13 Απρ 2016

Εμπόριο: Πρωτοβουλία για έκπτωση 20% στους τουρίστες 4 χωρών

Οι «τιμώμενες χώρες» για τη φετινή χρονιά είναι η Ρωσία, το Ισραήλ, η Τουρκία και.....
οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Β. Κορκίδη. Πού αποσκοπεί η προσπάθεια.
Σε μια προσπάθεια τόνωσης του ελληνικού εμπορίου και του τουρισμού ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης η παροχή έκπτωσης 20% στις αγορές που θα κάνουν στη χώρα μας οι τουρίστες τεσσάρων χωρών.

Οι τιμώμενες χώρες για τη φετινή χρονιά είναι η Ρωσία, το Ισραήλ, η Τουρκία και οι ΗΠΑ, όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, ανακοινώνοντας τη σχετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση στην αγορά.

Σημειώνεται πως οι τουρίστες των συγκεκριμένων χωρών, ως πολίτες τρίτων χωρών, λαμβάνουν ήδη απαλλαγή φόρου για τις αγορές που κάνουν εντός Ελλάδος, μείωση τιμής η οποία γίνεται μεγαλύτερη με την έξτρα έκπτωση του 20%.

Εκτός από τους τουρίστες, κερδισμένοι θα είναι και οι έμποροι όπως είπε ο κ. Κορκίδης και αυτό γιατί αν οι χρεώσεις γίνονται στο νόμισμα του πελάτη, τότε η προμήθεια των τραπεζών από τη χρήση POS χρεώνεται στον πελάτη και όχι στην επιχείρηση.

Ο κ. Κορκίδης σημείωσε πως το μεγαλύτερο εμπόδιο από τα capital controls είναι η καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης για τον ακατάσχετο λογαριασμό.
Από την πλευρά του, ο κ. Μάρδας ανέφερε πως τα προβλήματα από τα capital controls που υπήρχαν πέρυσι δεν υφίστανται φέτος, σημειώνοντας πως οι χρόνοι εξυπηρέτησης των εισαγωγέων έχει περιορισθεί στις 6 ημέρες.

Σημειώνεται, τέλος, πως για το 2017 οι τιμώμενες χώρες-περιοχές είναι η Κίνα, το Ιράν, τα Δυτικά Βαλκάνια και η ΕΕ, ενώ το φυλλάδιο ενημέρωσης των ξένων τουριστών θα διανέμεται μέσω των πτήσεων της Aegean.
Αλεξάνδρα Γκίτση
Πηγή: euro2day.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...