13 Δεκ 2015

Ρωσικό αντιτορπιλικό άνοιξε πυρ κατά Τουρκικού σκάφους στο Β. Αιγαίο!

Το ΓΕΝ επιβεβαιώνει την Μόσχα - μια καλή απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις στο αρχιπέλαγος
Το ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivy περιπολώντας στο Βόρειο Αιγαίο και πιο.......
συγκεκριμένα 22 χλμ. από την Λήμνο, έβαλε πραγματικά πυρά κατά τουρκικού σκάφους το οποίο πλησίασε απειλητικά το ρωσικό πολεμικό και παρά τις προειδοποιήσεις αυτό ακολουθούσε πορεία σύγκρουσης.
Το πλήρωμα του Α/Τ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ρωσικού υπουργείο Άμυνας πριν λίγο,, εντόπισε το τουρκικό σκάφος σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου να έχει λάβει μετωπική πορεία κατά του ρωσικού αντιτορπιλικού λίγα λεπτά μετά τις 09.00 σήμερα.

Ο Τούρκος κυβερνήτης δεν ανταποκρίθηκε στην προσπάθεια επικοινωνίας ούτε στις φωτοβολίδες, έτσι, όταν τα δύο πλοία βρέθηκαν σε απόσταση 600 μ., οι Ρώσοι έριξαν προειδοποιητικά πυρά, με βαρέα πολυβόλα τα οποία πυρά κτύπησαν το σκάφος σε ορισμένα σημεία, αλλά οι περισσότερες βολές επίτηδες έπεσαν ερρίφθησαν μέσα στην θάλασσα.

Εκεί το τουρκικό σκάφος που εμφανιζόταν ως "αλιευτικό" (εμπορικό πλοίο- κατ' άλλες πηγές έκανε στροφή 180 μοιρών και απομακρύνθηκε ενώ είχε φτάσει σε απόσταση 560 μέτρων από το ρωσικό πλοίο! Δηλαδή παρά τις προειδοποιητικές βολές συνέχισε να πλέει εναντίον του ρωσικού Α/Τ.

Το πλήρωμα του ρωσικού αντιτορπιλικού έχοντας λάβει σαφείς διαταγές για αναχαίτιση πλωτών ή εναέριων μέσων που θα επιχειρήσουν επίθεση αυτοκτονίας έχοντας τεθεί υπό τον έλεγχο τρομοκρατών ισλαμιστών όταν έμφορτα με  εκρηκτικά  άνοιξε προειδοποιητικό πυρ ώστε να αλλάξει πορεία.
Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή (νότια της Λήμνου) το ρωσικό Ναυτικό, με έγκριση των ελληνικών αρχών της Ελλάδας, έχει εγκαταστήσει μόνιμο αγκυροβόλιο.
Πηγές του ΓΕΝ επιβεβαιώνουν την ρωσική εκδοχή ότι το Α/Τ  χρησιμοποίησε το κανάλι διεθνούς ναυσιπλοΐας - για να επικοινωνήσει με το τουρκικό πλοίο το οποίο κινούνταν προς το Smetlivy ενημερώνοντας τους Τούρκους να μην πλησιάζουν εγγύτερα των δύο ναυτικών μιλίων το πλοίο τους.
Το ρωσικό πολεμικό πλοίο ανέμενε να λάβει έγκριση διέλευσης από τα Στενά των Δαρδανελλίων ώστε να συνεχίσει το ταξίδι της επιστροφής στη Ρωσία.
Σημειώνεται ότι προ ημερών είχε συμβεί ένα ακόμα ρωσοτουρκικό επεισόδιο με Ρώσο ναύτη να κρατά καθαρά για λόγους αυτοάμυνας στην γέφυρα του αποβατικού πλοίου "Τσέζαρ Κούνικοφ" έναν φορητό αντιαεροπορικό πύραυλο 9K38 Igla.
Το pronews.gr είχε μεταδώσει ότι οι Ρώσοι είχαν συγκεκριμένες πληροφορίες για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια από αέρος με προσβολή πλοίου του ρωσικού Στόλου κατά την διέλευσή του από τα Στενά από μικρό ελικοφόρο αεροσκάφος γεμάτο με εκρηκτικά που θα το πιλοτάριζαν ισλαμιστές τρομοκράτες.
Το συμβάν έλαβε χώρα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και του χώρου έρευνας και διάσωσης.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε επειγόντως τον Τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο στη Μόσχα, μετά από το συμβάν και επέδωσε διάβημα, θεωρώντας με αυτό τον τρόπο ότι θεωρεί την Άγκυρα υπεύθυνη για το επεισόδιο! Που σημαίνει ότι πάλι κάτι πήγαν να Μαγειρ΄ςψουν" οι Τούρκοι...
Το ρωσικό υπουργείο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι " το πλήρωμα της φρεγάτας Smetlivy αναγκάστηκε να ανοίξει πυρ, προκειμένου να μην συγκρουστεί με το τουρκικό σκάφος, στο βόρειο Αιγαίο, 22 χλμ από τη Λήμνο."
Το πλήρωμα του ρωσικού αντιτορπιλικού, εντόπισε το τουρκικό πλοίο σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου. Οι Τούρκοι δεν ανταποκρίθηκαν στην προσπάθεια επικοινωνίας ούτε στις φωτοβολίδες, έτσι, όταν τα δύο πλοία βρέθηκαν σε απόσταση 600 μ., οι Ρώσοι έριξαν προειδοποιητικά πυρά.
Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Πηγή:pronews.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...