17 Δεκ 2015

35+1 Εύκολες κατασκευές Αστεριών, για Χριστουγεννιάτικα στολίδια!!

Τα Χριστούγεννα είναι τόσο μα τόσο κοντά!! Είναι καιρός να αρχίσουμε το στολισμό!! Το αγαπημένο μου θέμα ήταν πάντα τα αστέρια. Έτσι, ας ξεκινήσουμε με αυτά!!.....
Ζούμε σε περίοδο οικονομικής κρίσης και ξαφνικά όλοι μας έχουμε αρχίσει να ασχολούμαστε με κατασκευές diy
Οπότε, σας παρουσιάζουμε σε ενότητες διάφορες απλές κατασκευές ώστε να μπορέσετε να βάλετε την προσωπική σας σφραγίδα στο φετινό χριστουγεννιάτικο στολισμό!!
1. Συνδυάστε τις δυο μεγάλες αγάπες… Μπισκότα και αστέρια!!
2. Χρησιμοποιήστε πηλό και φορμάκια ζαχαροπλαστικής για να δώσετε το κατάλληλο σχήμα. Λίγο σπάγκο και… έτοιμα!!
3. Μαζέψτε κλαδάκια και ενώστε με κόλλα και σπάγκο.
4. Μαζέψτε μεγαλύτερα κλαδιά και ενώστε με κόλλα και σύρμα.
5. Ζητήστε από ένα μαραγκό να σας κόψει ξύλινα δοκαράκια και ενώστε με καρφιά, κόλλα ή σύρμα.
6. Αγοράστε ξυλάκια-σπατουλίτσες και ενώστε με κόλλα και ψαθί.
7. Ακόμα και παλιά άχρηστα ξύλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κατασκευές εξωτερικές.
8. Κόψτε ένα μεγάλο αστέρι σε χαρτόνι οντουλέ, ένα μικρότερο αστέρι σε χαρτί από βιβλίο μουσικής και ενώστε με φιογκάκι από σπάγγο.
9. Πάνω σε ένα ξύλινο ταμπλό, τοποθετείστε 5 καρφιά (κορυφές αστεριού) και χρησιμοποιείστε μια κορδέλα για να τα ενώσετε. Στην κορυφή, τελειώστε με ένα φιόγκο!!
10. Σχεδιάστε αστέρια σε χαρτόνι, χρησιμοποιείστε τα ως πατρόν και κόψτε τσόχα. Ράψτε περιμετρικά σε ζεύγη και σε μια από τι κορυφές περάστε ένα σπάγκο. Έτοιμα για το δέντρο!!
11. Ξεφλουδίστε πορτοκάλια και με τη βοήθεια μεταλλικών κουπάτ κόψτε σε σχήμα αστεριού τις πορτοκαλόφλουδες!   Περάστε ένα σπάγγο και έχετε χρώμα, άρωμα και στολίδι σε ένα!!
12. Πάρτε τα μέτρα σας!! Χρησιμοποιείστε παλιά ξύλινα μέτρα και σχηματίστε αστέρια, απλά ανοίγοντάς τα!!
13. Χρησιμοποιείστε παλιές μεζούρες ή ξύλινα μέτρα, πινέζες χειροτεχνίας, κόλλα και κορδέλες στα χρώματα της υπόλοιπης διακόσμησης σας. Lettering / numbering και στα χριστουγεννιάτικα.
14. Κι όμως είναι αλήθεια!! Τα ρολά από τα χαρτιά της τουαλέτας μπορούν να μετατραπούν σε χριστουγεννιάτικα στολίδια!! Κόψτε σε ροδέλες σχεδόν του 1 εκατοστού τα ρολά, τσακίστε ελαφρώς στην διάμετρο και ενώστε 5 ροδέλες μαζί! Μπορείτε να βάψετε ή να κολλήσετε χρυσόσκονη για να δώσετε περισσότερη λάμψη!!
15. Και πάλι με ρολό από χαρτί τουαλέτας: Κόβουμε σε ροδέλες του 1 εκατοστού και περνάμε τη μια μέσα στην άλλη σχηματίζοντας αστέρι. Τα κολλάμε με κόλλα και στο τέλος προσθέτουμε πούλιες ή ό,τι άλλο.
.... και μερικές ακόμη!!! 
Καλή επιτυχία και καλά Χριστούγεννα!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...