19 Νοε 2015

«Ανοίγουν» οι προσλήψεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ

Την απελευθέρωση των προσλήψεων σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των δήμων και νομικών προσώπων......
ιδιωτικού δικαίου σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ σχεδιάζει νέα παράταση κατά ένα χρόνο 4.000 συμβάσεων ορισμένου χρόνου, που λήγουν μέχρι το τέλος του 2015.

Τις προθέσεις του αυτές γνωστοποίησε ο υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης κατά την χθεσινοβραδινή συνάντησή του με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ειδικότερα το υπουργείο προκρίνει για το 2016 την απελευθέρωση των προσλήψεων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες, που λειτουργούν ανταποδοτικά τέλη ή καταβολή αντιτίμου, όπως είναι οι υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, που εισπράττουν τροφεία, τα ωδεία, και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Έτσι θα καλυφθούν οι κενές θέσεις με μόνιμο προσωπικό αφενός και οι δήμοι θα καλύψουν ανάγκες σε κρίσιμες για την καθημερινή λειτουργία τους υπηρεσίες.

Για τις συγκεκριμένες προσλήψεις οι φορείς θα μπορούν να διαθέσουν συγκεκριμένο ποσοστό επί των κερδών τους σε ετήσια βάση, περί το 15%, και κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο.
Επίσης το υπουργείο σχεδιάζει να ανανεώσει για το 2016 τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που παρατάθηκαν μέχρι τα τέλη του 2015 με νομοθετική παρέμβαση του πρώην υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Κατρούγκαλου.
Πηγή: localit.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...