6 Νοε 2015

7 ιδέες που ανοίγουν το δρόμο για Νέα Αρχή!!

Στους δύσκολους καιρούς, ακούμε μια φωνούλα μέσα μας να ρωτάει διστακτικά εάν θα ήταν εφικτό το ενδεχόμενο να αλλάξουμε ζωή. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια νέα αρχή; Θα τα καταφέρουμε;....
Κι αν αποτύχουμε; Οι σκέψεις αυτές αυξάνουν το δισταγμό μας και τελικά παραμένουμε στην ίδια, βασανιστική κατάσταση. Υπάρχουν όμως τρόποι να σχεδιάσουμε μια νέα αρχή για μας και να πιστέψουμε στην επιτυχία αυτής της ιδέας! Μερικοί από αυτούς, αναλύονται παρακάτω!

1) Εγκατάλειψε ό,τι δεν προχωράει: 
Κάθε αποδέσμευση πονάει και μοιάζει σχεδόν αδύνατη. Όμως εάν το θελήσεις πραγματικά, μπορείς να κόψεις τα δεσμά από ό,τι σε κρατάει πίσω και σου προσθέτει βάρος. Μόνο τότε θα μπορέσεις να έχεις όλες τις δυνάμεις υπέρ σου για το ταξίδι στο καινούριο σου μέλλον.

2) Γίνε ειλικρινής με τον εαυτό σου:  
Πες μέσα σου τι σε δυσαρεστεί και τι σου προσφέρει ευτυχία και δούλεψε προς τη δεύτερη κατεύθυνση. Η αλήθεια για όσα νιώθουμε είναι η λύση στο μυστήριο της απελευθέρωσης.

3) Σημείωσε τι ακριβώς θες να αλλάξεις: 
Γράψε σε ένα χαρτί τι θες να αλλάξεις, τι να βελτιώσεις, από τι να απαλλαγείς. Σημείωσε επίσης και μια πρόβλεψη χρόνο επιτυχίας της αποστολής σου.

4) Μάθε από τα λάθη σου:  
Κάθε λάθος συνοδεύεται από ένα δίδαγμα. Έτσι βγαίνουμε κερδισμένοι ακόμα και όταν κάνουμε λάθη. Το σημαντικό είναι να φωτίσουμε το κάθε δίδαγμα και να προετοιμαστούμε για τη μελλοντική εφαρμογή του στη ζωή μας.

5) Δεσμεύσου στο προσωπικό σου σχέδιο: 
Μια νέα αρχή συνεπάγεται δέσμευση. Αυτό σημαίνει πως δεν επιτρέπονται τα πισωγυρίσματα. Μείνε αποφασισμένος στην επιλογή σου να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο, αφήνοντας στην άκρη την τάση επιστροφής στο οικείο προβληματικό παρελθόν.

6) Κάνε όνειρα: 
Για να ξεκινήσεις κάτι νέο και να χαράξεις μια φρέσκια πορεία στο διάβα σου, πρέπει να έχεις το μυαλό σου σε ετοιμότητα – να του αφήνεις το χώρο να σχεδιάζει για το μέλλον κινήσεις και εικόνες που επιθυμεί. Γέμισε τις σκέψεις σου με θετικές παραστάσεις για το αύριο και η αρχή θα πάψει να φαντάζει δύσκολη.

7) Πάρε το χρόνο σου για τον αποχωρισμό: 
Δώσε στον εαυτό σου το χρόνο να αποδεχτεί την τροποποίηση μιας κατάστασης, να αποδεσμευτεί από το χθες που σε προβλημάτιζε, ώστε να μπορέσει με συνείδηση να καλωσορίσει το αύριο. Οι βιαστικές κινήσεις δεν απέδωσαν ποτέ άλλωστε.
Πηγή:tsemperlidou.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...