29 Δεκ 2015

Τρικυμία στο κόμμα φέρνει ο νέος συσχετισμός δυνάμεων

Αναμέτρηση καραμανλικών-σαμαρικών πίσω από τους δύο μονομάχους, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη
Με κόντρες, έριδες, αλλά και πισώπλατα μαχαιρώματα συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου......
των δύο υποψηφίων για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μπορεί, λόγω των ημερών να έχουν πέσει οι τόνοι, όμως οι γιορτές δεν φάνηκε να πτόησε ιδιαίτερα όσους επιχειρούν να προκαλέσουν νέες εστίες έντασης στο κόμμα, προκαλώντας νέα διλήμματα τόσο για τους υποψηφίους, όσο και για τους μηχανισμούς που κινούν τα νήματα στο κόμμα.

Όσο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εμφανίζεται ως ο υποψήφιος που έχει την στήριξη, έστω και ανεπίσημη του Κώστα Καραμανλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται, εκ των πραγμάτων, ο αποδέκτης της στήριξης στελεχών, αλλά και πρώην υποψηφίων που βρέθηκαν απέναντι από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Μπορεί να φαντάζει παράδοξο το ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαρά, συστρατεύεται με την υποψηφιότητα ενός Μητσοτάκη, όμως φαίνεται ότι το σενάριο μπορεί να στηριχθεί, καθώς ο συσχετισμός των δυνάμεων και οι στρατηγικές που ακολουθούνται στο κόμμα, με δεδομένη μάλιστα την σκληρή γραμμή και το άγριο παρασκήνιο, προκαλούν πολλές ανατροπές στα δεδομένα και στις συμπεριφορές.

Είναι γεγονός πάντως, ότι πίσω από την αναμέτρηση Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη, κρύβεται η κόντρα καραμανλικών-σαμαρικών, η οποία εντάθηκε κατά την διάρκεια της εξέλιξης της συγκεκριμένης εκλογικής διαδικασίας στο κόμμα.

Τόσο, ο Κώστας Καραμανλής, όσο και ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθούν να αρνούνται από την πλευρά τους οποιαδήποτε στήριξη σε κάποιον από τους δύο υποψηφίους, όμως οι συνεργάτες τους δεν κρύβουν τις προθέσεις τους.

Άλλωστε το στοίχημα της κάλπης της 10ης Ιανουαρίου πέρα από την διασφάλιση της πολιτικής παρακαταθήκης του κόμματος, θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα και των δύο ανδρών, με τα σενάρια να εξακολουθούν να μην αποκλείουν την διάσπαση μερίδας του κόμματος και την δημιουργία νέου κόμματος. 
Στέλλα Νοβάκη
Πηγή: parapolitika.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...