21 Φεβ 2016

6 βήματα για εσωτερική γαλήνη

Συμβουλές για να βρείτε ηρεμία
Η ευτυχία και η εσωτερική γαλήνη είναι κάτι που όλοι επιθυμούμε. Ωστόσο,.....
οι περισσότεροι συνηθίζουμε να αναβάλλουμε την προσωπική μας ευτυχία, λέγοντας συχνά στον εαυτό μας ότι θα είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι μόνο αν καταφέρουμε όσα έχουμε θέσει ως στόχους στο μυαλό μας.

Αυτή η αναβλητικότητα είναι που ουσιαστικά μας στερεί την ευτυχία. Όσο κοινότυπο και αν ακούγεται, η ζωή είναι στιγμές που περνάνε και φέυγουν. Περιμένοντας την τέλεια δουλειά, τον τέλειο σύντροφο ή οτιδήποτε άλλο, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να παρακολουθούμε τη ζωή μας να φεύγει χωρίς να τη ζούμε, χωρίς να την απολαμβάνουμε.

Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις την ευτυχία μέσα από στην καθημερινότητα, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ανεξάρτητα από τα εμπόδια και τις προκλήσεις που μπορεί κατά καιρούς να εμφανίζονται. Ιδού κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές:

1. Μάθε τις σκέψεις σου να χορεύουν στο φώς!
Τομυαλόχρειάζεταικαθοδήγηση. Επίλεξε συνειδητά να το οδηγήσεις στο φως. Aπομάκρυνε τον εαυτό σου από τις αυτοκαταστροφικές σκέψεις και την αυστηρή κριτική και προσπάθησε με υπομονή και απλή παρατήρηση να τον ανακαλύψεις. Ο διαλογισμός και η yoga συμβάλλουν ιδιαίτερα στην καλλιέργεια της εσωτερικής γαλήνης.

2. Βάλε στη ζωή σου μουσική και τέχνη.
Η προσωπική σου ευτυχία απαιτεί καθημερινή πρακτική. Κάνε τη ζωή σου πιο όμορφη προσθέτοντας μαγεία. Βάλε μουσική, στο σπίτι, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο παντού. Δοκίμασε να εκφράσεις σκέψεις και συναισθήματα με τραγούδι, χορό ή ακόμα και γράψιμο.

3. Φρόντισε να μαθαίνεις καθημερινώς καινούρια πράγματα.
Η μάθηση αποτελεί σημαντική πηγή έμπνευσης, ενθουσιασμού και μας δημιουργεί μια υπέροχη αίσθηση ότι παραμένουμε νέοι. Ουσιαστικά ξυπνάει μέσα μας απορίες και ερωτηματικά που χαρίζουν στη ζωή μας νόημα και μαγεία.

4. Mετέτρεψε τα λάθη σου σε σοφία.
Η συγχώρεση μας επιτρέπει να κάνουμε τα πάντα διαφορετικά. Επίτρεψε και συγχώρεσε στον εαυτό σου κάποια λάθη γιατί από αυτά μαθαίνει. Το χαμόγελο είναι φάρμακο. Χαρίσε το απλόχερα, δείξε συμπόνοια, κατανόηση και μάθε να λειτουργείς με το συναίσθημα και την καρδιά.

5. Άνοιξε την καρδιά σου.
H ευτυχία απαιτεί μια καλή και ουσιαστική επαφή με τους γύρω μας. Κανένας δε νιώθει ευτυχισμένος όταν είναι απομονωμένος. Αντιθέτως η μοναξιά μεγεθύνει πάντα το πρόβλημα. Ένα χαμόγελο, μια καλημέρα, μια συμβουλή ή μια βοήθεια σε κάποιον που το έχει πραγματικά ανάγκη αποτελούν γέφυρες επικοινωνίας και επαφής. Ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να αλλάξει μια ζωή από μια δική σου καλή πράξη. Σε βάθος χρόνου όλα επιστρέφονται και ο δοτικός άνθρωπος δε βγαίνει ποτέ χαμένος.

6. Μην ξεχνάς να λες πάντα «ευχαριστώ».
Μέσα από την ευγνωμοσύνη λες ναι στη ζωή. Είναι πολύ σημαντικό να εκτιμάς όσα έχεις( πολλά ή λίγα) και να λες ευχαριστώ. Πλημμυρίζεις με θετική ενέργεια όταν νιώθεις καλά με όσα σου έχει προσφέρει η ζωή. Τα συστατικά της ευτυχίας βρίσκονται στα χέρια όλων μας. Είναι επιλογή του καθενός να έχει μια θετική στάση και αυτό επιτυγχάνεται με καθημερινή προσπάθεια και πρακτική.
Πηγή: www.livestrong.com-news.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...