15 Δεκ 2015

Στο 1ο Διαδημοτικό Συνέδριο Πολιτισμού ο Δήμος Μυκόνου

Ο Δήμος Μυκόνου συμμετείχε στο 1ο Διαδημοτικό Συνέδριο Πολιτισμού........
του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.(Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας) που διοργανώθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2015 υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Πεύκης.
Τίτλος του συνεδρίου "Ο πολιτισμός δίπλα στον άνθρωπο".
Αξιοποιώντας την πολυετή προσφορά και εμπειρία του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας, γίνονται περαιτέρω προσπάθειες να επεκταθούν οι πρωτοβουλίες σε νέα πεδία δράσεων και συνεργασιών, αναδεικνύοντας την Πολιτιστική Δημιουργία, προκειμένου να την καταστήσουμε παράγοντα κοινωνικής συνοχής, ανθρωποκεντρικής λογικής και διαδημοτικής ανάπτυξης.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ Γιώργος Πατούλης, ο Υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο πρόεδρος του σωματείου "Διάζωμα" Σταύρος Μπένος και πολλοί άλλοι Δήμαρχοι, και εκπρόσωποι πολιτισμού καθώς και νομικών προσώπων των Δήμων.

Σκοπός του δικτύου είναι η εδραίωση πολιτιστικών δράσεων, η προβολή της πολιτιστικής ταυτότητας και η ανταλλαγή αποτελεσματικών εμπειριών μεταξύ δήμων σε θέματα πολιτισμού.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου δήλωσε πως: "η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από τέτοιες πρακτικές αναδεικνύεται ενισχυμένη, μιας και αποτελεί τη βάση για κάθε συλλογική στρατηγική για τον πολιτισμό. Το δίκτυο αυτό που δημιουργείται, επεκτείνει την διαδημοτική φιλοσοφία".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...