3 Δεκ 2015

Θετική ενέργεια: 4 τρόποι να νιώσεις τώρα χαρά

Δρ. Λίζα Βάρβογλη Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος 
Η Θετική Ενέργεια Μπορεί να Γίνει Δική Σας!
Ο αρνητικός εσωτερικός διάλογος μπορεί να σας επηρεάσει με πολλούς τρόπους και να......
σας προκαλέσει επιπλέον άγχος. Εξαιτίας αυτού, αναπτύσσοντας ένα πιο θετικό εσωτερικό διάλογο είναι ένας σημαντικός τρόπος να μειώσετε το άγχος στη ζωή σας.
Μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να διατηρήσει ένα θετικό πλαίσιο στο μυαλό σας - που θα βοηθήσει στον θετικό εσωτερικό διάλογο-περιβάλλοντας τον εαυτό σας με θετική ενέργεια στη ζωή σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό προσθέτοντας τα ακόλουθα στοιχεία στην καθημερινότητά σας.

· Εμψυχωτική Μουσική: Ακούγοντας μουσική που δεν έχει μόνο ωραία μελωδία αλλά και εμψυχωτικό μήνυμα, μπορεί να είναι πολύ καλή για να αναπτύξετε θετικό εσωτερικό διάλογο. Σας έχει τύχει ποτέ να σας κολλήσει στο μυαλό ένα τραγούδι για κάποιες ώρες ή μέρες, και να επαναλαμβάνετε τους στίχους συνέχεια μέσα σας; Αν αυτοί οι στίχοι ήταν θετικοί και εμψυχωτικοί, αυτό θα ήταν κάτι καλό. Είναι μια πολύ καλύτερη πνευματική μουσική επένδυση από το να σκέφτεστε συνέχεια παράπονα, κριτικές ή ακόμα τραγούδια με καταθλιπτικό ή στενάχωρο περιεχόμενο.

· Εμψυχωτικά Βιβλία: Βιβλία που μιλούν για δύναμη και προσωπική ισχύ μπορεί να είναι καλές πηγές που θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε άποψη και τα πράγματα που λέτε στον εαυτό σας. Είναι δυνατό να αρχίσετε να σκέφτεστε ότι μπορείτε να κάνετε πράγματα όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν, αντί να ενεργοποιούνται σκέψεις αυτοάμυνας.

· Θετικοί Άνθρωποι: Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπου που μπορείτε να πάρετε (και να διατηρήσετε) θετική ενέργεια στη ζωή σας είναι με τις παρέες που έχετε. Σας ανεβάζουν οι φίλοι ή σας ρίχνουν ψυχολογικά; Είναι επικριτικοί ή σας κάνουν κομπλιμέντα; 
Οι ιδανικές φιλίες παρέχουν υποστήριξη, όταν νιώθετε απογοήτευση, διασκέδαση όταν έχετε όρεξη, σοφία όταν είστε χαμένος, και θετική επαφή. Οι καλοί φίλοι μπορεί να σας εμπνεύσουν να φτάσετε πιο ψηλά, και να αντιληφθείτε τις δυνάμεις σας ακόμα και όταν νομίζετε ότι δεν μπορείτε. 
Δώστε σημασία στο πώς σας κάνουν οι φίλοι σας να νιώθετε, και αν είναι κάτι λιγότερο από υποστηρικτικοί, αρχίστε να αφιερώνετε την ενέργεια και τον χρόνο σας σε ανθρώπους που τους αξίζει περισσότερο να είναι φίλοι σας. (Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κοινωνική υποστήριξη και τις φιλίες, ανατρέξτε στο Τμήμα των Σχέσεων).

· Εξασκείστε την Επιβεβαίωση: Οι θετικές επιβεβαιώσεις μπορούν αχνά αλλά διάχυτα να αλλάξουν τον εσωτερικό σας διάλογο από αρνητικό σε θετικό. Δείτε αυτό το άρθρο για μερικούς δημιουργικούς τρόπους που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να ενδυναμώσετε τη θετική επιβεβαίωση στη ζωή σας.
 
Δρ. Λίζα Βάρβογλη Ph.D
Πηγή: greekpsychologypages.blogspot.gr-boro.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...