23 Δεκ 2015

Γ.Βαρουφάκης: "Τον Φεβρουάριο θα ιδρύσω δικό μου κόμμα - Ο κύβος ερρίφθη"

"Θα εκδημοκρατίσουμε την ΕΕ"
"Ο κύβος ερρίφθη" και ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γ.Βαρουφάκης εξ'Ιταλίας ανακοίνωσε.....
ότι τον Φεβρουάριο ιδρύει το δικό κόμμα το οποίο όπως αποκάλυψε θα έχει μοναδικά και ρζοσπαστικά χαρακτηριστικά, προκαλώντας αναταραχή στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, και ιδιαίτερα στους παλιούς του "συντρόφους" στον ΣΥΡΙΖΑ.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο τέως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας την Τετάρτη μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «l'Espresso».
Ο κ. Βαρουφάκης είπε πως θα επιστρέψει τον Φεβρουάριο με νέο κόμμα και μάλιστα, πανευρωπαϊκό, ενώ χαρακτήρισε το κίνημα που ετοιμάζει «μοναδικό» και «ριζοσπαστικό», σημειώνοντας ότι θα έχει στόχο «τον εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Θέλω να αποδείξω ότι υπάρχει μια τρίτη εναλλακτική λύση», υπογράμμισε.
O πρώην ΥΠΟΙΚ είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση λίγες ημέρες μετά το "ΌΧΙ" στο δημοψήφισμα, καθώς δεν συμφωνούσε με την νέα πολιτική υποταγής που θα ακολουθούσε αμέσως μετά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αγνοώντας την θέληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Αργότερα προέκυψε ότι ο πρώην ΥΠΟΙΚ είχε ετοιμάσει και ένα PLAN B για την περίπτωση που οι δανειστές εκβίαζαν την χώρα κλείνοντας τις τράπεζες μη δίνοντας τους ρευστότητα, το οποίο όμως η κυβέρνηση δεν θέλησε να ακολουθήσει.

Την επίμαχη δήλωσή του την έκανε στο Φόρουμ Επίσημων Νομισματικών και Οικονομικών Θεσμών (OMFIF), αποκαλύπτοντας πως η Τρόικα ελέγχει το οικονομικό λογισμικό του ελληνικού Κράτους.
"Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ελέγχεται από την Τρόικα! Φανταστείτε η Εφορία του Ηνωμένου Βασιλείου να ελέγχεται από τις Βρυξέλλες" λέει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βαρουφάκης στο OMFIF!
"Όμως η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ελέγχεται από εμένα... Διόρισα έναν καλό παιδικό μου φίλο, που είχε γίνει Καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια... ...Μια εβδομάδα αφού πήγαμε στο Υπουργείο, με κάλεσε και μου είπε πως αυτός ελέγχει τα μηχανήματα, αλλά το Λογισμικό ελέγχεται από την Τρόικα! Και θα καταλάβαιναν αμέσως αν δοκιμάζαμε να φτιάξουμε ένα (Τραπεζικό) Σύστημα Παράλληλων Πληρωμών".
"Αποφασίσαμε να χακάρει το Υπουργείο μου ώστε να αντιγράψει το Φορολογικό Σύστημα και να μπορέσει να δουλέψει για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του Παράλληλου (Τραπεζικού) Συστήματος" αποκαλύπτει ο Γιάννης στο OMFIF και διευκρινίζει πιο αναλυτικά:
«Σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε αποθεματικούς λογαριασμούς που θα συνδέονταν με κάθε φορολογικό αρχείο". Μια κίνηση που "θα μας επέτρεπε να δίνουμε αριθμούς PIN».
Aυτό ήταν τότε το plan B του Γ.Βαρουφάκη όπως το είχε σχεδιάσει για να ανταπεξέλθει η χώρα σε έναν ευρωπαϊκό εκβιασμό. Το σίγουρο είναι ότι όντως θα εκφράσει ριζοσπαστικές ιδέες, και στην περιοδο που έρχεται μεριδα του ελληνικού λαού θέλει να εκφραστεί ριζοσπαστικά.
Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Πηγή: pronews.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...