18 Δεκ 2015

Ο Κ. Κουκάς στη συνεδρίαση επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ για την πολυνομία και την Συνταγματική Αναθεώρηση

Η καταπολέμηση της πολυνομίας και οι προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στις προτεραιότητες της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ ......
Η κατάρτιση της πρότασης που θα καταθέσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος για τις αλλαγές που θα γίνουν στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης, καθώς και η καταπολέμηση της πολυνομίας, μέσω Ενιαίου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λιτόχωρο Πιερίας, με την συμμετοχή του Δημάρχου Μυκόνου της οποίας είναι τακτικό μέλος.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν ήταν:
1. Συνταγματική Αναθεώρηση 
– Συζήτηση επί της γνωμοδότησης για το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Γεώργιου Σωτηρέλη, Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο: «Προτάσεις αναθεώρησης συνταγματικών διατάξεων για την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

2. Ισοσκέλιση ανταποδοτικών τελών Ο.Τ.Α.: Προβλήματα και προτάσεις για νομοθετική ρύθμιση
3. Ενιαίος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης
4. Η προώθηση της διαμεσολάβησης στις τοπικές κοινωνίες 
Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς συμμετείχε ενεργά σε όλα τα θέματα της συνεδρίασης και με παρεμβάσεις του όπως δήλωσε επιδίωξε "να προβάλλει ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της νησιωτικότητας που απαιτούν άμεση και ουσιαστική λύση και προώθηση".
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης και Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, ο Δήμαρχος Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και Β Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιάννης Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Βαγγέλης Λαγδάρης, ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου Κρήτης κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Μπίρμπας Δημήτρης, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νικόλαος Γ. Μπάμπαλος, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Καζαντζής Νικόλαος, ο τέως Δήμαρχος Βριλησσίων και νυν δημοτικός σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ο Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δήμου Πύδνας Κολινδρού κ. Καζάς Παναγιώτης, ο πρώην Δήμαρχος Αιγινίου Ιατρός Παθολόγος κ. Νίκος Μαλακόπουλος, ο Δικηγόρος Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Γιώργος Κυριλλίδης, ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Δήμου Δίου Ολύμπου κ. Κώστας Δημόπουλος, ο Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου Δήμου Δίου Ολύμπου κ. Νίκος Λάππας, ο κ. Ζτάνης Γεώργιος Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Δίου Ολύμπου, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δίου Ολύμπου κ. Καλαϊτζής Θανάσης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δίου Ολύμπου κ. Φόλιος Διονύσιος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου κ. Γιώργος Μήλιος, ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Δίου Ολύμπου κ. Παπαμιχαήλ Αθανάσιος, η τοπική σύμβουλος Δημοτικής κοινότητας Πλαταμώνα κ. Σίσσυ Γκατζά. 

Επίσης συμμετείχαν η Δημοτική σύμβουλος του Δήμου Δίου Ολύμπου κ. Ειρήνη Βακουφτσή, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Δίου Ολύμπου κ. Κατερίνα Κουρίτα, ο επικεφαλής της παράταξης Αλλαγή Πορείας και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Δίου Ολύμπου Άρης Ρεμπατσιός, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ κ. Βαγγέλης Πάνου, ο Νομικός Σύμβουλος της ΚΕΔΕ κ. Πάνος Ζυγούρης, η κ. Γαζή Γιώτα διοικητικός υπάλληλος και στέλεχος της ΚΕΔΕ, η κ. Κουτσούρη Δήμητρα Συνεργάτης της ΚΕΔΕ, η κ. Ντορέττα Αλεξίου Δικηγόρος της ΚΕΔΕ.
Newsroom mykonosticker.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...