17 Δεκ 2015

Βατερλώ της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου το παράλληλο πρόγραμμα

Ο Εισηγητής για το Σχέδιο Νόμου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και.......
άλλες διατάξεις» και Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τη χθεσινή αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τη σημερινή απόφαση της κυβέρνησης για απόσυρση του σχεδίου νόμου, κάνουν την ακόλουθη δήλωση:

Με διαφορά λίγων ωρών δικαιώθηκαν πλήρως οι ενστάσεις της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την προχειρότητα και τον ασύλληπτο ερασιτεχνισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φέρουν πολυνομοσχέδιο-παρωδία για το υποτιθέμενο «παράλληλο πρόγραμμα», χωρίς να είναι κοστολογημένο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, χωρίς να έχει την έκθεση από την αρμόδια Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής και τέλος, χωρίς την απαραίτητη διαβούλευση που απαιτείται κατά το νόμο. Δεν τηρήθηκαν καν στοιχειωδώς οι προβλεπόμενες διαδικασίες κοινοβουλευτικής τάξης!

Εμείς τα θέσαμε χθες όλα αυτά και προειδοποιήσαμε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πρωτόγνωρη διαδικασία, που προσβάλλει το Κοινοβούλιο και την ίδια τη Δημοκρατία.

Δυστυχώς, ούτε εισακουστήκαμε ούτε οι κυβερνώντες συγκινήθηκαν από την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας και των άλλων κομμάτων.

Το Βατερλώ της Κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου είναι εντυπωσιακό και πρωτόγνωρο στα κοινοβουλευτικά χρονικά! Ο διασυρμός της απόσυρσης ενός νομοσχεδίου που ήταν σε εξέλιξη η συζήτησή του, κατόπιν των εντολών της τρόικας είναι ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ.
Εκθέτει τη χώρα, διασύρει το Κοινοβούλιο! 
 
Ένα είναι το σίγουρο: Ότι το άγχος των αχρείαστων, σκληρών μνημονιακών μέτρων που ήδη ψηφίζει η κυβέρνηση και η αναμονή των σκληρότερων μέτρων για ασφαλιστικό-αγροτικό που ακολουθούν, οδήγησε τους λογοπλάστες της κυβέρνησης στο ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο που μόνο υπέρ των ευπαθών ομάδων δεν ήταν, με πλήθος «ρουσφετολογικών» και «φωτογραφικών» διατάξεων για φίλους και ημέτερους.
Newsroom mykonosticker.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...