3 Δεκ 2015

"Δώστε βίζες για να έρθουν οι Ρώσοι τουρίστες"

Ούτε λεπτό χαμένο στη διαδικασία έκδοσης των θεωρήσεων προς τους Ρώσους που προγραμματίζουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα δεν θέλουν.........
οι επιχειρηματίες του τουρισμού, θεωρώντας τη διακοπή των πωλήσεων τουριστικών πακέτων από τους ρωσικούς tour operators προς την Τουρκία ως μια πολύ θετική συγκυρία, ώστε ο ελληνικός τουρισμός να αντισταθμίσει τις φετινές απώλειες από τη ρωσική αγορά.

Μετά τη βαθιά κρίση στις σχέσεις της Τουρκίας και της Ρωσίας, που σε πολύ μεγάλο βαθμό αγγίζει και τον τομέα του τουρισμού, παράγοντες της ελληνικής τουριστικής αγοράς προειδοποιούν πως αν ο ρυθμός χορήγησης βίζας "ανεβάσει ταχύτητα” και εφόσον ενισχυθούν τα προξενεία στη Ρωσία, τότε οι συνθήκες θα είναι πολύ πιο ιδανικές προκειμένου οι Ρώσοι τουρίστες να επιλέξουν τελικά ως εναλλακτική τους ελληνικούς προορισμούς.

Στελέχη της αγοράς αναφέρουν μάλιστα πως βασικό προαπαιτούμενο για να αποκτηθούν τα "τουρκικά μερίδια” είναι η διαβεβαίωση του υπουργείου εξωτερικών ότι το προξενείο Μόσχας θα εκδίδει έως 15 χιλ. βιομετρικές βίζες την ημέρα, χωρίς καθυστερήσεις. Και αυτό γιατί η υποχρεωτική εφαρμογή της νέας διαδικασίας θεώρησης βίζας Schengen προϋποθέτει συγκέντρωση βιομετρικών στοιχείων και απαραίτητη φυσική παρουσία.

Συμπληρώνουν ακόμη πως αν οι ελληνικοί φορείς χειριστούν έξυπνα και γρήγορα την παρούσα συγκυρία στις σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας, τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει ωφελημένη. Για το λόγο αυτό, όπως επισημαίνουν, απαιτείται ειδική στρατηγική για τη ρωσική αγορά, με στόχο να προσεγγιστούν οι tour operators της χώρας, να δοθούν περισσότερα κίνητρα και έτσι να αυξηθεί η επισκεψιμότητα. Η Ελλάδα, όπως τονίζουν, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συνεχίζει να αποτελεί κλασσικό παραθεριστικό προορισμό για μαζικό τουρισμό, μεσαίου κυρίως εισοδηματικού επιπέδου, χωρίς όμως να λείπουν και τα υψηλά βαλάντια.

Με δεδομένο πως και η Αίγυπτος θεωρείται "απαγορευτικός” προορισμός, εφόσον υπάρξουν οι απαραίτητες ενέργειες, οι επιχειρηματίες του τουρισμού εκτιμούν πως η Ελλάδα μπορεί την επόμενη σεζόν να ανακτήσει έως και ένα δισ. τουριστικά έσοδα από τη Ρωσία. Οι εισπράξεις αυτές κρίνονται καθοριστικές για τους τζίρους των επιχειρήσεων σε περιοχές που είδαν φέτος μεγάλη μείωση των Ρώσων τουριστών, όπως η Χαλκιδική, η Κρήτη και η Ρόδος. Σύμφωνα με τα υπάρχοντας στοιχεία μέχρι και το Σεπτέμβριο, τα έσοδα από τη Ρωσία κατέγραψαν μείωση 69%, φθάνοντας μόλις στα 342 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχα οι αφίξεις μειώθηκαν κατά 62,1% και διαμορφώθηκαν στις 441 χιλ. ταξιδιώτες. 
Βασιλική Κουρλιμπίνη
vicky.kourlibini@capital.gr
Πηγή: capital.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...