10 Δεκ 2015

Χρυσές Σφαίρες - Η Carol και το Reverant κερδίζουν τις εντυπώσεις

Δυο γυναίκες από την «Carol», η Ρούνεϊ Μάρα και η Κέιτ Μπλάνσετ βρίσκονται στην πεντάδα της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε δράμα
Tα βραβεία θα δοθούν στις 10 Ιανουαρίου και θα τα παρουσιάσει για μια ακόμη φορά ο Ρίκι Ζερβέ........
Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία των Χρυσών Σφαιρών, τα οποία στις 10 Ιανουαρίου θα παρουσιάσει για μια ακόμη φορά ο Ρίκι Ζερβέ, ο κωμικός ηθοποιός που είχε προκαλέσει μικρό σκάνδαλο πριν από μερικά χρόνια για τον μη πολιτικά ορθό χιούμορ του.

Στην κατηγορία της καλύτερης ταινία η «Carol» του Τοντ Χέινς συναγωνίζεται το «Revenant» του Αλεχάντρο Γκονζάλεθ Ινιαρίτου το «Mad Max: Ο δρόμος της οργής» του Τζορτζ Μίλερ, το «Room» του Λένι Εϊμπραμσον και το «Spotlight» του Τομ Μακ Κάρθι_ μια θαυμάσια ταινία πάνω στην σωστή λειτουργία της δημοσιογραφίας.

Ο Μεξικανός Αλεχάντρο Γκονζάλεθ Ινιαρίτου που κέρδισε το Οσκαρ σκηνοθεσίας εφέτος για το «Birdman» είναι και πάλι υποψήφιος για την σκηνοθεσία του πολυσυζητημένου «The reverant» όπου πρωταγωνιστεί ο (επίσης υποψήφιος στις Σφαίρες) Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Στην ίδια πεντάδα θα βρούμε τον Ρίντλεϊ Σκοτ για τον «Αρειανό», τον Τομ Μακ Κάρθι για το «Spotlight», τον Τζορτζ Μίλερ για τον τελευταίο «Mad Max» και αυτόν που θα πρέπει να κερδίσει, κανεναν άλλο από τον Τοντ Χέινς της «Carol».

Δυο γυναίκες από την «Carol», η Ρούνεϊ Μάρα και η Κέιτ Μπλάνσετ βρίσκονται στην πεντάδα της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε δράμα. Μαζί τους η Σαοίρς Ρόναν του «Μπρούκλιν», η Μπρι Λάρσον του «Room» αλλά και η Σουηδή ηθοποιός Αλίσια Βικάντερ, πολύ καλή όντως στο «Κορίτσι από την Δανία» (η Βικάντερ μάλιστα έχει διπλή υποψηφιότητα εφέτος αφού διεκδικεί και το Β γυναικείας ερμηνείας για την ταινία «Από μηχανής» όπου υποδύεται το ρομπότ).

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο για το «The reverant» είναι μάλλον το φαβορί στην κατηγορία καλύτερης ανδρικής ερμηνείας σε δράμα. Η εισπρακτική αποτυχία «Steve Jobs» δεν εμπόδισε τον Μάικλ Φασμπέντερ να μπει στην ίδια πεντάδα την οποία συμπληρώνουν οι Γουίλ Σμιθ («Concussion»), Εντι Ρεντμέιν («Το κορίτσι από την Δανία» και Μπράιαν Κράνστον («Trumbo»).

Στους β’ ανδρικούς ρόλους, η έκπληξη (ίσως και το φαβορί) είναι ο Σιλβέστερ Σταλόνε που στο «Creed» παίζει για μια ακόμη φορά τον πυγμάχο Ρόκι Μπαλμπόα που μεγάλος πλέον σε ηλικία προπονεί τον γιό του πρώτου του Αντιπάλου Απόλο Κριντ. Δίκαιη η επιλογή του Μάικλ Σάνον για τα «99 σπίτια» αλλά και τους Μαρκ Ρέιλανς για την «Γέφυρα των κατασκόπων» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Οι Ιντρις Ελμπα και Πολ Ντάνο συμπληρώνουν την πεντάδα για τις ταινίες «Beasts of no nation» και «Love and mercy» αντιστοίχως.

