8 Απρ 2016

Πόσο κοστίζουν φέτος στους Γερμανούς τουρίστες τα «πακέτα» για Μεσόγειο και Ελλάδα

Φθηνότερη σε σχέση με άλλους δημοφιλείς προορισμούς της Δυτικής Ευρώπης, ακριβότερη ωστόσο.......
ως εναλλακτική, για τους Γερμανούς τουρίστες που θα επέλεγαν την Τουρκία ή την Αίγυπτο είναι φέτος η Ελλάδα.

Ένα τουριστικό πακέτο (7 ημερών συμπεριλαμβανομένων και των αεροπορικών εισιτηρίων) για τους Γερμανούς φέτος στη χώρα μας κοστίζει 649 ευρώ, 8% ακριβότερα σε σύγκριση με πέρυσι, ποσοστό το οποίο –πάντως- είναι χαμηλότερο σε σχέση με τις αυξήσεις που έχουν γίνει σε άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς: Στην Πορτογαλία ένα αντίστοιχο επταήμερο πακέτο διακοπών κοστίζει 740 ευρώ (αύξηση κατά 23% σε σχέση με πέρυσι), στην Ισπανία 702 ευρώ (αύξηση 17%) , στην Ιταλία 694 ευρώ (+15%) και στην Κροατία 654 ευρώ (+9%).

Τα νούμερα προέρχονται από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε η γνωστή εταιρεία αναλύσεων GfK. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι ένα αντίστοιχο πακέτο για τους Γερμανούς τουρίστες στην Τουρκία κοστίζει αυτή την στιγμή 602 ευρώ για το καλοκαίρι και στην Αίγυπτο 605 ευρώ- ωστόσο και στις δύο αυτές περιπτώσεις είναι γνωστές οι ανησυχίες στους ταξιδιώτες για ζητήματα ασφάλειας. Η μόνη ''φθηνή'' εναλλακτική βρίσκεται στη Βουλγαρία, όπου οι τιμές είναι πεσμένες φέτος κατά 12% -στα 530 ευρώ το πακέτο, ενώ η μέχρι πρότινος δημοφιλής Τυνησία έχει επίσης ρίξει τις τιμές, λόγω των θεμάτων ασφάλειας που αντιμετωπίζει επίσης, με το πακέτο να κοστίζει το φετινό καλοκαίρι 492 ευρώ (διψήφια μείωση στις τιμές κατά 18%).

Το πρόβλημα που επισημαίνει η GfK έγκειται στο γεγονός ότι οι Γερμανοί φέτος δεν έχουν πολλές «φθηνές» εναλλακτικές που θα μπορούσαν εύκολα να αντικαταστήσουν τους πιο φθηνούς προορισμούς, οι οποίοι όμως έχουν πληγεί λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων και του παράγοντα «ασφάλεια». Συμπέρασμα; Η Ελλάδα τελικά είναι η φθηνότερη από τις ...ακριβές επιλογές, ενώ, από την πλευρά τους, οι Γερμανοί tour operators, σε μία προσπάθεια να τονώσουν τη ζήτηση στις πιο «φθηνές» χώρες –Τουρκία, Τυνησία και Αίγυπτο- έχουν παρατείνει τη διάρκεια των προσφορών.

Η αβεβαιότητα είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο πολλοί Γερμανοί, κυρίως οικογένειες, μεταθέτουν προς τα πίσω φέτος τις κρατήσεις τους για θερινές διακοπές εφέτος: Στο τέλος Φεβρουαρίου οι κρατήσεις των Γερμανών τουριστών εμφανίζουν πτώση σε ποσοστό 7,5% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, όπως προκύπτει με βάση την ανάλυση της GfΚ και υπολογίζεται ότι περίπου 1 εκατομμύριο λιγότερες κρατήσεις έχουν πραγματοποιηθεί εφέτος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Στεφανία Σούκη
Πηγή: newmoney.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...