4 Δεκ 2015

Τουρισμός: Πλατφόρμα ηλεκτρονικών κρατήσεων και οργάνωσης ταξιδιών από το ΞΕΕ

Το Φεβρουάριο η δοκιμαστική παραγωγική λειτουργία. Αφορά την Αθήνα και στοχεύει να συμπεριλάβει σταδιακά όλη την Ελλάδα. Θα είναι πολύγλωσση και θα........
περιλαμβάνει 500 ξενοδοχεία, 2.000 επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος και 900 αξιοθέατα.

Την ολοκληρωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικών κρατήσεων, οργάνωσης ταξιδιών και ανάπτυξης ηλεκτρονικών συνεργειών στο χώρο του τουρισμού της Αθήνας παρουσίασε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) Γιώργος Τσακίρης, στο περιθώριο της 2ης Διεθνούς Έκθεσης «Greek Tourism Expo» που ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Το έργο εντάσσεται στην προσπάθεια οργάνωσης της διαδικτυακής παρουσίασης και διάθεσης του ελληνικού τουριστικού και υλοποιείται από το ΞΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΘΗΝΑ» με αναδόχους την ένωση εταιρειών «Greek Geeks – Dataverse».

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την περιοχή της Αθήνας/Αττικής προγραμματίζεται να τεθεί σε δοκιμαστική παραγωγική λειτουργία το Φεβρουάριο, θα είναι πολύγλωσση και θα έχει τη δυνατότητα να συμπεριλάβει 500 ξενοδοχεία, 2.000 επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος, 900 σημεία ενδιαφέροντος (αξιοθέατα), δραστηριότητες και εμπειρίες, 7 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ρωσικά, Κινέζικα), έκδοση τουριστικού οδηγού σε 7 γλώσσες για φορητές συσκευές iOS, Android και Windows, ψηφιακή ενσωμάτωση ψηφιακών υπηρεσιών e-tourism B2B (μεταξύ επιχειρήσεων) και Β2C (από επιχειρήσεις προς καταναλωτές) τρίτων διεθνών φορέων και επιχειρήσεων ενώ θα παρέχει εκπαίδευση και μεταφορά τεχνογνωσίας σε στελέχη του ΞΕΕ και σε επιχειρήσεις.

Μέσω της διαδικτυακής Πύλης-DMSs της πλατφόρμας ο επισκέπτης θα μπορεί να χρησιμοποιεί την εφαρμογή οργάνωσης ταξιδιού προκειμένου:

•να βρει ο ξενοδοχείο που θα εξυπηρετήσει τη διαμονή του
•να βρει πληροφορίες για τον τρόπο μετάβασης και επιστροφής από τον τόπο προέλευσής του προς/από την Αθήνα και να προχωρήσει σε κράτηση μέσα από τρίτα συστήματα κρατήσεων
•να εντοπίσει αξιοθέατα και άλλα σημεία ενδιαφέροντος κοντά στο ξενοδοχείο διαμονής του
•να οργανώσει την ψυχαγωγία και τις δραστηριότητες του
• να διαμορφώσει ένα δικό του οδηγό/ περιήγηση στην πόλη της Αθήνας και την ευρύτερη περιοχή.

Μιλώντας για την ηλεκτρονική πλατφόρμα ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γ.Τσακίρης ανέφερε: «Η πλατφόρμα αυτή στοχεύει να δώσει την δυνατότητα στους ξενοδόχους να αποκτήσουν ένα εργαλείο κρατήσεων και παράλληλα διαχείρισης των κρατήσεων τους , οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταστημάτων να προβάλουν τα προϊόντα τους, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τις υπηρεσίες τους , τα τουριστικά γραφεία και rent a car να βοηθήσουν στην οργάνωση του ταξιδιού των επισκεπτών μας και όλα αυτά συνδυαστικά με δυνατότητες δημιουργίας κινήτρων για τους επισκέπτες.»

Σύμφωνα με το ΞΕΕ, η δημιουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας κρατήσεων έχει στόχο: 
* Την επιτάχυνση της καθολικής μετάβασης του τουριστικού κλάδου της Αθήνας στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής οικονομίας.

