20 Δεκ 2015

Έρχονται ξανά για διακοπές στην Ελλάδα οι Άγγλοι τουρίστες

"Πιστοί" στους ελληνικούς προορισμούς αναμένεται να είναι και τη χρονιά που έρχεται οι Άγγλοι τουρίστες.......
Στελέχη της τουριστικής αγοράς επισημαίνουν στο Capital.gr πως ήδη ο ρυθμός των προκρατήσεων από τη βρετανική αγορά τρέχει με αύξηση 6%, με την ζήτηση να έχει αναθερμανθεί έντονα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι είχε καταγραφεί σημαντική υστέρηση στις προκρατήσεις πακέτων από τους tour operators της Αγγλίας, για όλους σχεδόν του δημοφιλείς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η οποία διήρκεσε περίπου είκοσι ημέρες. Πλέον όμως η ροή της ζήτησης δείχνει να έχει αποκατασταθεί, ενώ τα υπάρχοντα δεδομένα δείχνουν πως η αύξηση των προκρατήσεων θα συνεχιστεί και την επόμενη περίοδο, με τις εκτιμήσεις για άνοδο των επισκεπτών να είναι πλέον ιδιαίτερα αισιόδοξες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως στη συνολική αύξηση κατά 5% των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων για την επόμενη τουριστική περίοδο από τις εταιρείες, ένα μεγάλο ποσοστό προέρχεται από την αγγλική αγορά.

Η διατήρηση της ζήτησης σε υψηλά επίπεδα κρίνεται πολύ σημαντική για την επόμενη σεζόν, δεδομένου πως φέτος οι Άγγλοι τουρίστες αποτέλεσαν ευχάριστη έκπληξη για τα τουριστικά μεγέθη. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (που αφορούν την περίοδο από τον Ιανουάριο μέχρι και το Σεπτέμβριο) οι αφίξεις ήταν σημαντικά αυξημένες κατά 17,5%, ενώ παράλληλα οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκαν στα 1.749 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 25,2%.

Η αίσθηση που επικρατεί είναι πως η ασφάλεια του προορισμού και η μείωση της πιθανότητας ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος θα είναι οι βασικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν τις ταξιδιωτικές επιλογές των Βρετανών τουριστών. Ήδη, όπως επισημαίνουν παράγοντες του τουρισμού που παρατηρούν από στενά τις τάσεις των Βρετανών τουριστών, οι επιπτώσεις στην ζήτηση των πακέτων για Τουρκία και Αίγυπτο είναι μεγάλες, με τους προορισμούς να καταγράφουν πτώση σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η Ελλάδα στο αντίποδα δείχνει μέχρι στιγμής να βγαίνει ωφελημένη.

Στην άλλη μεγάλη "τουριστική πηγή” για τον ελληνικό τουρισμό, τη Γερμανία, τα στελέχη του τουρισμού βλέπουν ήδη μικρή βελτίωση σε σχέση με τον περσινό ρυθμό των προκρατήσεων. Εντούτοις, επειδή το δείγμα των τουριστικών γραφείων που έχουν προς στιγμή διαθέσιμο δεν είναι μεγάλο, είναι ακόμη δύσκολο να αποτυπωθούν οι τάσεις των Γερμανών τουριστών.
Βασιλική Κουρλιμπίνη
vicky.kourlibini@capital.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...