20 Δεκ 2015

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Πρώτος και αδιαμφισβήτητος νικητής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης - Δεύτερος ο Μητσοτάκης

- Το δίδυμο που "κλειδώνει" για την πρώτη και δεύτερη θέση είναι Μεϊμαράκης - Μητσοτάκης
- Τα αποτελέσματα των εκλογών μέχρι στιγμής δείχνουν........
σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr πρωτιά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη
- Μάχη για την τρίτη και τέταρτη θέση δίνουν Τζιτζικώστας - Γεωργιάδης

Πρώτος και αδιαμφισβήτητος νικητής των εκλογών της ΝΔ σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών στη ΝΔ είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το newsit.gr.

Επίσης τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως δεύτερος στην εκλογική διαδικασία τερματίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ένα ποσοστό που θα κυμαίνεται από το 26% έως το 30%, αν και οι συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα θεωρούν πως ο υποψήφιος από τη Βόρεια Ελλάδα τερματίζει δεύτερος.
Πάντως, οι πληροφορίες δείχνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης όντως τερματίζει δεύτερος και σε αυτό θα συμβάλλει η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων του λεκανοπεδίου και κυρίως των μεγάλων περιοχών της Β΄ Αθήνας, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντα εκλέγεται πρώτος και με ρεκόρ ψήφων.

Πάντως ακόμη δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για το ύψος της διαφοράς μεταξύ των τριών πρώτων. Το εάν θα υπάρξει δεύτερος γύρος θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από το ύψος της διαφοράς.
Ο κ. Μεϊμαράκης έχει καθαρίσει την πρώτη θέση, ωστόσο ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν θα κινηθεί πιο κοντά στο 40% ή πιο κοντά στο 50%. Σύμφωνα με εκτιμήσεις κομματικών παραγόντων, εάν είναι κοντά στο 50% τότε ο δεύτερος γύρος θα είναι τυπική διαδικασία. Εάν είναι κοντά στο 40% τότε ο δεύτερο γύρος θα είναι μάχη αφού μπορεί να θεωρηθεί ότι εναντίον του αθροίζονται οι ψήφοι των υπολοίπων.

Μέχρι στιγμής πάντως κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν τα εξής: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στο 30%. Η διαφορά είναι πολύ μικρότερη από αυτή που λέγεται και γράφεται. Πάμε στο Β΄ γύρο και θα κερδίσουμε τη ΝΔ».

Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται αποφασισμένος να πάει στον δεύτερο γύρο όποια κι αν είναι η διαφορά. Μέχρι το απόγευμα το ίδιο έλεγαν και συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα, ότι εφόσον έλθει δεύτερος όποια κι αν είναι η διαφορά θα πάει στον δεύτερο γύρο.

Από το περιβάλλον του Ευάγγελου Μεϊμαράκη επικρατεί κλίμα ικανοποίησης, αλλά κρατούν χαμηλούς τόνους μέχρι την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος. Πάντως, θεωρεί το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη πως επιτεύχθη ο στόχος του 40% και ο στόχος να έχει μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...