29 Δεκ 2015

Ευκολότερη η μεταβίβαση ακινήτων για όσους χρωστούν στο Δημόσιο -Πώς θα εκδίδεται η φορολογική ενημερότητα

Αλλαγές στον τρόπο έκδοσης φορολογικής ενημερότητας για τους φορολογούμενους.......
που έχουν χρέη στο δημόσιο και θέλουν να προχωρήσουν σε μεταβίβαση ακινήτου φέρνει απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Με στόχο να γίνουν ευκολότερες οι μεταβιβάσεις ακινήτων για αυτούς που έχουν οφειλές στο Δημόσιο, η ΓΓΔΕ αλλάζει το ποσοστό που πρέπει να είναι διασφαλισμένο για να εκδοθεί η φορολογική ενημερότητα. Ειδικότερα με την απόφαση ορίζεται ότι μπορεί να χορηγηθεί αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας για τη μεταβίβαση ακινήτου σε φορολογούμενο ο οποίος έχει χρέη προς το δημόσιο εφόσον η οφειλή είναι διασφαλισμένη και στην περίπτωση αυτή παρακρατείται το 50% αυτής.

Σημειώνεται ότι με το προηγούμενο καθεστώς γινόταν παρακράτηση του 70-100% της οφειλής. Ετσι, ένας φορολογούμενος που έχει χρέος προς το Δημόσιο και επιθυμεί να πουλήσει ένα ακίνητο  μπορεί να ζητήσει την εγγραφή προσημείωσης από την εφορία σε κάποιο άλλο ακίνητό του, δηλαδή η οφειλή να διασφαλιστεί και στη συνέχεια να λάβει αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας στο οποίο θα ορίζεται ότι ο συμβολαιογράφος θα παρακρατήσει το 50% της οφειλής από το τίμημα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...