23 Δεκ 2015

Δικαστές: Στοιχεία-φωτιά στο νέο στικάκι του Φαλτσιάνι

Κρυπτογραφημένο αρχείο που ξεκλειδώνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς.....
της λίστας Λαγκάρντ παραδόθηκε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας.Περιλαμβάνει 500.000 κινήσεις.

Κρυπτογραφημένο αρχείο που ξεκλειδώνει τα μυστικά των τραπεζικών λογαριασμών που ήρθαν στο φως μέσω της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ παρέδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Μιχάλης Καλογήρου, στον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Ηλία Ζαγοραίο.

'Οπως δημοσιοποίησε νωρίτερα κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο ο Αλέξης Τσίπρας στα χέρια της κυβέρνησης περιήλθε νέο στικάκι από τον Φαλτσίανι. 

 «Ο κ. Καλογήρου παρέλαβε μια λίστα, ένα στικάκι με εκατοντάδες χιλιάδες ύποπτες διεθνείς συναλλαγές, τις οποίες και κατέθεσε χθες στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις απαραίτητες ενέργειές τους, τις οποίες είμαστε βέβαιοι ότι θα διεξαγάγει» είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό. Πρόσθεσε πως «αυτές οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν» και προέβλεψε «καταιγιστικές εξελίξεις, γιατί υπάρχει κυβέρνηση με πολιτική βούληση».

«Κλειδί» το καυτό στικάκι
  Σύμφωνα με πληροφορίες το καυτό στικάκι μπορεί να αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες πίσω από τους άνω των 2000 λογαριασμούς Ελλήνων στο υποκατάστημα HSBC της Γενεύης καθώς «κρύβει» όλες τις κινήσεις φέρνοντας στο φως τα στοιχεία ακόμα και των τροφοδοτών που «κίνησαν»  τα ποσά στην Ελβετία. 

Πότε παρέλαβε ο γγ του υπουργικού συμβουλίου το νέο στικάκι
Τα νέα στοιχεία παρέλαβε ο Μιχάλης Καλογήρου την περασμένη εβδομάδα από τον πρώην υπάλληλο της τράπεζας Εβρε Φαλτσιανί σε συνάντηση που είχαν στο εξωτερικό.
Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης μετέβη στο Παρίσι στις 17 Δεκεμβρίου από τις Βρυξέλες όπου βρισκόταν μαζί με την ελληνική αποστολή για τη σύνοδο κορυφής. 

Το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο και ο άνθρωπος που υπέκλεψε τα στοιχεία των λογαριασμών από την HSBC παρέδωσε το νέο υλικό στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκίνησε με τις δικαστικές αρχές της χώρας μας όταν τον επισκέφθηκαν τρεις εισαγγελείς πριν από δυο μήνες λαμβάνοντας την πρώτη κατάθεση από τον πρωταγωνιστή πίσω από τη λίστα Λαγκάρντ. 

Περιλαμβάνει 500.000 κινήσεις λογαριασμών
Το στικάκι, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει 500.000 κινήσεις των λογαριασμών της λίστας δίνοντας τη δυνατότητα στις δικαστικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση να εντοπίσουν την πηγή των χρημάτων και μάλιστα ένα 24ωρο αφού ψηφίστηκε η τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με την οποία οι εισαγγελείς νομιμοποιούνται να κάνουν χρήση του επίμαχου υλικού παρά το γεγονός οτι αποτελεί προϊόν υποκλοπής. 

Επίσης ισχύουν και οι διατάξεις για εθελούσιο επαναπατρισμό των μη δηλωθέντων χρημάτων με ευνοϊκές συνθήκες.
Ταυτόχρονα ενεργοποιείται η διυπουργική επιτροπή καταπολέμησης της διαφθοράς με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Κωνσταντίνος Γεώργιζας
Πηγή: thetoc.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...