28 Δεκ 2015

Λ. Κατσέλη: Μέσα στο α' εξάμηνο του 2016 η άρση των capital controls

«Δεν είναι προς το συμφέρον καμιάς τράπεζας να εκπλειστηριάσει κατοικία»
Την ελπίδα ότι τα capital controls αρθούν ολοκληρωτικά έως το πρώτο εξάμηνο του 2016 εξέφρασε.....
η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, προσθέτοντας πως σταδιακά αρχίζουν να επιστρέφουν καταθέσεις στις τράπεζες.

Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι «δεν είναι προς το συμφέρον καμιάς τράπεζας να εκπλειστηριάσει κατοικία», σημειώνοντας ότι «το κίνητρο για κάθε τράπεζα είναι κρατήσει τον πελάτη της ενήμερο».

Υπογράμμισε πως καμία τράπεζα δεν έχει προχωρήσει σε πώληση δανείων σε ξένα funds, διευκρινίζοντας πως αυτό που έχουν συζητήσει ορισμένες τράπεζες είναι η διαχείριση δανείων από τέτοιες εταιρείες. Επισήμανε ακόμη πως οι τράπεζες του 2016 δεν είναι ίδιες με τις τράπεζες του 2010 και πως όσοι δανειολήπτες σπεύσουν να συζητήσουν με τις τράπεζες για δάνειά τους, που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν, θα βρουν λύση, καθώς υπάρχουν ειδικά τμήματα πλέον που διαχειρίζονται τέτοια θέματα. Σημείωσε επίσης πως οι τράπεζες έχουν στείλει επιστολές στους δανειολήπτες που καθυστερούν για να ανταποκριθούν και να κάνουν ρυθμίσεις στο πλαίσιο της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδας του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Η πρόεδρος της ΕΕΤ αναγνώρισε ότι υπάρχουν πλέον περιορισμοί για την ένταξη όσων αδυνατούν να πληρώσουν στον λεγόμενο νόμο Κατσέλη, σημειώνοντας πως τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τέθηκαν έπειτα από επιμονή των δανειστών αν και «κατά τη γνώμη της δεν ήταν αναγκαία». Αποσαφήνισε δε για μια ακόμη φορά ότι ο νόμος Κατσέλη αφορά όσους βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής.

Όσοι έχουν πρόσκαιρη αδυναμία πληρωμής μπορούν να απευθυνθούν στις τράπεζες και να κάνουν ρυθμίσεις, τόνισε η κ. Κατσέλη σημειώνοντας ότι ανάμεσα στα εργαλεία που υπάρχουν είναι το κούρεμα, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, η αλλαγή επιτοκίου, κλπ.
Πηγή: naftemporiki.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...