4 Δεκ 2015

Στην Σύρο ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Νικολάου

Στην Σύρο μεταβαίνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, για να παραβρεθεί στον εορτασμό.........
του Πολιούχου Σύρου, Αγίου Νικολάου, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, παρόντος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄.

Παράλληλα, ο κ. Χατζημάρκος θα έχει σειρά επαφών και συσκέψεων με τους τοπικούς φορείς για θέματα του νησιού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, ο Περιφερειάρχης θα παραστεί στην άφιξη και υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου από τον Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο, που θα γίνει στις 10:00 το πρωί της Κυριακής στα προπύλαια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, προ του πέρατος της οποίας θα του απονείμει το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Θα ακολουθήσει πάνδημη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας και του αποτμήματος εκ των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου, διά της Πλατείας Μιαούλη, όπου θα ψαλεί δέηση υπέρ των ναυτιλομένων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκφωνήσει το Πανηγυρικό της ημέρας. Ακολούθως, η Λιτανεία θα κατευθυνθεί στην Πλατεία Κανάρη, όπου θα γίνει ρίψη στεφάνου στη θάλασσα, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην μνήμη των πνιγέντων ναυτικών.

Ο κ. Χατζημάρκος θα παραστεί και στην εκδήλωση του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Σύρου.
Newsroom mykonosticker.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...