18 Νοε 2015

Πώς να είσαστε σε αφθονία κάνοντας αυτό που αγαπάτε

Είναι οδυνηρό να καθόσαστε πίσω από ένα γραφείο μέσα σε ένα γραφείο όταν η ψυχή σας απλώνεται σε κάτι δημιουργικό, που να έχει.......
σημασία και να είναι συναρπαστικό. Είναι η λαχτάρα να μοιραστείτε τα μοναδικά σας ταλέντα και να κάνετε κάτι όμορφο στον κόσμο, ενώ παράλληλα πληρώνεστε για να το κάνετε. Είναι το όνειρο του να δουλεύετε από ένα laptop σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα καλά νέα είναι πως αυτό είναι δυνατό. Δεν είναι μόνο δυνατό αλλά και απαραίτητο για να είσαστε ευτυχισμένοι.

Πριν πέντε χρόνια, καθόμουν με ένα επαγγελματικό κουστούμι και ψηλά τακούνια πίσω από ένα γραφείο εργασίας, ως εταιρική συνεργάτιδα στη Νέα Υόρκη. Λαχταρούσα να ξεφύγω, να ταξιδέψω στον κόσμο και να βοηθάω ανθρώπους καθώς θα το κάνω. Το έκανα και τώρα δημιούργησα την δική μου επιχείρηση και ζω σε μια παραλία στο Tulum του Μεξικό. Το πάθος μου είναι να σας βοηθήσω να κάνετε το ίδιο.

Παραθέτω μερικές συμβουλές για να είσαστε ξεκάθαροι ως προς τον σκοπό σας και να δημιουργήσετε μια επιχείρηση που να υποστηρίζει τα όνειρά σας.

1. Τι πράγμα αγαπάτε να κάνετε και να μιλάτε γι” αυτό;
Το ξέρω, το ξέρω. Ίσως να είσαστε πολύ ξεκάθαροι σχετικά με αυτό που αγαπάτε αλλά δεν μπορείτε να σκεφτείτε πώς θα το κάνετε να ανθίσει ως εργασία ή ίσως να είσαστε αρκετά σκοτισμένοι και δεν ξέρετε ούτε τι αγαπάτε. Ρωτήστε λοιπόν τον εαυτό σας:

– Αν τα χρήματα δεν ήταν απαραίτητα, πώς θα ήθελα να ξοδέψω την ημέρα μου;

– Αν βγω έξω για ένα ποτήρι κρασί με έναν φίλο μου, για τί πράγμα θα μου άρεσε να μιλήσω;

– Τι νιώθω να ψάξω στο διαδίκτυο; Τι είδους βιβλία διαβάζω;

Τα πάντα μετράνε.

Θέλω να περνάτε περισσότερο χρόνο με αυτά που αγαπάτε να κάνετε… Αυτό θα σας κάνει να αισθάνεστε καλά και όταν αισθάνεστε καλά, βρίσκεστε στη ροή. Ευφυέστατες ιδέες έρχονται. Και η ψυχή σας, σάς μιλάει.

Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε τον σκοπό σας… πηγάζει από την ψυχή σας.

2. Ποια είναι τα σημαντικότερα σημεία ταλαιπωρίας/πόνου στη ζωή σας;
Υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν τη βοήθειά σας. Χρειάζονται να ξέρων πώς θα κάνουν κάτι και ο πόνος τους είναι η δική σας ευκαιρία να τους βοηθήσετε να κάνουν μια αλλαγή.

Έχετε ένα μοναδικό μείγμα ταλέντων και εμπειριών, το οποίο δεν έχει κανένας άλλος. Οι άνθρωποι νιώθουν κατανοητοί (και πιθανότατα θα αγοράσουν από εσάς) όταν ξέρετε πώς να τους «δελεάσετε».