* Την μετεξέλιξη και ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογικής αξίας που θα διατίθενται στους δυνητικούς επισκέπτες της Αθήνας και τους τουρίστες στα πλαίσια του : dream-plan – book - visit- share experience.

*Την επίτευξη συνεργιών μεταξύ διαφορετικών παρόχων τουριστικών υπηρεσιών για α) την παροχή προσωποποιημένων ανταγωνιστικών υπηρεσιών στους επισκέπτες, β) την ενίσχυση και αναβάθμιση της συνολικής εμπειρίας των επισκεπτών και γ) την ανάδειξη των καλών επιχειρηματικών πρακτικών που παράγουν έντονο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την τουριστική αγορά της Αθήνας.
*Την επιτάχυνση της καθολικής μετάβασης του τουριστικού κλάδου της Αθήνας στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής οικονομίας .

*Τη μετεξέλιξη και ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογικής αξίας που θα διατίθενται στους δυνητικούς επισκέπτες της Αθήνας και τους τουρίστες στα πλαίσια του : dream-plan – book - visit- share experience.

* Την επίτευξη συνεργιών μεταξύ διαφορετικών παρόχων τουριστικών υπηρεσιών για α) την παροχή προσωποποιημένων ανταγωνιστικών υπηρεσιών στους επισκέπτες, β) την ενίσχυση και αναβάθμιση της συνολικής εμπειρίας των επισκεπτών και γ) την ανάδειξη των καλών επιχειρηματικών πρακτικών που παράγουν έντονο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την τουριστική αγορά της Αθήνας.

Το επόμενο διάστημα και μέχρι την έναρξη της δοκιμαστικής παραγωγικής λειτουργίας της πλατφόρμας που τοποθετείται χρονικά στο Φεβρουάριο, προγραμματίζονται από το ΞΕΕ ενημερωτικές συναντήσεις για τη συμμετοχή στην πλατφόρμα όλων των τουριστικών επιχειρήσεων στην Αθήνα αλλά και ο συντονισμός με άλλες ομοειδείς δράσεις και φορείς.

«Απώτατος στόχος μας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΞΕΕ «είναι η επέκταση του έργου σε όλη την χώρα μέσα στα επόμενα χρόνια». Επεσήμανε, ωστόσο, πως σε κάθε περίπτωση η τελική έκβαση του εγχειρήματος θα κριθεί από την κινητοποίηση και συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων – ανεξαρτήτως μεγέθους ή δραστηριότητας- στην πλατφόρμα αλλά και από τις συνέργειες που θα προκύψουν προς όφελος των επισκεπτών.
Ο σχεδιασμός της πλατφόρμας κρατήσεων
Σύμφωνα με την ανάδοχο κοινοπραξία του έργου, οι βασικές αρχές σχεδιασμού της «Πλατφόρμας ηλεκτρονικών κρατήσεων, οργάνωσης ταξιδίων και Ανάπτυξης Επιχειρηματικών Συνεργιών στον Τομέα του Τουρισμού» για την Αθήνα εμπεριέχουν:

οργάνωση περιεχομένου με σκοπό την έμφαση στην προώθηση των στρατηγικών στόχων (city break, congress κλπ) μέσα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης, responsive Design, κάλυψη ατόμων με αναπηρίες, διαλειτουργικότητα και ενσωμάτωση υπηρεσιών τρίτων συστημάτων (skyscanner, rome2rio, Google maps, reputation management κλπ), πλήρη διαλειτουργικότητα με εφαρμογές για mobile, εύχρηστη πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου.

Όπως προσθέτει η εταιρεία, ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη μιας ψηφιακής πλατφόρμας ενθάρρυνσης της συνεργασίας & υποστήριξης του ψηφιακού επιχειρείν με σύγχρονο τρόπο - ψηφιακές υπηρεσίες Property & Channel Management, Reputation & Presentation Management, e-Coupons, Booking Engine.
Πηγή:euro2day.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...