσουν να κρεμάσουν στους τοίχους Γουόρχολ και Μπασκιά;

Τα χρώματα του νερού αλλάζουν και πάλι. Ο χρυσός κληρονόμος επιμένει ότι οι ωραιότερες θάλασσες είναι στη Χίο. Το νησί-γενέτειρα καραβοκύρηδων και διεθνούς φήμης εφοπλιστών. Οι ισχυροί πλοιοκτήτες από τα Καρδάμυλα και άλλες περιοχές του island και από τις παρακείμενες Οινούσσες θα συγκεντρωθούν στις 2 Ιουλίου στον Κάμπο. Η Στεφανία Μαργαρώνη, γόνος της εφοπλιστικής οικογενείας, παντρεύεται τον Thiago Mordehachvili. Η αδελφή της Στεφανία έχει παντρευτεί γόνο της old money οικογένειας Φαφαλιού. Οι families Μαργαρώνη και Φαφαλιού διαθέτουν κατοικίες στον Κάμπο.

Συμβόλαιο εχεμύθειας για τους καλεσμένους
Το νερό της θάλασσας αλλάζει χρώμα. Οι ισχυροί πάντα Mykonian άνεμοι μοιάζουν έτοιμοι να «σχίσουν» τα κόκκινα πανιά του sailing yacht των ναυπηγείων Perini Navi. Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής έστειλε σαν γαμήλιο δώρο στον νεαρό γόνο της οικογένειας Verhaimer την ολόχρυση μικρογραφία ιστιοφόρου το οποίο ταξιδεύει στις ελληνικές θάλασσες. Ο γάμος πραγματοποιήθηκε στο Γκστάαντ, με όλους τους επιφανείς προσκεκλημένους - ανάμεσά τους και κάποιοι Ελληνες οι οποίοι κατοικούν στο θέρετρο χειμερινών σπορ - να υπογράφουν «συμβόλαιο εχεμύθειας».

Η οικογένεια Verhaimer βρίσκεται περισσότερο από 40 χρόνια πίσω από τον εμβληματικό οίκο Chanel. Οι Alaig και Jerald Verhaimer είναι οι εξαιρετικά low profile ιδιοκτήτες οι οποίοι σύμφωνα με το «Forbes» βρίσκονται στη λίστα με τους 50 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Λάτρεις της κλασικής μουσικής ιδιοκτήτες τεράστιων αμπελώνων στο Μπορντό και λαμπερών κατοικιών στη Fifth Avenue της Νέας Υόρκης και στη Ζυρίχη, ανήκουν στους επιφανείς συλλέκτες. Οι Verhaimer συλλέγουν Ματίς, Πικάσο και Ρουσό. Στη διάρκεια της γαμήλιας δεξίωσης στο «Gstaad Palace» σχολιάστηκε θετικά η επανεκλογή της Λούλας Γουλανδρή-Χανδρή στην προεδρία του «Eagles Club».
Πηγή:tovima.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...