23 Δεκ 2015

Έρχονται προσλήψεις στους παιδικούς σταθμούς των Δήμων (έγγραφα)

Εξελίξεις με θετικό πρόσημο για εργαζόμενους σε κοινωνικές δομές παιδικής φροντίδας......
σηματοδοτεί το νομοσχέδιο – σκούπα που κατέθεσε (και υποστηρίζει ότι θα ψηφίση μετά τις γιορτές) η κυβέρνηση στην Βουλή με τα «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου», ή αλλιώς το «παράλληλο πρόγραμμα».

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 14 του νομοσχεδίου μειώνονται σε 30 ώρες την εβδομάδα (αντί 40 που ισχύει σήμερα) το ωράριο εργασίας του προσωπικού του κλάδου Νηπιαγωγών, Βρεφονηπιοκόμων και συναφών κλάδων των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Αυτό σημαίνει ότι το ωράριο εργασίας τους επανέρχεται στο 6ωρο (αντί 8ωρου που ισχύει σήμερα), όπως επίσης επανέρχονται και οι βάρδιες.

Με τη ρύθμιση αυτή αποκαθίσταται το ωράριο εργασίας των βρεφονηπιοκόμων και των συναφών κλάδων, «το οποίο αδικαιολόγητα εξισώθηκε με αυτό του διοικητικού προσωπικού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ιδιαίτερη φύση της συγκεκριμένης εργασίας», αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, όπου προστίθεται ότι «από την εν λόγω ρύθμιση δεν θίγεται η ομαλή λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών».

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως, προκύπτει από την αναφορά που υπάρχει στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπου υπάρχει εκτίμηση για «πρόσληψη επιπλέον προσωπικου για την κάλυψη των αναγκών τους (σ.σ. παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών), λόγω μείωσης του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας».

Το σχετικό απόσπασμα παρακάτω (σημείο 3) :
ekthesi glk stathmoi
Δείτε την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου ΕΔΩ.
Δείτε αναλυτικά το νομοσχέδιο ΕΔΩ.
Δείτε την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ΕΔΩ.








Πηγή: aftodioikisi.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...