1 Φεβ 2016

Δέσμευση Κ. Κουκά για κατασκευή αιθουσών στο Γυμνάσιο Μυκόνου

του Δημήτρη Παδημητρίου
Αρχιτεκτονική μελέτη κατασκευής του ΕΠΑΛ Μυκόνου, προμελέτη για την κατασκευή Γυμνασίου Άνω Μεράς και οριστική μελέτη για κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου στο Γυμνάσιο Μυκόνου, περιλαμβάνονται.......
στο τεχνικό πρόγραμμα του νέου προϋπολογισμού.

Την προηγούμενη Τρίτη δύο μέλη του Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, ο Δ.Παπαδημητρίου και ο Α.Γελανδαλής, παραβρεθήκαμε σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μυκόνου, παρουσία επίσης τριών Δημοτικών Συμβούλων και ενός κοινοτικού συμβούλου, του Διευθυντή Γυμνασίου Μυκόνου κ.Μπάλλα, της εκπροσώπου της Σχολικής Επιτροπή κ.Μίαρη και του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μυκόνου κ.Κατσούδα. 

Η συνάντηση είχε σκοπό τη συζήτηση και την εξεύρεση λύσης σχετικά με την ανέγερση τεσσάρων νέων αιθουσών στο Γυμνάσιο Μυκόνου, καθώς και με το ζήτημα της διαμονής και των εκπαιδευτικών στο νησί, η οποία έχει καταστεί ιδιαίτερα κοστοβόρα και δυσβάσταχτη.

Στη συζήτηση που έγινε τονίστηκε ότι το ζήτημα της ανέγερσης νέων αιθουσών στο Γυμνάσιο Μυκόνου επείγει, λόγω της ασφυκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Γυμνάσιο, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των μαθητών και της σχετικής ακαταλληλότητας κάποιων αιθουσών. Ωστόσο ,όπως συμφωνήθηκε από όλους, έχει καταστεί ακόμα πιο εφικτό ύστερα και από την έκδοση οικοδομικής άδειας και νομιμοποίησης μέρους του σχολικού κτιρίου, μετά από τη δραστική παρέμβαση και τις άμεσες ενέργειες του συλλόγου γονέων του Γυμνασίου σ αυτήν την κατεύθυνση. 

Ο Δήμαρχος Μυκόνου δεσμεύτηκε να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της κατασκευής των αιθουσών, εντός της φετινής ημερολογιακής χρονιά, καθώς έχει ήδη συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί.  
Επίσης αναφέρθηκε ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα που καταρτίσηκε εν όψει του νέου προϋπολογισμού, περιλαμβάνονται ακόμα η αρχιτεκτονική μελέτη κατασκευής του ΕΠΑΛ Μυκόνου, προμελέτη για την κατασκευή Γυμνασίου Άνω Μεράς και οριστική μελέτη για κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου στο Γυμνάσιο Μυκόνου.

Στη συνάντηση επίσης τονίστηκε και συζητήθηκε το ζήτημα της μεγάλης ακρίβειας που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και γενικότερα οι δημόσιοι υπάλληλοι στο νησί μετά και την τελευταία αύξηση του ΦΠΑ στη νησιωτική Ελλάδα, το οποίο γίνεται ακόμα δυσκολότερο όσον αφορά στην εξεύρεση και ενοικίαση δωματίων για τη διαμονή τους. 

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι με επιστολή προ ολίγων μηνών προς το αρμόδιο Υπουργείο αιτήθηκε τη θέσπιση ενός νέου νομικού πλαισίου, ώστε να καταστεί δυνατόν οι Δήμοι να μπορούν να συμμετέχουν στην επιδότηση ενοικίων για τους δημόσιους υπαλλήλους, που διαμένουν και εργάζονται στη νησιωτική Ελλάδα, καθεστώς το οποίο ήδη ισχύει για τους αγροτικούς και επικουρικούς γιατρούς.

Ελπίζουμε σε τήρηση και υλοποίηση των δεσμεύσεων του Δημάρχουν, καθώς τα προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων στο νησί δεν μπορούν να πάρουν καμία άλλη αναβολή και συνθέτουν μια εικόνα η οποία θέτει ζητήματα ασφάλειας και ποιότητας εκπαίδευσης για όλη τη σχολική κοινότητα και πρώτα απ όλα για τους μαθητές μας.

Τέλος όσον αφορά στο ζήτημα του ιδιαίτερα υψηλού κόστους διαβίωσης στο νησί και των ακριβών ενοικίων, εκτός από μία θεσμική λύση από πλευράς του αρμόδιο Υπουργείου που θα βοηθήσει σημαντικά πιστεύουμε ότι είναι ώρα να αντιληφθεί και η τοπική κοινωνία τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί κατά τη διαμονή τους στο νησί και να επιδείξουν την ανάλογη κατανόηση και ευαισθησία. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...