10 Φεβ 2016

Με διαδικασίες fast track ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Αύριο κατατίθεται για να ψηφιστεί ως το βράδυ η διάταξη
Διάταξη για τις τηλεοπτικές άδειες θα καταθέσει η κυβέρνηση αύριο προκειμένου να ψηφιστεί ως......
το βράδυ, δήλωσε κυβερνητική πηγή.

Η διάταξη αναμένεται να περιληφθεί σε σχέδιο συμφωνίας που θα κυρωθεί σε μια συνεδρίαση στην Ολομέλεια αύριο το απόγευμα.

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα προχωρήσει με διαδικασίες fast track, δηλώνει η κυβέρνηση.

Όσον αφορά στην πορεία της αξιολόγησης, η κυβέρνηση επιμένει ότι πρέπει να προχωρήσει μέσα στο χρονοδιάγραμμα που αρχικά είχε τεθεί και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένει το σήμα που θα εκπέμψει το αυριανό Eurogroup αναφορικά με τις προθέσεις των θεσμών.

Στο μεταξύ οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζονται με ανταλλαγή στοιχείων σε επιμέρους ζητήματα και χωρίς, μέχρι τούδε, να έχουν υποβληθεί παρατηρήσεις στην Αθήνα για τα μείζονα ζητήματα της διαπραγμάτευσης. Σε αυτό το κλίμα, κυβερνητικές πηγές επαναλαμβάνουν ότι δεν έχει ζητηθεί μείωση συντάξεων.

Αναφορικά με το αγροτικό, η στάση της κυβέρνησης είναι σταθερή για διάλογο προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις όπου χρειαστεί, αλλά όχι διάλογο από μηδενική βάση. Ο διάλογος δεν μπορεί να γίνεται ούτε με τελεσίγραφα, ούτε από τηλεοράσεως, ούτε πάνω από τρακτέρ, παρατηρούσαν κυβερνητικές πηγές μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου. 

Οι συνομιλίες και η συνεννόηση με τους αγρότες μπορεί να υπάρξουν μόνο πάνω στο τραπέζι του διαλόγου, με τις ίδιες πηγές να υπενθυμίζουν, ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί και η Βουλή τους έχουν απευθύνει πρόσκληση για διάλογο.

Αναφορικά με το προσφυγικό, κοινή διαπίστωση στο υπουργικό συμβούλιο, ήταν πως βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή και η πορεία του εξαρτάται από την τήρηση των συμφωνηθέντων εκ μέρους της Τουρκίας. 

Η Ελλάδα θα είναι έτοιμη μέχρι τη Σύνοδο την ερχόμενη εβδομάδα και το ίδιο αναμένει και από τις άλλες πλευρές.Αναφορικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, αποδεκτή μπορεί να γίνει μόνο εφόσον περιορίζεται στα τουρκικά παράλια.
Πηγή: ethnos.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...