10 Φεβ 2016

ΝΔ: Τα τρία ψέματα του Τσίπρα

Στην αντεπίθεση περνά η Νέα Δημοκρατία, που βάζει στο στόχαστρό της τις αναφορές........
του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη διάρκεια της πρωινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Μέσω μίας ανακοίνωσης που από την αρχή μέχρι το τέλος της ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους της κριτικής της έναντι του κ. Τσίπρα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαλεί τον πρωθυπουργό πως συνεχίζει να κινείται στη λογική της πόλωσης, του διχασμού και της εξαπάτησης των πολιτών.

Παράλληλα, η λεωφόρος Συγγρού κατηγορεί τον κ. Τσίπρα πως βρίσκεται εγκλωβισμένος σε αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε σε μείζονα ζητήματα της εσωτερικής και εξωτερικής ατζέντας.

"Ο κ. Τσίπρας εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε συνεχίζει την πολιτική της πόλωσης, του διχασμού και της εξαπάτησης. Σήμερα είπε μία αλήθεια και πολλά ψέματα. Αλήθεια είναι ότι έρχονται πολύ πιο δύσκολες μέρες. Και αυτό εξαιτίας, κυρίως, της ανεύθυνης και, τελικά, επικίνδυνης πολιτικής του. Ψέμα είναι όσα είπε για την εξωτερική πολιτική.

Δηλώνει ικανοποιημένος, ενώ τον αγνοούν. Μένει "έξω από το δωμάτιο”, ενώ την ίδια ώρα, "μέσα”, άλλοι συζητούν θέματα υψίστης σημασίας για τη χώρα μας. Ψέμα είναι ότι δεν θέλει να κόψει συντάξεις. Την ώρα που και τις συντάξεις κόβει, και τις εισφορές αυξάνει και, τελικά, δεν λύνει το πρόβλημα”, τόνισε, στην ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποιεί η λεωφόρος Συγγρού και στο καυτό θέμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, επισημαίνοντας πως είναι ο πρωθυπουργός που υπονομεύει την ανεξαρτησία των θεσμών και οικοδομεί ένα; κράτος κομματικό. "Ψέμα είναι ότι πολεμά τη διαπλοκή. Την ώρα που αντισυνταγματικά αφαιρεί την αρμοδιότητα για τις άδειες από το ανεξάρτητο ΕΣΡ για να την αναθέσει στην κυβερνητική του πλειοψηφία.

Όμως, με αντισυνταγματικές αποφάσεις "κάτω από το τραπέζι”, δεν χτυπάς τη διαπλοκή. Ο κ. Τσίπρας χτίζει σύστημα διαπλοκής κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Ας είναι πολύ προσεκτικός ο κ. Τσίπρας, όταν μιλά για θεσμική εκτροπή. Ο ίδιος συστηματικά υπονομεύει την ανεξαρτησία των θεσμών και οικοδομεί ένα κομματικό κράτος. Κανείς πια δεν τον πιστεύει. Άλλωστε ποιον να πιστέψουν οι Έλληνες πολίτες; Τον Τσίπρα των τρακτέρ ή τον Τσίπρα των ΜΑΤ;”, σημείωσε η Νέα Δημοκρατία.

Τα όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, περί "θεσμικής εκτροπής” της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, προκάλεσαν παράλληλα την έκρηξη του αντιπροέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αδώνιδος Γεωργιάδη.

"Τολμά να μιλάει για θεσμική εκτροπή ο άνθρωπος που αξιοποίησε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, για να ρίξει την εκλεγμένη κυβέρνηση!”, σχολίασε, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Twitter, ο κ. Γεωργιάδης, υπενθυμίζοντας την τακτική του νυν πρωθυπουργού στη διάρκεια των ψηφοφοριών στη Βουλή, το Δεκέμβριο του 2014.
Δημήτρης Γκάτσιος
Πηγή: capital.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...