3 Δεκ 2015

Ρωσία – Τουρκία: Μετανιώνει ήδη η Άγκυρα! "Παγώνει" τον TurkStream η Μόσχα!

- "Θα το μετανιώσετε πολλές φορές" απείλησε την Τουρκία ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την κατάρριψη του Su-24 στη Συρία
- Την αναστολή των εργασιών για τον αγωγό αερίου TurkStream ανακοίνωσε.........
ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ
- Στην ομιλία του για την κατάσταση του Έθνους, ο Πούτιν είχε προειδοποιήσει την Τουρκία με νέες κυρώσεις
- Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ εκείνους που χτύπησαν πισώπλατα τους πιλότους μας, διεμήνυσε

Δεν πρόλαβε να τελειώσει η ετήσια ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν για την κατάσταση του Έθνους, όπου ο Ρώσος πρόεδρος απείλησε την Τουρκία πως θα μετανιώσει πικρά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα σύνορα με τη Συρία και οι απειλές γίνονται... πράξη!

Η Ρωσία ανέστειλε τις προπαρασκευαστικές εργασίες για τον αγωγό αερίου TurkStream, όπως δήλωσε την Πέμπτη (03.12.2015) ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ. «Έχουν ανασταλεί επί του παρόντος οι εργασίες για τον Turkish Stream», δήλωσε ο Νόβακ, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι παραμένουν ανοιχτές οι συνομιλίες για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία.

Ο Νόβακ πρόσθεσε ότι δεν βλέπει να υπάρχει η ανάγκη για μείωση της ρωσικής παραγωγής πετρελαίου και δεν αναμένει ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) να αλλάξει τα όρια της παραγωγής στην αυριανή του συνεδρίαση.
Πούτιν: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ! Θα το μετανιώσουν

Η Ρωσία "δεν θα ξεχάσει ποτέ (...) θα μετανιώσουν γι’ αυτό που έκαναν", διεμήνυσε και πρόσθεσε: "Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ...εκείνους που χτύπησαν πισώπλατα του πιλότους μας... Δεν καταλαβαίνω γιατί το έκαναν. Μόνο ο Αλλάχ το ξέρει. Θα μετανιώσουν για ό,τι έκαναν". Και απείλησε με νέες κυρώσεις την Άγκυρα.

"Δεν έχουμε την πρόθεση να προχωρήσουμε σε απειλές ανάληψης στρατιωτικής δράσης (...) αλλά οποιοσδήποτε θεωρεί ότι έχοντας διαπράξει αυτό το φοβερό έγκλημα, τη δολοφονία των ανθρώπων μας, θα γλιτώσει με κάποια μέτρα για τις ντομάτες του ή κάποιους περιορισμούς σε κατασκευαστικά έργα ή άλλους τομείς, πλανάται οικτρά", είπε οργισμένα. Και για άλλη μια φορά έκανε σαφές πως έχει βάλει... σκοπό να ρίξει τον Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν από την εξουσία.

Αλλά η ομιλία του Πούτιν δεν είχε αιχμές μόνο για την Τουρκία. Είχε και για τη Δύση, που έχει ξεκάθαρα πάρει το μέρος της Άγκυρας, στη διαμάχη Ρωσίας – Τουρκίας. Οι χώρες δεν πρέπει να... το παίζουν σε διπλό ταμπλό και να χρησιμοποιούν τις τρομοκρατικές ομάδες ανάλογα με τις ανάγκες τους.
Πηγή: newsit.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...