12 Νοε 2015

ΔΕΗ: «Έρχονται» 700.000 διακοπές ρεύματος για τους ασυνεπείς καταναλωτές

Τις 700.000 εκτιμάται ότι θα φτάσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εντολές.......
για διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ σε ετήσια βάση, όπου το πρώτο κύμα ήδη έχει "χτυπήσει" τους ασυνεπείς καταναλωτές, με τα συνεργεία του διαχειριστή του Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ να μην επαρκούν για να ανταποκριθούν στις μαζικές εντολές της ΔΕΗ για 100.000 αποκοπές.

Μέσα σε δέκα περίπου ημέρες, ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε 15.000 διακοπές ρεύματος οφειλετών της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα, δηλαδή περί τις 1.500 διακοπές καθημερινώς. Να σημειωθεί ότι το επίπεδο των διακοπών ηλεκτροδότησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα επίπεδα του 2013, δηλαδή πάνω από το 350.000 ετησίως, "αγγίζοντας" τις 700.000 εντολές αποκοπών.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Νίκος Χατζηαργυρίου σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι η απότομη αύξηση των εντολών αποτελεί πρόβλημα για τον ΔΕΔΔΗΕ, καθώς χρειάζεται ένα μεταβατικό διάστημα για να οργανωθούν τα συνεργεία. Πάντως, τόνισε ότι ένα σημαντικό ποσοστό των εντολών διακοπής τελικά δεν πραγματοποιείται, καθώς ο πελάτης πάρα πέντε προβαίνει σε ρύθμιση με τη ΔΕΗ, ενώ περίπου το 30% περίπου πληρώνει μετά τη διακοπή.

Η ΔΕΗ στοχεύει στους μπαταξήδες και αφορά κυρίως λογαριασμούς με οφειλές που έχουν ξεπεράσει το ποσό των 1.000 ευρώ το τετράμηνο και δεν ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων, δηλαδή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στο οποίο έχουν ενταχθεί περί τα 600.000 νοικοκυριά.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται στα 2,2 με 2,5 δισ. ευρώ και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, περί τις 2,1 εκατομμύρια παροχές ρεύματος είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους (από τους 7,4 εκατομμύρια), άρα περίπου ένας στους τρεις πελάτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Μεγάλο πρόβλημα είναι ρευματοκλοπές, με συνήθεις υπόπτους τις επαγγελματικές καταναλώσεις. Σύμφωνα τον ΔΕΔΔΗΕ, σε ετήσια βάση πραγματοποιούνται περί τις 800.000 έλεγχοι για ρευματοκλοπές, ενώ το διάστημα Νοεμβρίου 2014 - Αυγούστου 2015 εντοπίστηκαν 5.500 χιλιάδες ρευματοκλοπές.

Παράλληλα, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει σχεδιάσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 250 εκατ. ευρώ με πενταετή διάρκεια. Η χρηματοδότηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, θα υλοποιηθεί με τη συνδρομή της ΔΕΗ και της ΕΤEπ. ιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Χατζηαργυρίου περιέγραψε τις προτεραιότητες της διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία εργάζεται για την εισαγωγή ενός ολοκληρωμένου Προγράμματος Στρατηγικής Ανασυγκρότησης και αναμόρφωσης της Εταιρείας.

Επίσης, ο κ. Χατζηαργυρίου ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης 170 χιλιάδων έξυπνων μετρητών που θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένες περιοχές (Λευκάδα, Λέσβο, Λήμνο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη) προϋπολογισμού 86 εκατ. ευρώ. Η κατακύρωση του διαγωνισμού θα γίνει εντός 6μήνου ενώ μέχρι τέλος του 2016 θα έχουν εγκατασταθεί οι πρώτοι 10 χιλιάδες μετρητές.

Ειδικότερα, οι στόχοι της εταιρείας θα βασίζονται σε:
- Τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της, όσον αφορά τα δίκτυα, τις υποδομές και την εξυπηρέτηση πελατών

- Εκπαίδευση προσωπικού και νέων προσλήψεων με έμφαση σε αντικείμενα που έχουν να κάνουν με τον εκσυγχρονισμό του δικτύου της

- Πληροφοριακά συστήματα που υποστηρίζουν τα παραπάνω σε συνδυασμό βέβαια με τις υπάρχουσες τρέχουσες λειτουργίες

Στα πλαίσια αυτά, και παράλληλα με το διαχειριστικό της ρόλο, η Εταιρεία επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα έργα εκσυγχρονισμού, τα οποία θεωρεί στρατηγικά με την έννοια ότι θα αποτελέσουν το βασικό άξονα και καταλύτη για την επίτευξη των κύριων στόχων της με την μετάβαση των δικτύων διανομής στην εποχή των Έξυπνων Δικτύων.

Ως στρατηγικά έχουν χαρακτηρισθεί 12 έργα, που τα οποία περιγράφονται στην συνέχεια και τα οποία σηματοδοτούν την πορεία της εταιρείας στο προσεχές μέλλον.
Πηγή: newmoney.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...