18 Φεβ 2016

League Cup «Νίκος Σαμαράς» - Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη γιορτή

Στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Σύρου–Ερμούπολης δόθηκε.........
σήμερα το μεσημέρι η επίσημη συνέντευξη τύπου για το Final Four του League Cup «Νίκος Σαμαράς» που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ΕΣΑΠ το διήμερο 19-20 Φεβρουαρίου στη Σύρο παρουσία των προπονητών και των αρχηγών των τεσσάρων φιναλίστ και των συνδιοργανωτών (VOLLEY LEAGUE, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου). 

Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σύρου Ερμούπολης Αλέξης Αθανασίου, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένος Φρέρης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος Volley Σταύρος Μπαλόπιτας, ο Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Σύρου Τάσος Κόκκορης και ο εκπρόσωπος της Τοπικής Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων Αντώνης Βαρθαλίτης.
Το «Δημήτριος Βικέλας» ετοιμάζεται να «φορέσει» τα γιορτινά του καθώς η αντίστροφη μέτρηση της μεγάλης γιορτής του Ελληνικού Volley έχει ξεκινήσει, με τη Σύρο να υποδέχεται ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Ηρακλή που μαζί με την τοπική ομάδα του Φοίνικα απαρτίζουν την τετράδα των φιναλίστ.

Καλωσορίζοντας τις ομάδες, τους αθλητές, τους εκπροσώπους των αποστολών και τους εκπροσώπους των Αθηναϊκών Μ.Μ.Ε. ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Σύρος φιλοξενεί ξανά μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Όπως επισήμανε «το νησί έχει δώσει εξετάσεις στο παρελθόν και κατάφερε να στέψει με επιτυχία όποια διοργάνωση ανέλαβε».

Ο Αντιπεριφερειάρχης με τη βεβαιότητα ότι «οι φίλαθλοι και η τοπική κοινωνία θα «αγκαλιάσουν» τη διοργάνωση και το γήπεδο θα είναι γεμάτο και τις δύο ημέρες με τους Συριανούς να "γράφουν" μια ακόμη όμορφη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού volley, δημιουργώντας εντυπωσιακή αθλητική ατμόσφαιρα», δεν έκρυψε την περηφάνια του για τη συμμετοχή του ΦΟΙΝΙΚΑ στο τουρνουά, «μιας ομάδας πολύ υψηλού επιπέδου, που είναι πρεσβευτής της Σύρου, των Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».

Καταλήγοντας ο κ. Λεονταρίτης ευχήθηκε καλή επιτυχία και στις τέσσερις ομάδες υποσχόμενος ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αυτή η διοργάνωση να είναι μια πραγματική γιορτή. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε "η Σύρος ζει και αναπνέει για το volley. Αν και όλο το νησί θέλει να δει την ομάδα του, το ΦΟΙΝΙΚΑ Σύρου να "σηκώνει" ένα ακόμα κύπελλο, όποιος κι αν κερδίσει θα τον χειροκροτήσει και θα πανηγυρίσει μαζί του".

Εκ μέρους του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης το καλωσόρισμα έκανε ο Αντιδήμαρχος Αλέξης Αθανασίου. Όπως υπογράμμισε "η Σύρος με τις άοκνες προσπάθειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη, αλλά και με τη συνδρομή του Δήμου και του Επιμελητηρίου φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις που προάγουν τον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθαι".

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων οι οποίοι αναφέρθηκαν στην πολύ ζεστή φιλοξενία, ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ευχήθηκαν να διεξαχθεί μια πετυχημένη διοργάνωση με πλούσιο θέαμα.

Από το απόγευμα και μετά σήμερα το ενδιαφέρον στρέφεται στο αγωνιστικό κομμάτι καθώς ξεκινούν οι προπονήσεις των ομάδων.

Ο Ηρακλής είναι η πρώτη ομάδα που θα προπονηθεί στο «Δημήτριος Βικέλας» στις 16.00, στις 17.30 ο Ολυμπιακός, στις 19.00 ακολουθεί ο Φοίνικας και στις 20.30 ο ΠΑΟΚ με την τεχνική σύσκεψη των ομάδων του τουρνουά να πραγματοποιείται μιάμιση ώρα αργότερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Tο πρόγραμμα των αγώνων έχει εξής:
Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου
  • 17.00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ
  • 19:30 ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ - ΠΑΟΚ
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου
  • 20:00 ΤΕΛΙΚΟΣ
Υπενθυμίζεται ότι η προπώληση εισιτηρίων συνεχίζεται σήμερα από 18:00 έως 20:30 και αύριο από 11:00 το πρωί έως 14:30 το μεσημέρι στα γραφεία της Λέσχης Φίλων του ΦΟΙΝΙΚΑ επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου πλησίον της Πλατείας Μιαούλη, ενώ οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν εισιτήρια και αύριο έξω από το γήπεδο λίγο πριν από την έναρξη των αγώνων. 
Newsroom mykonosticker.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...