2 Νοε 2015

Η αγάπη μετριέται με ότι απαρνιέται κανείς για χάρη της!!

Της Άννας Χριστοδούλου
Η Αγάπη είναι μόνο ΜΙΑ
«θα ήθελα να φωνάξω το όνομά σου, ΑΓΑΠΗ,
Μ’ όλη μου τη δύναμη…
Να το μάθουν τα παιδιά για να μην φοβούνται το σκοτάδι 
Να το φωνάξω τόσο δυνατά που να μην ξανακοιμηθεί κανένα όνειρο στον κόσμο καμιά ελπίδα πια να μην πεθάνει
Να τα’ ακούσει ο χρόνος και να μην σ’ αγγίξει Αγάπη μου, ποτέ»

Τάσος Λειβαδίτης


 Για να εκφράσεις τη αγάπη, για να την αποδείξεις, να την υποστηρίξεις μπορείς να πράξεις πληθώρα συμπεριφορών διαμέσου των οποίων στηρίζεις το σ’ αγαπώ. Ο καθένας μας έχει έναν μόνο τρόπο να αγαπάει: τον δικό του. Υπάρχει σωστός τρόπος και λάθος τρόπος.

Αν ξέρω να αγαπάω τους άλλους ελεύθερα και δημιουργικά, αγαπώ ελεύθερα και δημιουργικά όλον τον κόσμο.
Αν είμαι ζηλιάρα, θα ζηλεύω τον άντρα μου, το παιδί μου, τους φίλους μου και θα αγαπώ με λάθος τρόπο.
Αν είμαι κτητική, θα αγαπώ πάλι με λάθος τρόπο και θα ασφυκτιούν πλάι μου ο άντρας μου, το παιδί μου, ο κολλητός μου.
Αν έχω μάθει να αγαπάω με λάθος τρόπο, όσο πιο πολύ αγαπάω τόσο μεγαλύτερο κακό θα κάνω.
Αν έχω μάθει να αγαπάω με σωστό τρόπο, όσο πιο πολύ αγαπάω τόσο καλύτερα θα γίνονται τα πράγματα γύρω μου.
Όπως συμβαίνει με τις μεγάλες έννοιες της ζωής μας, έτσι και στο θέμα της Αγάπης υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις, χωρίς να σημαίνει ότι κάποιος κάνει λάθος. Η αλήθεια θεωρώ είναι πολύπλευρη.
Πιστεύω ότι το σ’ αγαπάω –μ’ αρέσει το "αγαπάω" από το κομμένο "αγαπώ", δίνει μια ενέργεια στην αγάπη- και το αποδεικνύω ότι σε αγαπάω ίσως είναι δυο διαφορετικά πράγματα για εσένα και εμένα. 

Πιστεύω όταν κάποιος σ’ αγαπάει σου αφιερώνει ένα μέρος της ζωής του, του χρόνου του, της καθημερινότητας του. Όταν σ’ αγαπάει κάποιος, οι πράξεις του σου λένε καθαρά πόσο πολύ νοιάζεται για εσένα. 

Πολλές φορές αποφάσισα να κάνω κάτι νομίζοντας ότι ο αποδέκτης θα αντιλαμβανόταν πόσο τον αγαπάω. Η γιαγιά μου με τάιζε με τα αγαπημένα μου φαγητά  και μου αγόραζε γλυκά που μ’ άρεσαν και το μήνυμα ήταν ότι με αγαπούσε και ένας από τους τρόπους της να το εκφράσει ήταν αυτός. Το μήνυμα ευτυχώς το είχα λάβει και το αποδείκνυε και η ζυγαριά κάθε φορά που με φρόντιζε Εκείνη.

Μπορώ να κάνω πράγματα που σε συγκινούν και σ’ αρέσουν, αλλά θα τα κάνω αν έχω διάθεση και όταν δεν μου επιβάλετε να τα πράττω. Αλλιώς, αν αναγκάζομαι να τα κάνω και μάλιστα επαναλαμβανόμενα π.χ. κάθε χρόνο στα γενέθλιά σου να ετοιμάζω τούρτα, φαγητά και να καλώ φίλους τότε μην περιμένεις να το απολαμβάνω κιόλας. Ωστόσο, αν δεν διατίθεμαι ποτέ να κάνω κάτι που ξέρω ότι σου αρέσει και τότε κάτι υποβόσκει.

Συμβιώνοντας, έμαθα να χαίρομαι με την ικανοποίηση που προσφέρω στον σύντροφο μου όταν κάνω πράγματα που προτιμά. Παρόλα αυτά καταστώ σαφή την αντίθεση μου στην σύγχυση που επικρατεί σε μερίδα των ανθρώπων θεωρώντας ότι η αγάπη είναι χώρος θυσίας. Δεν πιστεύω ότι η θυσία αποτελεί εγγύηση αγάπης ή απόδειξη της αγάπης μου για τον άλλον.

Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα στεντόρειας δύναμης και μέσα από την αγάπη μας δίνεται η δυνατότητα να χαιρόμαστε, να μοιραζόμαστε, να απολαμβάνουμε ο ένας τον άλλον. Η αγάπη μετριέται αλλά όχι με θυσίες και με το πόσο διατεθειμένη είμαι να υποφέρω ή να απαρνηθώ αυτό που είμαι. 

Η αγάπη μετριέται και ενδυναμώνεται ανάλογα με το πόσο ικανοί είμαστε να περπατάμε μαζί σ’ αυτόν τον δρόμο και κατά πόσο αυξάνουμε αυτήν την απόλαυση του γεγονότος ότι είμαστε μαζί.

Υπάρχει ιερότητα στην αγάπη, όπως υπάρχει ιερότητα και στην ατομικότητα και τον προσωπικό χώρο. Είναι ιερός ο ζωτικός χώρος κάθε ανθρώπου. Ο χώρος που μπορώ να υπάρχω και να κινούμαι ελεύθερη. Είναι η μόνη ελπίδα να διατηρηθεί μια σχέση ζωντανή και δημιουργική. Δυο άνθρωποι …μια αγάπη!

"Γνώρισα την αγάπη και κατάλαβα πως δεν υπάρχει τίποτα πιο έντονο, πουθενά. Η αγάπη είναι από μόνη ένα κίνητρο ζωής. Αιτία αθανασίας. Η αγάπη μετριέται με ότι απαρνιέται κανείς για χάρη της. Έστω και με την ίδια την αγάπη. Θέλει κόπο για να μείνεις πιστός στα όνειρά σου και στην αγάπη. Μα ούτε τα όνειρα, ούτε η αγάπη θα άξιζαν αν δεν έμενες πιστός σε αυτά. Το τίμημα ψυχή μου υπάρχει πάντα. Ακόμη και εκεί που δεν ευδοκιμούν τα όνειρα και η αγάπη.

Το τίμημα είναι ο ίδιος ο χρόνος που περνά και μας αφήνει αυτήν την πικρή γεύση στο στόμα.
"
Πηγή:anapnoes
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...