13 Δεκ 2015

Κατασκοπευτικό ήταν το τουρκικό πλοίο που δέχθηκε τα πυρά από το ρωσικό Α/Τ "Smetlivy" έξω από την Λήμνο! (vid, φωτο)

Οι Ρώσοι εξοπλίζουν πλέον με πολυβόλα ακόμα και τα μεταγωγικά πλοία που περνούν από τον Βόσπορο
Οπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ελληνικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού ,....
το τουρκικό πλοίο που κινήθηκε απειλητικά και δέχθηκε προειδοποιητικά πυρά από το το ρωσικό αντιτορπιλικό "Smetlivy" στα ανοικτά της Λήμνου, δεν ήταν ούτε εμπορικό, ούτε μεγάλο ψαράδικο, αλλά το πλοίο υποκλοπών "Gechitsiler Balik Chilik" που χρησιμοποιεί η ΜΙΤ!

Και αυτό βέβαια το γνώριζαν οι Ρώσοι, άρα τα προειδοποιητικά πυρά είχαν και έναν άλλο στόχο, πέρα από στην ασφάλεια του πλοίου: Να ξεφορτωθούν τους "ενοχλητικούς" παρείσακτους στην περιοχή.

Και το εντυπωσιακό είναι ότι η Μόσχα "το τραβάει" και "ενημερώνει" την Αγκυρα ότι την επόμενη φορά δεν θα ρίξει προειδοποιητικά πυρά, αλλά κανονικά!

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας της ρωσικής Δούμα προειδοποίησε για "πραγματικά πυρά και πολύ σκληρή δράση" έναντι της Τουρκίας αν αγνοήσει τους διεθνείς κανόνες την επόμενη φορά.

"Αν τουρκικά στρατιωτικά πλοία συνεχίζουν να παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες και να προσεγγίζουν ρωσικά πλοία χωρίς να ακολουθούν τις σωστές διαδικασίες, το Ρωσικό Ναυτικό θα δράσει σύμφωνα με τους υπάρχοντες νόμους" είπε ο Leonid Kalashnikov,ο αναπληρωτής διευθυντής διεθνών σχέσεων της Ρωσικής Δούμα.

"Αν το τουρκικό πλοίο έπρεπε να προβεί σε συγκεκριμένες κινήσεις και δεν τις εκπλήρωσε, τότε η Ρωσία δεν πρέπει να συγκρατηθεί και να δράσει σύμφωνα με τους νόμους που διέπουν την ελεύτερη ναυσιπλοία" είπε ο Kalashnikov.

Σύμφωνα με τον Kalashnikov,αυτές οι πράξεις της Τουρκίας επιδεινώνουν μόνο τις συνολικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Ένα ακόμη ρωσικό μεταγωγικό πλοίο το "Vologda 50" πέρασε τα Στενά εξοπλισμένο με πολυβόλα όπως θα δείτε και στις εικόνες παρακάτω, ενώ σε βίντεο που θα δείτε και μεταδόθηκε από την ρωσική τηλεόραση το αντιτορπιλικό "Smetlivy" τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού και ενεργοποιήθηκαν όλα τα συστήματα του.

Στο μεταξύ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πραγματοποίησε δριμύτατες παρατηρήσεις στον Τούρκο Στρατιωτικό Ακόλουθο μετά το περιστατικό με το ρωσικό αντιτορπιλικό "Smetlivy" και το τουρκικό πλοίο στο Αιγαίο", αναφέρει η ανακοίνωση της υπηρεσίας τύπου, αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακόςείναι ο ρωσικός σχολιασμός:

«Ο Τούρκος στρατιωτικός διπλωμάτης τηρούσε αλαζονική στάση, καθ’όλη την διάρκεια των ρωσικών παρατηρήσεων για τις πιθανές σοβαρές συνέπειες από τις απερίσκεπτες ενέργειες της Άγκυρας ενάντια στη ρωσική στρατιωτική δύναμη που έχει ως αποστολή την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας στη Συρία».

To πλήρωμα του αντιτορπιλικού "Smetlivy" εντόπισε το τουρκικό πλοίο σε μια απόσταση περίπου 1 χλμ (0.6 μίλια) ενώ δεν απαντούσε στον ασύρματο ούτε στα σήματα ή στις φωτοβολίδες.

Το αντιτορπιλικό "Smetlivy" μόλις το τουρκικό πλοίο έφτασε σε απόσταση 600 μέτρων (656 γιάρδες) έριξε προειδοποιητικλα πυρά για να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ το τουρκικό πλοίο άλλαξε αμέσως πορεία χωρίς να επικοινωνήσει με το ρωσικό πλήρωμα ενώ το τουρκικό πλοίο έπλεε παράλληλα με το "Smetlivy" σε απόσταση 540 μέτρων (590 γιάρδες).

Στο μεταξύ ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Mevlüt Çavuşoğlu, είπε η "Τουρκία λύνει τα προβλήματα με διάλογο και όχι με σύγκρουση και ότι θα κάνει επίσημη δήλωση αφού μιλήσει με τους "ψαράδες".

Το «Smetlivy» είναι ένα από τα 25 αντιτορπιλικά της κλάσης «Kashin».

Έχει πλήρες εκτόπισμα 4.390 τόνων, μήκος 144 μέτρων και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 38 κόμβων.

Είναι οπλισμένο με ένα δίδυμο πυροβόλο των 76 χλστ. δύο δίδυμους εκτοξευτές πυραύλων επιφανείας-αέρος, δύο τετραπλούς εκτοξευτές πυραύλων επιφανείας-επιφανείας, δύο 12πλούς ανθυποβρυχιακούς εκτοξευτές και πέντε τορπιλοβλητικούς σωλήνες των 21 χλστ.

Ειδικότητα του A/T "Smetlivy" είναι οι ανθυποβρυχιακές αποστολές.

Δείτε το "Vologda 50".

Δείτε το βίντεο πατώντας ΕΔΩ
Βασίλης Καπούλας
Πηγή: pronews.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...