5 Δεκ 2015

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, με μοντέρνα χρώματα!!

Μπορείτε και φέτος να καταφύγετε στην πατροπαράδοτη διακόσμηση με πράσινο, κόκκινο, χρυσό και ασημί. Μήπως όμως έχετε όρεξη για κάτι διαφορετικό; Ας δούμε 4 φρέσκες χρωματικές προτάσεις.....
Μπορείτε αυτά τα Χριστούγεννα να δοκιμάσετε διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς ανάμεσα στα παραδοσιακά «χριστουγεννιάτικα» χρώματα και σε πιο μοντέρνες προτάσεις.
Ένας συνδυασμός λευκού, ασημί και γαλάζιου του πάγου δίνει στον χώρο την αίσθηση ενός χειμωνιάτικου κόσμου των θαυμάτων. 

Αντικέ ασημικά και διακοσμητικά από καθαρό γυαλί ή κρύσταλλο θα δημιουργήσουν φωτεινές αντανακλάσεις. 


Προσθέστε πολλά λευκά κεριά και λάμπες θυέλλης για να ζεστάνετε την ατμόσφαιρα του «παγωμένου βασιλείου» και αισθανθείτε σαν πραγματική βασίλισσα του χιονιού.

Χρησιμοποιήστε αντικέ ασημένια κηροπήγια, βάζα και μπωλ από καθαρό γυαλί για να διακοσμήσετε το τραπέζι του σαλονιού, τα βοηθητικά τραπεζάκια ή τα ράφια του σύνθετου.

Βάλτε διάφανα, γυάλινα πιάτα ή σουπλά κάτω από τις λευκές πορσελάνες σας, ασημένιους κρίκους πετσέτας και προσθέστε χρώμα στο γιορτινό τραπέζι με πετσέτες φαγητού σε φωτεινό γαλάζιο χρώμα.

Διακοσμήστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας χρησιμοποιώντας ασημένιες και διάφανες μπάλες και στολίδια, ασημένιες γιρλάντες και κορδέλες σε χρώματα του γαλάζιου, του λευκού και του ασημί. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε στολίδια, κουκλάκια και μπάλες σε γαλάζιο χρώμα.
Η διακόσμηση με φυσικά χρώματα και με χειροποίητα διακοσμητικά είναι άλλη μια εναλλακτική πρόταση για την διακόσμηση των Χριστουγέννων. 

Δέντρα διακοσμημένα με κουκουνάρια και μούρα, χειροποίητες κάλτσες στο τζάκι και καρό υφάσματα  θα δώσουν στο χώρο την ζεστασιά του ρουστίκ.

Καλύψτε την κουπαστή της σκάλας με μια γιρλάντα από πεύκο και στολίστε την με κουκουνάρια και φιόγκους από κόκκινο βελούδο.

Φτιάξτε ομάδες από κόκκινα και λευκά κεριά σε ξύλινα κηροπήγια και διακοσμήστε τα τραπεζάκια και το γιορτινό τραπέζι.

Κολλήστε χρυσά, κόκκινα και πράσινα αστεράκια στον τοίχο κοντά στο τζάκι ή κοντά στο δέντρο.


Ρίχτε τριγύρω μαξιλαράκια ντυμένα με πράσινο βελούδο και ένα ριχτάρι σε κόκκινο ή πράσινο στον καναπέ.
Το φούξια είναι το «νέο» κόκκινο των Χριστουγέννων. Θα το δείτε σε στολίσματα τραπεζιών μέχρι και σε χριστουγεννιάτικα δέντρα. 

Τα κλασσικά ασημί και χρυσά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά θα πάρουν διαφορετική όψη αν τα συνδυάσετε με διακοσμητικά σε απαλό ροζ και φούξια. 

Αν θέλετε να κάνετε την μεγάλη διαφορά, αγοράστε ένα δέντρο σε λευκό ή ακόμα και σε ροζ χρώμα. Αν θέλετε να παίξετε με το ροζ αλλά χωρίς να το παρακάνετε κρατήστε το πράσινο δέντρο και στολίστε το με λευκά και ροζ διακοσμητικά.
    Διακοσμήστε το γιορτινό τραπέζι με ασημένια σουπλά κάτω από την λευκή πορσελάνη και στρώστε ένα ασημένιο τραπεζομάντηλο. 

Δέστε στις γωνίες του λευκά και ροζ φιογκάκια και βάλτε στη μέση έναν δίσκο με λευκά, ασημί και ροζ κεριά.

Βάλτε ροζ κερια σε γυάλινα ή ασημένια κηροπήγια και δώστε λάμψη και ζεστασιά στα τραπεζάκια του καθιστικού. Διακοσμήστε την κουπαστή με χρυσή και ροζ φαρδιά υφασμάτινη κορδέλα.

Στολίστε το δέντρο με λευκά, ασημένια, χρυσά και ροζ στολίδια. Το σκούρο πράσινο χρώμα του δέντρου θα «φωτιστεί» από τα χαρούμενα στολίδια.

Συμπληρώστε τη διακόσμηση του δέντρου σας με σειρές από λαμπιόνια σε φούξια, λευκό ή το χρώμα του πάγου, έτσι ώστε κι όταν τα φώτα θα σβήσουν η αίσθηση των χρωμάτων να είναι έντονη στο χώρο σας.
Κάντε μια εναλλακτική στροφή στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση χρησιμοποιώντας το τυρκουάζ, το μπλε της θάλασσας και το βεραμάν. Συνδυάστε το με τα ασημένια σας στολίδια και με σειρές από πέρλες.

Στολίστε το δέντρο με μπάλες τυρκουάζ, ασημί και διάφανο χρώμα. Αν έχετε επιλέξει λευκό χριστουγεννιάτικο δέντρο, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. Αλλά ακόμα και το πράσινο δέντρο θα φαντάζει εντελώς διαφορετικό με τα τυρκουάζ στολίδια του.

Το γιορτινό τραπέζι μπορείτε να το στολίσετε με ένα τυρκουάζ τραπεζομάντηλο, ολόλευκες πορσελάνες και διάφανα κρυστάλινα ποτήρια.

Γεμίστε έναν μεγάλο ασημένιο δίσκο που καθρεφτίζει, με πέρλες και στολίδια σε λευκό χρώμα και διακοσμήστε το τραπεζάκι του σαλονιού.

Φτιάξτε γιρλάντες από πέρλες και τυρκουάζ πέτρες και διακοσμήστε την κουπαστή της σκάλας.


Βρείτε τυρκουάζ μαξιλαροθήκες για τα μαξιλαράκια του καθιστικού και στερεώστε πάνω τους πέρλες και κρυσταλλάκια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...