21 Δεκ 2015

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Τα νέα στοιχεία στο 85% της Επικράτειας - Κάτω από το 40% ο Μεϊμαράκης - Λείπουν τα εκλογικά τμήματα της Αττικής

- Σύμφωνα με στοιχεία της GPO περίπου 50.000 πολίτες που ψήφισαν δεν είχαν ψηφίσει Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου........

- Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθούν αργά το βράδυ
- Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ξεκάθαρα πως θα ψηφίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη
- Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν θα πάρει θέση στο δεύτερο γύρο
- Δυσαρέσκεια στο στρατόπεδο του Καραμανλή που περίμενε υψηλότερα ποσοστά για τον Ε. Μεϊμαράκη

Γεφύρι της Άρτας έχουν μετατραπεί τα αποτελέσματα των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας και ενώ γνωρίζουμε τους νικητές και τους ηττημένους, ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή ποσοστά τους, που θα κρίνουν ενδεχομένως και τις ισορροπίες στο δεύτερο γύρο.

Το newsit.gr σας παρουσιάζει τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, αυτά θα είναι τα τελικά αποτελέσματα με πολύ μικρές αποκλίσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης, είπε ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργά το απόγευμα. Ωστόσο, το newsit.gr έχει στα χέρια του τα τελικά αποτελέσματα τα οποία και δίνουν την ουσία.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: 40%
Κυριάκος Μητσοτάκης: 27,5%
Απόστολος Τζιτζικώστας: 20%
Αδωνις Γεωργιάδης: 12%


Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Τραγάκης λίγα λεπτά μετά τις 20:00 με καταμετρημένο το 85% της Επικράτειας, τα αποτελέσματα είναι:

- Ευάγγελος Μεϊμαράκης: 39,51%
- Κυριάκος Μητσοτάκης: 28,27%
- Απόστολος Τζιτζικώστας: 21,15%
- Άδωνις Γεωργιάδης: 11,07%

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τραγάκης ακόμα η καταμέτρηση συνεχίζεται και πλέον από τη διαδικασία λείπουν μόνο τα εκλογικά τμήματα της Αττικής, όπου σε αυτά έχουν προβάδισμα κυρίως ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Και όλα αυτά ακόμα σε επίπεδο πληροφοριών, καθώς οι αρμόδιοι της Νέας Δημοκρατίας και η ΚΕΦΕ ακόμα δεν έχουν ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα και είναι απορίας άξιο τι μπορεί να περιμένουν. Προκαλεί μάλιστα οργή πως 400.000 άνθρωποι στήθηκαν στις ουρές για ώρες για να τιμήσουν ένα κόμμα, που ακόμα περιμένει το 2015 τις τηλεμοιοτυπίες για να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα. Δεν τα αποκαλούν καν φαξ τουλάχιστον!

Την ίδια ώρα, τα επιτελεία των δύο νικητών, Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη έχουν το βλέμμα τους ήδη στραμμένο στο δεύτερο γύρο, ο οποίος αναμένεται να είναι ντέρμπι με φαβορί όμως, λόγω και της πρωτιάς του κ.Μεϊμαράκη. Καθοριστικό ρόλο θα παίξουν και οι στάσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ήδη ξεκαθάρισε πως θα ψηφίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντας όμως και το σεβασμό του προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία δεν ευχαρίστησε ιδιαίτερα το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. Το στρατόπεδο των καραμανλικών πρώτον δεν περίμεναν πως θα περάσει στο δεύτερο γύρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατά δεύτερον περίμεναν πως τα ποσοστά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη θα ξεπερνούσαν το 45%.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεια της εταιρείας δημοσκοπήσεων GPO που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, από τους 400.000 ψηφοφόρους, περίπου 50.000 άνθρωποι δεν είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτοί οι πολίτες είτε είχαν δυσαρεστηθεί από την πορεία του κόμματος τα τελευταία χρόνια και τώρα επέστρεψαν ή είναι άνθρωποι που ψήφιζαν άλλα κόμματα, αλλά έσπευσαν να ψηφίσουν προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος απέναντι στην κυβέρνηση.
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος 
Πηγή: newsit.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...