Εκτός από την Βικάντερ του «Από μηχανής», οι υπόλοιπες γυναίκες της πεντάδας του β’ γυναικείου ρόλου, είναι η Ελεν Μίρεν για τον «Τράμπο», η Τζένιφερ Τζέισον Λι για το «Hateful eight», η Κέιτ Γουίνσλετ για το «Steve Jobs» και ενδεχομένως το φαβορί, η Τζέιν Φόντα για τη «Νιότη» του Κ. Ταραντίνο.

Ακλόνητο φαβορί στην κατηγορία της καλύτερης μη αγγλόφωνης ταινίας ο «Γιός του Σαούλ» του Λάζλο Νέμες, μια μεγάλη επιτυχία και στην χώρα μας. Η πεντάδα συμπληρώνεται από την χιλιανή «Λέσχη» του Πάμπλο Λαρέν, το «Le tout nouveau testament» του Ζακό Βαν Ντορμέλ από το Βέλγιο, τη «Miekkailija» του Φινλανδού Κλαους Χάρο και τις «Ατίθασες» της Τουρκάλας Ντενίζ Γκάμζε Εργκουβέν, ταινίας όμως που εκπροσωπεί την συμπαραγωγό χώρα Γαλλία (προβάλλεται στις αίθουσες από σήμερα Πέμπτη 10/12).

Ενδιαφέρουσα είναι και η λίστα των υποψηφίων μουσικών: ο ελληνικής καταγωγής Αλεξάντρ Ντεσπλά για το «Κορίτσι από τη Δανία», ο Κάρτερ Μπαργουέλ για την «Carol», ο Ριουίτσι Σακαμότο για το «Revenant», ο Ντάνιελ Μπέμπερτον για το «Steve Jobs» αλλά και ο βετεράνος Ενιο Μορικόνε που έγραψε την μουσική της τελευταίας ταινίας του Κουέντιν Ταραντίνο «The hateful eight»

Στα τραγούδια θα βρούμε και την μοναδική υποψηφιότητα του «Spectre» για το τραγούδι «Writing's on the Wall» των Σαμ Σμιθ, Τζέιμς Νάπιερ. Δίπλα του το «See you again» από τους «Μαχητές των δρόμων 7», το «Simple song 3» του Ντέιβιντ λανγκ από τη «Νιότη», το «One Kind of Love» από το «Love and mercy» (γραμμένο από τον Μπράιαν Γουίλσον των «Beach boys» τον οποίο αφορά η ταινία) και το «Love Me Like You Do» από τις «50 αποχρώσεις του γκρι».

Και τέλος, στα κινούμενα σχέδια τις πέντε θέσεις των υποψηφίων κέρδισαν η «Anomalisa» των Τσάρλι Κάουφμαν και Ντιούκ Τζόνσον, ο «Καλόσαυρος» του Πίτερ Σον, το πολύ αγαπητό στην Ελλάδα «Τα μυαλά που κουβαλάς» των Πιτ Ντόκτερ ,Ρόνι Ντελ Κάρμεν, ο «Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν - Πίνατς: Η ταινία» του Στιβ Μαρτίνο και ο «Σον το πρόβατο: Η ταινία» των Μαρκ Μπάρτον και Ρίτσαρντ Στέρζακ.

Κωμωδία ή μιούζικαλ

Το «Joy» του Ντέιβιντ O. Ράσελ, ο «Αρειανός» του Ρίντλεϊ Σκοτ, το «Spy» του Πολ Φέιγκ, το «Trainwreck» του Τζαντ Απατοου και το «Big short» του Ανταμ Μακ Κέι είναι οι πέντε ταινίες που διεκδικούν την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ.

Στην ίδια ενότητα (κωμωδία ή μιούζικαλ) άντρες υποψήφιοι είναι ο Ματ Ντέιμον (Αρειανός), ο Αλ Πατσίνο («Ντάνι Κόλινς»), ο Μάρκ Ράφαλο για τις «Οικογενειακές ανισορροπίες» (μια άκρως δραματική ταινία στην οποία δεν γελάς καθόλου) και δυο ηθοποιοί του «The big short», ο Κρίστιαν Μπέιλ και ο Στιβ Καρέλ.

Στις γυναίκες της κωμωδίας ή του μιούζικαλ θα βρούμε την νεαρά Εϊμι Σούμερ για το «Trainwreck»,την γηραιά  κυρία Λίλι Τόμλιν για την «Γιαγιά», την Μελίσα Μακ Κάρθι για το «Spy», την επίσης γηραιά κυρία Λαίδη Μάγκι Σμιθ για το «The lady in the van» και την Τζένιφερ Λόρενς για το «Joy».
Πηγή: tovima.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...