Έχετε περάσει άσχημα παιδικά χρόνια, μία δύσκολη σταδιοδρομία, έναν πικρό χωρισμό ή διαζύγιο, μια επικίνδυνη ασθένεια, χάσατε πολλά κιλά ή βιώσατε πολλή θλίψη;

Αν και δεν θέλετε να ξαναζήσετε αυτές τις στιγμές, είναι το κλειδί στην σύνδεσή σας με τους άλλους. Τα καταφέρατε και μπορείτε να βοηθήσετε άλλους να κάνουν το ίδιο. Η μοναδική σας ιστορία είναι το κλειδί για την επιχείρησή σας.

3. Τι χρειάζεται ο κόσμος;
Αυτό που αγαπάτε πρέπει να ταιριάζει με μια ανάγκη στην αγορά αν θέλετε να βγάλετε χρήματα. Μπορεί να αγαπάτε κάτι, αλλά ίσως να μην το αγοράζει ο κόσμος. Γι” αυτό η δουλειά σας πρέπει να είναι ο τέλειος συνδυασμός των μοναδικών σας εμπειριών και ταλέντων, αυτού που αγαπάτε να κάνετε ΚΑΙ αυτού που χρειάζεται ο κόσμος. Πρέπει να λύνετε το πρόβλημα κάποιου, αλλιώς δεν θα αγοράζει αυτά που πουλάτε. Ξέρω ότι θέλετε να βοηθήσετε τους ανθρώπους και θα προτιμούσατε να μην χρειάζεται να αλλάξετε τίποτα, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα είναι άλλη. Πρέπει να υποστηρίζετε τον ονειρικό τρόπο ζωής σας. Σκεφτείτε κι αυτό: όσα περισσότερα χρήματα βγάζετε κάνοντας αυτό που αγαπάτε, τόσο περισσότερους ανθρώπους θα εξυπηρετείτε. Και αυτό έχει να κάνει με την προσφορά.

4. Κοιτάξτε τον φόβο κατά πρόσωπο και ξεκινήστε
Ξέρω πως το σκέφτεστε αυτό εδώ και χρόνια, αλλά δεν κάνετε τίποτα. Τι είναι αυτό που σας κρατάει πίσω; Ο φόβος.

Πώς θα ξεπεράσετε τον φόβο;

– Δημιουργήστε χρόνο για καθημερινές νοητικές ασκήσεις: γιόγκα, μάντρα, διαλογισμούς.

– Να βγαίνετε έξω από τον ασφαλή σας κύκλο λίγο-λίγο κάθε μέρα. Εξασκείστε με αυτόν τον τρόπο!

– Βρείτε μια υποστηρικτική κοινότητα. Είσαστε ο μέσος όρος των πέντε ανθρώπων με τους οποίους περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας. Προσλάβετε έναν εκγυμναστή, γραφτείτε σε μια ομάδα γιόγκα ή σε μια ομάδα διαλογισμού.

5. Αρχίστε πριν να είσαστε έτοιμοι
Το να βρείτε τον σκοπό σας στον κόσμο έχει λιγότερο να κάνει με το «να βρείτε τον τρόπο» και περισσότερο με το «να πηγάζει από την ψυχή σας». Ακούω από πολλούς πελάτες πως περνάνε χρόνια προσπαθώντας να βρουν το πάθος και τον σκοπό τους! Συνήθως αλλάζουν δουλειές κάθε δύο χρόνια, ελπίζοντας πως η επόμενη θα γεμίσει το κενό. Δεν θα το κάνει. Και το μοτίβο επαναλαμβάνεται μέχρι να κάνετε αυτό για το οποίο ήρθατε.

Γι” αυτό τον λόγο, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η διαίσθησή σας, το ένστικτό σας, το κομμάτι σας που «απλά το νιώθει».

Ακολουθήστε το πάθος σας ακόμα κι αν πιστεύετε πως δεν θα κερδίσετε χρήματα. Το να περνάτε χρόνο με δραστηριότητες που αγαπάτε, σας βοηθάει να εμβαθύνετε στην καρδιά σας και την ψυχή σας. Όταν περνάτε χρόνο έτσι, αυτά που προσφέρετε στον κόσμο ξεδιπλώνονται με ευκολία.
Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός, για την Εστία της Θεραπείας, www.healinghome.gr
Πηγή: www.mindbodygreen.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...