29 Δεκ 2015

Γερμανικό «καμπανάκι» για τον ελληνικό τουρισμό

Χειρότερος Νοέμβριος των τελευταίων χρόνων στη Γερμανία για τις πωλήσεις καλοκαιρινών διακοπών. Σημαντική υστέρηση κρατήσεων για Ελλάδα και.......
Τουρκία. Ωφελημένες Ισπανία και Πορτογαλία. Τι δείχνουν πρόσφατα στοιχεία από τη γερμανική αγορά.

Με «καμπανάκι» για τους κύριους τουριστικούς προορισμούς της Ανατολικής Μεσογείου όπως η Ελλάδα, ισοδυναμούν τα πρόσφατα στοιχεία κρατήσεων για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2016 στην αγορά της Γερμανίας. Η μείωση κρατήσεων που αναφέρουν τα γερμανικά γραφεία ταξιδίων αποδίδεται από σχετικές έρευνες, στον έντονο προβληματισμό των Γερμανών ταξιδιωτών μετά τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, αλλά και το προσφυγικό ρεύμα προς τη Γερμανία από την εμπόλεμη ζώνη της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στην έγκυρη έκδοσης για τη γερμανική ταξιδιωτική βιομηχανία FVW, καταγράφεται υστέρηση στη ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές της νέας χρονιάς η οποία είναι μεγαλύτερη για προορισμούς της Ανατολικής Μεσογείου όπως η Ελλάδα και η Τουρκία έναντι των προορισμών της Δυτ.Ευρώπης όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Η διστακτικότητα των Γερμανών να προχωρήσουν έγκαιρα σε κρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές τους αποτυπώθηκε στη μείωση πωλήσεων που κατέγραψαν τα ταξιδιωτικά γραφεία της Γερμανίας το Νοέμβριο.

Τα στοιχεία προέρχονται από την επαναλαμβανόμενη, μηνιαία έρευνα της εταιρείας Gfk που παρακολουθεί τις πωλήσεις 1.200 γερμανικών ταξιδιωτικών γραφείων.

Σύμφωνα με αυτά, οι πωλήσεις πακέτων διακοπών για το ερχόμενο καλοκαίρι που αφορούν στην περίοδο Μαΐου-Οκτωβρίου 2016 κατέγραψαν το Νοέμβριο μείωση 13,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014.

Επιβεβαιώνοντας ανεπίσημες πληροφορίες από αρκετούς γερμανούς τουρ οπερέϊτορ για χαμηλό ρυθμό κρατήσεων κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Παράγοντες της γερμανικής ταξιδιωτικής αγοράς, μάλιστα, έκαναν λόγο για τον «χειρότερο Νοέμβριο των τελευταίων χρόνων». Η μείωση πωλήσεων το μήνα που πέρασε συμπαρέσυρε σε αρνητικό έδαφος και το συνολικό δείκτη πωλήσεων της γερμανικής ταξιδιωτικής αγοράς το συγκεκριμένο μήνα καθώς ο σχετικός δείκτης σημείωσε πτώση 4,6%.

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Gfk, ήταν να καταγραφεί μείωση πωλήσεων 10% των γραφείων ταξιδίων της Γερμανίας το Νοέμβριο για το σύνολο των πακέτων διακοπών (χειμερινές και καλοκαιρινές).

Παρ' όλα αυτά, οι τουρ οπερέϊτορ της Γερμανίας εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για τις πωλήσεις τους το 2016. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν, μάλιστα, σε σχετική έρευνα της έγκυρης έκδοσης FVW, οι περισσότεροι προσβλέπουν σε αύξηση πωλήσεων της τάξης του 5% τη χρονιά που έρχεται.
Παναγιώτης Δ. Υφαντής
ifandis@euro2day.gr
Πηγή: euro2day.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...