12 Νοε 2015

Πανελλαδικές: Σκέψεις για κατάργηση των Ειδικών Μαθημάτων!

Ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων μελετά αλλαγές και προκαλεί αντιδράσεις
Θέλετε να γίνετε αρχιτέκτονας, αλλά δεν τα πάτε καλά στο γραμμικό σχέδιο; Μουσικός, παρότι δεν καταλαβαίνετε τι ακούτε;........

Σύμφωνα με τα "Νέα" ο ΕΟΕ απέστειλε πριν από μέρες έγγραφο στους αρμόδιους προέδρους των τμημάτων των ΑΕΙ και ΤΕΙ, με το οποίο τους γνωστοποιεί ότι διερευνά την δυνατότητα για μεταβολή ή και τυχόν κατάργηση της εξέτασης των Ειδικών Μαθημάτων για τμήματα και σχολές που απαιτούν επιπλέον εξέταση σε ειδικά μαθήματα, ώστε τυχόν αλλαγές στο θέμα να εφαρμοσθούν από το 2017.

Ειδικά μαθήματα που εξετάζονται σε επιπλέον εξεταστικές διαδικασίες κάθε χρόνο, είναι οι ξένες γλώσσες, το σχέδιο, η ακουστική ικανότητα.

Αντιδρώντας σε αυτό το σχέδιο, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας (πιθανότατα θα ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες Καθηγητών) κάνουν λόγο για αντιδημοκρατική και αντιεπιστημονική πρόταση που η μόνη της τεκμηρίωση συνίσταται στην υποτιθέμενη κατοχή αναγνωρισμένων πιστοποιητικών γλωσσομάθειας από πλευράς των υποψήφιων μαθητών.

«Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία. Θα ήταν ευπρόσδεκτο από την εκπαιδευτική κοινότητα να μειωθούν τα εξεταζόμενα μαθήματα και άρα αυτή η παρατεταμένη εξεταστική διαδικασία των υποψηφίων, πολλοί εκ των οποίων μετακινούνται από μακρινές αποστάσεις για να εξεταστούν στα ειδικά μαθήματα (π.χ. νησιά προς Αθήνα)» τονίζεται στην επιστολή του Οργανισμού.

Στην πρόταση αναφέρεται θα ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως το γεγονός ότι κάποια από αυτά δεν διδάσκονται στα σχολεία με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με επιπλέον έξοδα οι οικογένειες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, όπως στις ξένες γλώσσες για παράδειγμα, το σύνολο σχεδόν των εξεταζόμενων είναι κάτοχοι πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, γεγονός που θα έπρεπε να είναι αρκετό για την εισαγωγή σε μια αντίστοιχη σχολή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ΕΟΕ σε απάντησή του εξήγησε ότι το ερώτημα που έθεσε στα πανεπιστημιακά τμήματα ήταν απλώς διερευνητικό και πρόσθεσε ότι "προς το παρόν βρίσκεται σε αναμονή της γνώμης των τμημάτων". Όπως εξήγησε όποια αλλαγή προκύψει θα ισχύσει μετά από εκτενή μελέτη και προφανώς όχι για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2016.
Πηγή: tanea.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...