2 Δεκ 2015

Στον… αέρα οι εκλογές στη ΝΔ

Προβληματισμός στην Κ.Ο. μετά και την αναβολή για σήμερα της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ
Στον αέρα παραμένουν οι εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ., παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις.....
στελεχών και βουλευτών να μη χαθεί άλλος χρόνος. Η χθεσινοβραδινή προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ αναβλήθηκε για σήμερα και πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουν δημόσια τον προβληματισμό μήπως η παράταση της κάλπης οδηγήσει σε μετωπική σύγκρουση με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Στο κλίμα αυτό πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., η οποία ήταν… εξπρές, καθώς διήρκεσε σαράντα μόλις λεπτά, ενώ δεν ήταν παρόντες οι πρώην πρόεδροι, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Η συνεδρίαση -στην οποία μίλησαν ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης και ο εισηγητής στη συζήτηση του Προϋπολογισμού Χρήστος Σταϊκούρας, ολοκληρώθηκε με παρεμβάσεις για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών. Είναι ενδεικτικό ότι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι είχαν αποφασίσει στην προηγούμενη συνεδρίαση να βρουν χρόνο εκλογής και ‎να συνεννοηθούν όλοι οι υποψήφιοι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει υλοποιηθεί τίποτα» και πως «έχουν ευθύνη και ο μεταβατικός πρόεδρος και οι τέσσερις υποψήφιοι, δεν μπορούμε να ξεφτιλιζόμαστε έτσι».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υποψήφιος πρόεδρος, Απόστολος Τζιτζικώστας, κάλεσε όποιον «δεν θέλει εκλογές να το πει», προσθέτοντας ότι «η βάση βράζει και χρειάζεται ο τόπος αντιπολίτευση». Είπε ακόμη ότι εκλογές πρέπει να γίνουν στις 13 Δεκεμβρίου και ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει υπάρχουν τέσσερις εταιρίες.

Στην ομιλία του ο Γιάννης Πλακιωτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός, αφού προκάλεσε αστάθεια στην κυβέρνησή του, άρχισε να ψάχνει συνενόχους, κάνοντας πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των πολιτικών δυνάμεων του τόπου. «Εξαπέλυσε ύβρεις εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι τον πρωθυπουργό δεν τον ενδιαφέρει ο σφαγιασμός των συντάξεων, «τον ενδιαφέρει μόνο να ψηφιστεί το ασφαλιστικό και έκανε λόγο για πολιτικό αμοραλισμό».

Επίσης, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αντικοινωνικές αποφάσεις της κυβέρνησής του και τέλος προανήγγειλε ότι η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει Εξεταστική για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Παρόντες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν οι υποψήφιοι πρόεδροι της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης και Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ μόλις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε: «Ενημέρωσα την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα για τα όσα διαδραματίστηκαν στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Εδωσα σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις για όσα με περίσσιο θράσος και ανευθυνότητα μας καταλόγισε ο κ. Τσίπρας.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου που κυκλοφορεί
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...